Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ - ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • [03] ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΑΪΤΗ

  • [01] ΥΠΑΜ - ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ

    Η θυσία των ηρώων κατά της τουρκικής εισβολής θα δικαιωθεί μόνο μέσα από τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού και την πολυπόθητη επανένωση της πατρίδας, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

    ``Η δική μας υποχρέωση απέναντι τους δεν είναι μόνο να εκφράζουμε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μας με ρητορικές δηλώσεις, αλλά να αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι σαν λαός αξίζουμε την προσφορά και τη θυσία τους``, τόνισε ο κ. Παπακώστας σε επικήδειο λόγο στην κηδεία του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή Χαράλαμπου Θεολόγου, τα οστά του οποίου ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

    Οπως είπε, ``έχοντας κατά νου το χρέος προς τους ήρωες μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση", προσθέτοντας ότι "γνωρίζουμε ότι η θυσία τους θα δικαιωθεί μόνο με τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού και με την ελευθερία και επανένωση της πολύπαθης πατρίδας μας``.

    ``Εχοντας αυτόν τον σταθερό στόχο αγωνιζόμαστε, με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για να κλείσουμε τις πληγές της εισβολής που συνεχίζουν να αιμορραγούν και να θέσουμε τις στέρεες βάσεις για την επανένωση της πατρίδας μας``, είπε.

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

    Δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος μπορεί να υπάρξει μόνο με την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των νομίμων κατοίκων της, που βεβαίως πρέπει να στηρίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, τις αρχές του διεθνούς δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της σημερινής 6ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ), ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι η μέχρι τώρα πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων δεν δικαιολογεί οποιανδήποτε αισιοδοξία.

    «Η τουρκική πλευρά κατά τρόπο αδιάλλακτο και αλαζονικό επιμένει σε λύση συνομοσπονδίας και στοχεύει στη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, σε αντίθεση με τη δική μας πλευρά που εργάζεται για μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο», επεσήμανε.

    Αναφέροντας ότι οι νέοι μιας ημικατεχόμενης πατρίδας είναι φυσικό να έχουν ως πρώτη έγνοια την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, γιατί μόνο με την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου τα όνειρα και οι προσδοκίες της νεολαίας της θα μπουν σε πορεία πραγμάτωσης, πρόσθεσε πως «η πολιτεία οφείλει να δώσει περισσότερη προσοχή και να προσφέρει πιο ουσιαστική στήριξη στο νεολαιίστικο κίνημα, γιατί κάθε βοήθεια και κάθε επένδυση στην νεολαία αποτελεί την καλύτερη επένδυση για τον τόπο, που ενδυναμώνει και διευρύνει τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον».

    [03] ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΑΪΤΗ

    Αποκαρδιωτική μέχρι απελπιστική παραμένει η κατάσταση στην Αϊτή οκτώ μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010, σύμφωνα με την οργάνωση Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος.

    Η βουλευτής και παιδίατρος Στέλλα Μισιαούλη, που συμμετείχε στην πρόσφατη αποστολή της ανθρωπιστικής οργάνωσης στη χώρα, διάγνωσε επιδημία ψυχολογικής κατάπτωσης, ενώ η Κάτια Χριστοδούλου, ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, παρουσίασε στα μέσα ενημέρωσης τα μπισκότα από πηλό (άργιλο) με τα οποία ξεγελούν την πείνα τους οι κάτοικοι της χώρας όταν δεν έχουν τροφή.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι Εθελοντές Γιατροί, σε σχέση με τη δεύτερη αποστολή τους στην Αϊτή, που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, η Γραμματέας της Οργάνωσης Ολγα Σοφοκλέους, που συμμετείχε στην αποστολή, είπε ότι οκτώ μήνες μετά τον σεισμό, οι Εθελοντές Γιατροί διενήργησαν τη δεύτερη αποστολή για παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς, με πενταμελή ομάδα.

    «Μόλις φθάσαμε στην Αϊτή βρεθήκαμε μπροστά σε μιαν αποκαρδιωτική εικόνα με τους δρόμους να εξακολουθούν να είναι γεμάτοι μπάζα και σκόνες, κυκλοφοριακό χάος, αποπνικτική οσμή των λυμάτων και δύο εκατομμύρια περίπου ανθρώπων να ζουν στοιβαγμένοι σε σκηνές με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, αναμένοντας κάθε απόγευμα τρόφιμα και πόσιμο νερό από τα Ηνωμένα Εθνη», είπε η κ. Σοφοκλέους, αναφέροντας πως ίσως και μόνο η εξασφάλιση τροφής και νερού τους απέτρεψε από την αναζήτηση μονιμότερης στέγης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 9 October 2010 - 11:29:18 UTC