Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [02] ΗΕ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ

    Με την παροχή ελικοπτέρου της Αστυνομίας και αεροπλάνου του Τμήματος Δασών θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος Καρμέλ κοντά στο λιμάνι της Χάιφας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη στο ΚΥΠΕ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και ζήτησε τη βοήθεια του.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών στη συνέχεια είχε, όπως ανέφερε, επικοινωνία «με τον Γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ», αλλά και «τον Διοικητή Πολιτικής Αμυνας του Ισραήλ».

    «Εδωσα οδηγίες», είπε, και «αναμένεται το ελικόπτερο της αστυνομίας να πάει απόψε (στο Ισραήλ)», ενώ, «αύριο το πρωί αναμένεται να πάει το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών».

    «Είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί αύριο, να τους στείλουμε και επίγειες δυνάμεις», πρόσθεσε.

    Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε σήμερα από πολλές χώρες να προσφέρουν αεροπορική βοήθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται από νωρίς σήμερα στο δάσος Καρμέλ κοντά στο λιμάνι της Χάιφας στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

    «Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να μιλήσει με τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας ζητώντας την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών τους για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση νωρίτερα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ισραήλ, τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί από την πυρκαγιά. Η πλειονότητα των νεκρών που επέβαιναν σε λεωφορείο που βρέθηκε μέσα στο φλεγόμενο δάσος, είναι φρουροί της φυλακής που βρίσκεται στην περιοχή και όπου κρατούνται Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

    [02] ΗΕ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας πάνω στο βρετανικό προσχέδιο ψηφίσματος.

    Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί και δεύτερο προσχέδιο, ενώ οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο μονίμων μελών αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσουν οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις στην ολομέλεια του Σ.Α.

    Η αμερικανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε, καθόρισε για σήμερα μία συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας με τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν με προσωπικό στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Η επόμενη συζήτηση έχει καθοριστεί την Τετάρτη, όπου υπάρχει πιθανότητα τα μέλη να ενημερωθούν από την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

    Η επίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την υιοθέτηση του ψηφίσματος με το οποίο θα ανανεώνεται η θητεία της Δύναμης, έχει οριστεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 3 December 2010 - 10:29:18 UTC