Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΣΑ ΟΗΕ - ΜΠΑΤΕΝΧΑΙΜ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • [03] ΥΠΕΞ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΚΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στις βασικές συνισταμένες της πολιτικής που θα οδηγήσει στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες αντιξοότητες στο δρόμο προς την λύση δεν πρόκειται να μας ωθήσουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα.

    Σε χαιρετισμό του στο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Κυπριακή Δημοκρατία: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αγωνιζόμενοι για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου και του λαού μας, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου μας προσφέρει μερικά πολύ σημαντικά διδάγματα σχετικά με την πολιτική μας για επίτευξη λύσης.

    Μια από τις βασικές συνισταμένες αυτής της πολιτικής, είναι, όπως είπε, η επιμονή και σταθερότητα στη βάση της λύσης.

    Σημείωσε ότι η βάση λύσης είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται από τα Ηνωμένα Εθνη, για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

    «Κοιτάξτε τι έγινε. Ενωση και μόνο ένωση, ανεξαρτησία ως εφικτό. Δεν μας κάνει η ανεξαρτησία, επανερχόμαστε στην ένωση, πραξικόπημα, εισβολή, κατοχή και τι είναι το εφικτό; Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Από το 50 μέχρι σήμερα καταλήξαμε στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και η άλλη πλευρά επιμένει για δύο κράτη, δυστυχώς», συνέχισε.

    Οπως είπε, «εάν διδασκόμασταν και προβληματιζόμασταν, να πει κανείς, έγιναν λάθη, επαναφέραμε τα μυαλά μας στο κεφάλι μας. Διδαχτήκαμε; Η σημερινή πολιτειακή ηγεσία θεωρεί ότι διδάχτηκε. Από εκεί και πέρα θα μας κρίνει όλους ο κόσμος. Θα μας κρίνει και η ιστορία όμως».

    Αναφερόμενος στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία είπε ότι αυτή αποτελεί τη συμφωνημένη βάση λύσης μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων και τον ιστορικό συμβιβασμό των Ελληνοκυπρίων έναντι των Τουρκοκυπρίων που στοχεύει στην απαλλαγή από την κατοχή και τον εποικισμό και στην επανένωση του κράτους, της οικονομίας και του λαού.

    «Είναι το εφικτό στις νέες συνθήκες. Η αμφισβήτηση της βάσης από την τουρκική πλευρά δεν πρέπει να οδηγεί σε σκέψεις για εγκατάλειψή της. Αυτό θα πλήξει την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς και θα δώσει τη δυνατότητα στην τουρκική πλευρά να απαγκιστρωθεί από τη συμφωνία η οποία έχει υιοθετηθεί σε πληθώρα ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και επαναβεβαιώνεται και στο νέο ψήφισμα που πάει να εγκριθεί, και επίσημα να προβάλει τη θέση της για δημιουργία δύο ξεχωριστών ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο», συνέχισε.

    Είπε ακόμη ότι βασική συνισταμένη της πολιτικής για λύση είναι η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα από τη λύση, αλλά και ο αποκλεισμός κάθε δυνατότητας στους ξένους να επεμβαίνουν στα εσωτερικά θέματα της Κύπρου.

    Μια άλλη βασική συνισταμένη, είπε, είναι η επίτευξη συμφωνημένης λύσης διά μέσου των διαπραγματεύσεων, ειρηνικής λύσης, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στη βάση των ψηφισμάτων του διεθνούς οργανισμού καθώς και του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

    Επίσης, υπογράμμισε την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού παράγοντα και την ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσα από την άσκηση πολυεπίπεδης και ευέλικτης εξωτερικής πολιτικής.

    «Δεν έχουμε την πολυτέλεια», τόνισε, «να αγκιστρωθούμε σε μονόπλευρές επιλογές σε ό,τι αφορά την εξωτερική μας πολιτική. Οποιος προσφέρεται στο διεθνή χώρο να υπερασπιστεί μαζί μας βασικές αρχές επίλυσης του Κυπριακού πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος και αυτό πρέπει να καλλιεργείται συστηματικά από την πολιτική ηγεσία της Κύπρου».

    Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας για άσκηση επιρροής και πίεσης πάνω σ αυτήν ώστε να μεταβάλει τη στάση της και να συνεργαστεί για λύση και επανένωση.

    Επισήμανε στο σημείο αυτό ότι δεν είναι εύκολο, η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας να δεχθεί, ως καλός δέκτης, την πίεση ή και τις παραινέσεις της ΕΕ ή οποιωνδήποτε άλλων για να υλοποιήσει φυσιολογικές υποχρεώσεις, απορρέουσες από την ενταξιακή της πορεία σε ό,τι αφορά στην Κύπρο.

    «Ομως δεν υπάρχει άλλος τρόπος από του να προσπαθήσουμε να πείσουμε την ΕΕ ότι το σκόντο που κάνει πολλές φορές πρέπει να τερματιστεί. Επειδή η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, επειδή η Τουρκία είναι μια μεγάλη αγορά, επειδή απειλεί να στραφεί προς τον Ισλαμισμό και διάφορα άλλα γνωστά», πρόσθεσε.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας, που είναι ο κρίσιμος παράγοντας στο Κυπριακό, λύση δεν μπορεί να υπάρξει.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αξιολόγηση και εκτίμηση όλων των αντικειμενικών δεδομένων και συνθηκών που αφορούν το Κυπριακό και τις εμπλεκόμενες δυνάμεις, λέγοντας ότι μέσα από αυτήν την ενδελεχή ανάλυση και σε συνάρτηση με τους επιδιωκόμενους στόχους, διαμόρφωση ρεαλιστικής και ευέλικτης πολιτικής και τακτικής.

