Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-11-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ - EUROCYPRIA - ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [03] ΕΕ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΧΡΟΝΙΔΗ

  • [01] ΥΠΟΙΚ - EUROCYPRIA - ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

    Σε συμφωνία στο θέμα αρχής ότι θα πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις από το κράτος στους εργαζόμενους που θα απολυθούν από τη Γιουροσύπρια ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους στην εταιρεία, κατέληξαν σε σημερινή συνάντηση ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ.

    Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως οι δύο συντεχνίες των εργαζομένων καταρτίσουν και παρουσιάσουν σε μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο αποζημιώσεων των εργαζομένων για να συμφωνηθεί και να οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει νομική συμβουλή, ακόμη και από τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων (μισθός Νοεμβρίου, αναλογίες 13ου και 14ου, συσσωρευμένες άδειες και άλλα).

    Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 15.30, στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Συνέλευση των μετόχων και των πιστωτών της Γιουροσύπρια για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την εκκαθάριση της εταιρείας.

    Στην πρώτη συνάντηση σε επίπεδο ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος με τον Υπουργό Οικονομικών παρευρέθηκαν ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ και ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΓΓ ΟΗΕ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους των ΗΕ για εξεύρεσης της μέσης απόστασης μεταξύ θύματος και θύτη θα αντιβαίνει προς τις αρχές του ΟΗΕ, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β σε επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ενόψει της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη σήμερα στη Νέα Υόρκη.

    Στην επιστολή του, με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος ζητά από τον ΓΓ του ΟΗΕ να υπεραμυνθεί και να προασπιστεί τις αρχές του διεθνούς οργανισμού και να συμβάλει στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού, που παραβιάστηκαν με την τουρκική εισβολή.

    «Θα αποτελεί σχήμα οξύμωρο, αν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ διαμεσολαβεί προκειμένου να επιτευχθούν εκπτώσεις στις αρχές του ΟΗΕ», προστίθεται.

    Ο Αρχιεπίσκοπός κάνει αναφορά και στην καταπάτηση των αρχών, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο ΟΗΕ από την Τουρκία κατά την εισβολή του 1974, και τον εποικισμό των κατεχομένων, από τον οποίο, όπως γράφει, υποφέρουν Ε/κ και Τ/κ.

    [03] ΕΕ - ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΧΡΟΝΙΔΗ

    Έντεκα συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και η Κύπρια Μυρτώ-Αζίνα Χρονίδη, θα λάβουν απόψε το βραβείο λογοτεχνίας της ΕΕ για το 2010 σε ειδική πανηγυρική τελετή στο Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο (KVS) στις Βρυξέλλες.

    Το βραβείο λογοτεχνίας της ΕΕ απευθύνεται σε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς. Οι 11 νικητές και νικήτριες του φετινού έτους επιλέχθηκαν από εθνικές κριτικές επιτροπές του Βελγίου, της Κύπρου, της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    Τα βραβεία θα απονείμει η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, μαζί με την Ντορις Πακ, Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, και τη Φαντίλα Λανάν, Υπουργό Πολιτισμού της γαλλόφωνης κοινότητας του Βελγίου, που θα εκπροσωπήσει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 November 2010 - 18:29:17 UTC