Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΙΣΒΟΛΗ - ΠΕΣΟΝΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, με δήλωση του εκπροσώπου του, καλωσόρισε το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη και συγχαίρει τις δύο κοινότητες και την ηγεσία τους για το σημαντικό αυτό επίτευγμα.

    «Ο Γενικός Γραμματέας καλωσορίζει το άνοιγμα του σημείου διάβασης Λιμνίτης/ Yesilrmak στην Κύπρο, το οποίο έχει την πεποίθηση θα οδηγήσει στην αυξημένη διαδραστηριότητα και συνεργασία μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας. Συγχαίρει και τις δύο κοινότητες και την ηγεσία τους για το σημαντικό αυτό επίτευγμα, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Ο Γενικός Γραμματέας ελπίζει ότι αυτό «θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του κλίματος εμπιστοσύνης και καλής θέλησης, το οποίο είναι αναγκαίο για τις υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ διαπραγματεύσεις για επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής και διαρκούς διευθέτησης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΙΣΒΟΛΗ - ΠΕΣΟΝΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Είμαστε έτοιμοι για τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία και πανέτοιμοι για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας σε ομιλία στην εκδήλωση τιμής προς τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και τις οικογένειές τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    ``Είμαστε έτοιμοι για ένα συμβιβασμό που θα αίρει την κατοχή και τη διχοτόμηση. Ενα συμβιβασμό που θα στηρίζεται στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό Δίκαιο, θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων πολιτών. Ενα συμβιβασμό που θα διασφαλίζει την ενότητα του κράτους, την ενότητα του λαού, την ενότητα των θεσμών και της οικονομίας``. Ενα κράτος, τόνισε, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Ο συμβιβασμός αυτός είναι απαραίτητος για να αποσείσουμε από τις πλάτες του λαού την καταστροφική διχοτόμηση που υποθηκεύει το μέλλον του, σημείωσε.

    Για να πετύχουμε υλοποίηση του οράματός μας για ελευθερία και επανένωση, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, το εργαλείο είναι ο διάλογος τόσο με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων όσο και με την Τουρκία.

    Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι προσέρχεται σε αυτές με όλη την καλή θέληση για να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, καταθέτει προτάσεις στα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. ``Είμαστε δημιουργικοί στις συνομιλίες και ευέλικτοι στην τακτική μας. Την ίδια στιγμή θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι υπερασπιζόμαστε αρχές χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 15 October 2010 - 9:30:29 UTC