Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
  • [02] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΤΖΕΝΤΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη για να δώσει, αλλά για να ανοίξει το δρόμο για λύση του Κυπριακού.

    Μιλώντας ύστερα από επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, όπου ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` για την ονομαστική του εορτή, και ερωτηθείς για δήλωση του Αρχιεπισκόπου με την οποία ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πετύχει στην προσπάθεια του στη Νέα Υόρκη και να αντιμετωπίσει τις παγίδες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``βεβαίως και θα τις αντιμετωπίσουμε``.

    ``Το θέμα είναι `εμπιστευόμαστε αυτό τον άνθρωπο που ο κυπριακός λαός τον εμπιστεύτηκε να χειρίζεται τις τύχες του ή όχι;`. Αν τον εμπιστευόμαστε, πρέπει να του βάλουμε την ευχή μας να πετύχει αυτό που αγωνίζεται να πετύχει. Θα το επαναλάβω, δεν πάω εκεί για να δώσω. Πάω εκεί για να ανοίξουμε δρόμο για λύση στο Κυπριακό. Λύση, η οποία να είναι αποδεκτή από τις δύο κοινότητες και να στηρίζεται σε βασικές αρχές``, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [02] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΑΤΖΕΝΤΑ

    Ανοιχτή παραμένει ακόμη η ημερήσια διάταξη της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Οπως ανέφερε πηγή των Ηνωμένων Εθνών στο ΚΥΠΕ, η συνάντηση θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα) με γεύμα στο οποίο θα παρακαθίσουν ο Γενικός Γραμματέας με τους συνεργάτες του, οι δύο ηγέτες και από 4 σύμβουλοί τους. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κυρίως συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν τρεις από κάθε πλευρά. Η συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 5 το απόγευμα, ώρα Νέας Υόρκης.

    Η ιδέα του κοινού ανακοινωθέντος για τη συνάντηση φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών, ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να κάνει δήλωση μετά το τέλος της, αφού προηγουμένως τα μέρη ενημερωθούν και δηλώσουν ότι συμφωνούν με το περιεχόμενό της.

    Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, πρώτη προτεραιότητα του ΓΓ των ΗΕ είναι ν ακούσει από τους ίδιους τους ηγέτες τις απόψεις τους για τη συνέχιση απ εδώ κι εμπρός της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ώστε να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και με περισσότερες συγκλίσεις στα εναπομείναντα κεφάλαια. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι ο Μπαν Γκι- μουν κι οι συνεργάτες του δεν κρύβουν ότι θεωρούν χρήσιμη και υποβοηθητική την κατά περίπτωση υποβολή κάποιων ιδεών του Γενικού Γραμματέα και εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για να ξεπερνιούνται οι εμπλοκές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 14 November 2010 - 10:29:13 UTC