Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
  • [02] ΓΙΟΥΡΟΣΥΠΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [04] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ 2010 ΕΚΚΙΝΗΣΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

    Η Κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση στη βάση φημών, δημοσιευμάτων και πληροφοριών, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ για το περιουσιακό.

    Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σχέδιο της Αγκυρας για διευθέτηση του περιουσιακού αποτελεί η τουρκοποίηση ελληνοκυπριακών περιουσιών στις οποίες δεν υπάρχουν σήμερα χρήστες ούτως ώστε όταν αποταθούν Ελληνοκύπριοι στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων να μπορούν να αποζημιωθούν, και με αυτό τον τρόπο να μην υπάρχουν ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

    «Η Κυβέρνηση και η ε/κ πλευρά δεν διαπραγματεύονται με καμιά εφημερίδα. Ούτε κάνουν διαπραγμάτευση στη βάση φημών, δημοσιευμάτων και πληροφοριών. Η διαπραγμάτευση γίνεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Εκεί κάνουμε διαπραγμάτευση, εκεί επιχειρηματολογούμε και εξηγούμε τη δική μας πρόταση για το περιουσιακό, εκεί απαντούμε και στην πρόταση της τ/κ πλευράς», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι από την άλλη, εμείς συνεχώς κάνουμε αναφορά για το σφετερισμό των ε/κ περιουσιών, για την παράνομη οικοδόμηση που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια για επίλυση του περιουσιακού, πέραν από το παράνομο των πράξεων.

    Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση είναι γνώστης της ατζέντας που θα συζητηθεί στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον κ. Ερογλου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Κυβέρνηση είναι σε επαφή και διαβούλευση με τα ΗΕ. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει με την πολιτική ηγεσία του τόπου, θα διαβουλευτεί μαζί της και έτοιμος θα πάει στη Νέα Υόρκη», είπε, και απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση είπε ότι η Κυβέρνηση θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    Τέλος, ερωτηθείς αν τουρκικό πλοίο που διεξάγει έρευνες βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση.

    [02] ΓΙΟΥΡΟΣΥΠΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Σε επ αόριστον απεργία κατέρχονται, από την Πέμπτη, οι 320 περίπου εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία Eurocypria, με αποτέλεσμα όλο το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας να επηρεαστεί. Την Πέμπτη το πρωί οι εργαζόμενοι, με αφετηρία τους τα γραφεία της ΣΕΚ στη Λευκωσία, θα πορευθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να επιδώσουν υπόμνημα, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με κατάληξη στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρόεδρο του Σώματος και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

    Οι εργαζόμενοι προκάλεσαν τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να πουν στον κόσμο τα πραγματικά ποσά για τα ελλείμματα της Eurocypria, τόνισαν ότι στόχος ήταν το κλείσιμο της εταιρείας και διερωτήθηκαν κατά πόσον το κλείσιμο της εταιρείας έγινε για να ικανοποιηθούν κάποιοι ή για να γίνει ιδιωτικοποίηση της.

    Σε δηλώσεις ύστερα από Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη Λάρνακα, ο Ελισαίος Μιχαήλ, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΣΕΚ ανέφερε ότι «ομόφωνα το προσωπικό της Eurocypria και των δύο συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ αποφάσισε όπως από την Πέμπτη το πρωί κατέλθει σε επ` αόριστον αποχή από την εργασία τους, μέχρις ότου η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Οικονομικών εφαρμόσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί που ήταν η μη θυματοποίηση του προσωπικού και η μεταφορά τους στις Κυπριακές Αερογραμμές».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από τις 4 μέχρι 5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar al-Assad. Ο Πρόεδρος της Συρίας φθάνει στην Κύπρο την Πέμπτη το πρωί, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κυβέρνησης του, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Εξωτερικών Walid Al Mualem. Στο Αεροδρόμιο Λάρνακας θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Στη συνέχεια, θα γίνει δεχτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή και η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών τους.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρασημοφορήσει τον κ. al-Assad με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Ο κ. al-Assad θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄, την Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και το ΚΕΒΕ - όπου θα παραστεί στην έναρξη του Business Forum. Ο Πρόεδρος της Συρίας αναχωρεί την Παρασκευή, το απόγευμα.

    [04] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ 2010 ΕΚΚΙΝΗΣΗ

    Κομβικής σημασίας για τον τίτλο του πρωταθλητή Μέσης Ανατολής αποδεικνύεται το Ράλι Κύπρος 2010, που αρχίζει την Πέμπτη με την εντυπωσιακή υπερ-ειδική διαδρομή στο λιμάνι της Λεμεσού.

    Το Ράλι Κύπρος 2010, προτελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής (MERC), σηματοδοτεί επίσης και την αυλαία του πρωταθλήματος IRC. Σε σχέση με το IRC (Intercontinental Rally Challenge) τα πράγματα είναι απλά αφού ο, Φιλανδός Juho Hanninen με Skoda Fabia S2000 έχει στεφθεί ήδη πρωταθλητής από τον προτελευταίο αγώνα της Σκωτίας.

    Οσον αφορά το MERC ωστόσο, η μάχη μεταξύ των δύο Καταρινών του ``γνωστού`` Νάσερ Αλ Ατίγια και του πρωτοπόρου, Μισφέρ Αλ Μάρι αναμένεται να είναι αδυσώπητη. Ο Αλ Ατίγια έρχεται στην Κύπρο ύστερα από μια νίκη στο Ράλι Συρίας και φαίνεται αποφασισμένος να διατηρήσει τον τίτλο του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 November 2010 - 20:29:18 UTC