Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΔΙΚΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ
  • [04] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

    Αναχωρεί το απόγευμα για τη Σλοβακία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Ελση Χριστόφια, τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στην Μπρατισλάβα,ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ιβάν Γκασπάροβιτς και θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου και της Σλοβακίας.

    Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί επίσης με την Πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίκοβα με την οποία θα παρακαθίσει σε γεύμα, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας Ρίχαρντ Σούλικ και θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου - Σλοβακίας.

    Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Σλοβακίας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 12 Νοεμβρίου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Volodymyr Lytvyn, πραγματοποιεί από χθες ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει σήμερα δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Mykola Azarov.

    Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Καρογιάν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Volodymyr Lytvyn και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Kostyantyn Gryhchenko. Θα επισκεφτεί, εξάλλου, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ ο κ. Lytvyn θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του.

    Ο κ. Καρογιάν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και αντιπροσωπεία της Βουλής έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο «Borispol» του Κιέβου χθες στις 19:35.

    Στο αεροδρόμιο τον Πρόεδρο της Βουλής και την αντιπροσωπεία καλωσόρισαν Ουκρανοί αξιωματούχοι καθώς και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ουκρανία Ευαγόρας Βρυωνίδης, ενώ κορίτσια ντυμένα με ουκρανικές εθνικές στολές πρόσφεραν στον Πρόεδρο της Βουλής ψωμί και αλάτι.

    Παρόντες στην τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο ήταν ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής, της Verkhovna Rada Αδάμ Μαρτινιούκ, ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής της Ουκρανίας και Πρόεδρος της Επιτροπής διακοινοβουλευτικών σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία Ιεβγέν Ντομπριάκ, καθώς και ο Προσωπάρχης της Βουλής Βαλεντίν Ζαίτσιούκ.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΔΙΚΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ

    Συνεχίζεται και σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για συνωμοσία και φόνο εκ προμελέτης στην υπόθεση της δολοφονίας, στις 11 Ιανουαρίου 2010, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ``Δίας``, Αντη Χατζηκωστή, στην Εγκωμη.

    Οι κατηγορούμενοι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Ελλη Κρασοπούλη Σκορδέλλη κατηγορούνται για συνωμοσία για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) και πιο συγκεκριμένα ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου (ο οποίος μπήκε στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων), για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

    Για τους κατηγορουμένους αυτούς, καθώς και για τον Γρηγόρη Ξενοφώντος απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Αντη Χατζηκωστή.

    Στους τέσσερεις κατηγορουμένους απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, κατά παράβαση των Αρθρων 20, 203 και 204 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154). Σύμφωνα με την κατηγορία αυτή, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι, μαζί με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, στην Εγκωμη, επέφεραν το θάνατο του Αντη Χατζηκωστή, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη, δηλαδή με δύο πυροβολισμούς κυνηγετικού όπλου.

    [04] ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Πρυτανικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ανάδειξη νέου Πρύτανη και δυο Αντιπρυτάνεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων-Οικονομικών-Διοίκησης.

    Οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη είναι τέσσερις, οι Λένος Τριγιώργης, καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, απερχόμενος αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, Κωνσταντίνος Π. Χρίστου, Πρόεδρος Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής και Χρίστος Ν. Σχίζας, καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής, Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

    Τη θέση του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης διεκδικούν ο Καθηγητής Πληροφορικής Αντώνης Κάκας και ο Καθηγητής Πληροφορικής Μάριος Μαυρονικόλας. Για τη θέση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων υποψήφιοι είναι οι Αθανάσιος Γαγάτσης, Γιάννης Ιωάννου, Παντελής Βουτουρής και Σκεύος Ευριπίδου.

    Η ψηφοφορία για την εκλογή Πρύτανη θα ξεκινήσει στις εννέα το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο, στην Πανεπιστημιούπολη, θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στη μια μετά το μεσημέρι. Η ψηφοφορία για την εκλογή των Αντιπρυτάνεων θα διαρκέσει από τις δυο μετά το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις και μισή το απόγευμα και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 10 November 2010 - 10:29:15 UTC