Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • [01] ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Ικανοποίηση εκφράζει η Κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας.

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε πως πρόκειται για ``ένα θετικό ψήφισμα το οποίο προσθέτει βέλη στη φαρέτρα της δικής μας πλευράς στον αγώνα που διεξάγει για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

    «Για να πετύχουμε το συγκεκριμένο ψήφισμα εργάστηκε βέβαια η Κυβέρνηση. Όμως πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στους Κύπριους Ευρωβουλευτές, σε Ευρωβουλευτές από την Ελλάδα, σε πολιτικές ομάδες και μεμονωμένους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι συνέδραμαν την προσπάθεια της δικής μας πλευράς», είπε.

    Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε πως ιδιαίτερα θετική για τις δικές μας θέσεις είναι η παράγραφος 11 όπου γίνεται σαφέστατη αναφορά ότι για πέμπτη συνεχή χρονιά η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο ούτε έχει εξαλείψει τα εμπόδια που επιβάλλει στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων.

    Επεσήμανε πως στην ίδια παράγραφο η Τουρκία καλείται με σαφή τρόπο να εκπληρώσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το Πρωτόκολλο χωρίς διάκριση, και σημειώνεται ότι αποτυχία της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα επηρεάσει αρνητικά την ενταξιακή της πορεία.

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αξιολόγησε επίσης ως σημαντική για τη δική μας την πλευρά την παράγραφο 24 του ψηφίσματος, στην οποία σημειώνεται ότι η Τουρκία ως ιδρυτικό μέρος της διαδικασίας της Βαρκελώνης πρέπει να σέβεται πλήρως τις χώρες οι οποίες λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία.

    Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως το ψήφισμα επιτεύχθηκε και για ένα επιπρόσθετο λόγο, ότι δηλαδή η στάση της επίσημης κυπριακής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό είναι τέτοια που στέλνει παντού το μήνυμα ότι εμείς είμαστε δημιουργικοί, πανέτοιμοι για μια σωστή λύση του Κυπριακού, γεγονός το οποίο προσμετρά, όπως ανέφερε, στις εκτιμήσεις και τις τοποθετήσεις και του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς παράγοντα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 22 September 2010 - 19:29:16 UTC