    Ως μια άλλη βασική συνισταμένη χαρακτήρισε την οικοδόμηση ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο «στη βάση ελάχιστων έστω στόχων», σημειώνοντας ότι χωρίς την ύπαρξη ενότητας οι συνθήκες και τα δεδομένα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

    Μίλησε ακόμη για την ενίσχυση των σχέσεων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσω της πολιτικής της επαναπροσέγγισης και προώθηση του κοινού αγώνα για τερματισμό της κατοχής, για επανένωση της χώρας και του λαού.

    «Ολα τα πιο πάνω είναι οι βασικές σταθερές της πολιτικής που ακολουθούμε στο Κυπριακό. Είναι πεποίθησή μας ότι αυτές οι σταθερές ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αντικατοχικού μας αγώνα. Είναι σταθερές που προκύπτουν από την αντικειμενική ανάλυση όλων των δεδομένων και συνθηκών που έχουν να κάνουν με το Κυπριακό», είπε.

    Πρόσθεσε ότι «είναι σταθερές που στηρίζονται στη συσσωρευμένη ιστορική εμπειρία των 50 χρόνων ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των χρόνων που προηγήθηκαν της ίδρυσής της».

    Επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα ο αγώνας του λαού μας αποδείχθηκε δύσκολος και τραχύς, είπε ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες, το Κυπριακό παραμένει άλυτο και η χώρα μας διαιρεμένη.

    «Οι αντιξοότητες, όμως, δεν πρόκειται να μας ωθήσουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Δεν βολευόμαστε με τη διχοτόμηση, που αποτελεί καταστροφή για την Κύπρο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες επιδιώκοντας τη λύση του Κυπριακού σύντομα. Οι θέσεις μας και οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Ξέρουμε τι θέλουμε, τι επιδιώκουμε και εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε», τόνισε. Προβαίνοντας σε μια ιστορική αναδρομή, στάθηκε στην εποχή της αποικιοκρατίας των Βρετανών, λέγοντας ότι η τότε ηγεσία των Ελληνοκυπρίων δεν κατάφερε να έχει συγκροτημένη, συνεπή και στοχοπροσηλωμένη πολιτική.

    «Πολιτικά άπειρη και ανώριμη, αντιμετώπισε την πολύπειρη βρετανική διπλωματία καθοδηγούμενη από υποκειμενισμό, συναισθήματα, ρομαντισμό ακόμα και αυταπάτες. Από την πολιτική της ελληνοκυπριακής ηγεσίας έλειπε η ορθολογική, αντικειμενική και ρεαλιστική ανάλυση των συνθηκών, των συμφερόντων που διακυβεύονταν, των σκοπιμοτήτων που κυριαρχούσαν και των ισοζυγίων δυνάμεων που υπήρχαν εκείνη την εποχή», είπε.

    Πρόσθεσε ότι κάτι πάρα πολύ σημαντικό ήταν και η απουσία σταθερής στήριξης από τις μετεμφυλιακές, εξαρτώμενες από τους Αγγλο-Αμερικανούς, ελληνικές Κυβερνήσεις.

    Όπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο υποκειμενισμός, ο συναισθηματισμός ακόμα και οι εμμονές και προκαταλήψεις που υπήρχαν οδήγησαν πολλές φορές σε λανθασμένες αποφάσεις και στη συνέχεια, όταν οι αποφάσεις και οι ενέργειες αποδεικνύονταν λανθασμένες και ατελέσφορες η απουσία νηφάλιας πολιτικής σκέψης πολλές φορές δεν επέτρεπε την επαναξιολόγηση αποφάσεων και διόρθωση της πορείας.

    «Για την αποτίναξη της αποικιοκρατίας, ζωτικής σημασίας ήταν η ύπαρξη ενότητας ανάμεσα στον λαό. Δυστυχώς, αυτή δεν υπήρξε. Πολλές ήταν οι αποφάσεις και οι ενέργειες διάφορων κύκλων που, αντί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ενότητα, προκάλεσαν τον κατακερματισμό του εσωτερικού μετώπου», συνέχισε.

    Επιπρόσθετα ανέφερε ότι με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, το εσωτερικό μέτωπο διασπάστηκε μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

    «Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Το εσωτερικό μέτωπο διασπάστηκε επίσης και μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, γεγονός που επέτρεψε στη Βρετανία να εφαρμόσει με επιτυχία τη γνωστή πολιτική του «διαίρει και βασίλευε»», είπε.

    Χαρακτήρισε τεράστια αδυναμία το γεγονός ότι δεν υπήρξε κοινός στόχος και κοινός αγώνας ανάμεσα στις δύο κοινότητες για την αποτίναξη της αποικιοκρατίας.

    «Δυστυχώς, στην κάθε κοινότητα κυριάρχησαν εκείνες οι δυνάμεις που δεν μπόρεσαν να υπερβούν τα όρια της δικής τους εθνικής προέλευσης και να θέσουν τον αντιαποικιακό αγώνα πάνω σε πολιτικοκοινωνική βάση», είπε.

    Οπως είπε, η κατάληξη του αντιαποικιακού αγώνα άφησε ανεκπλήρωτους στόχους τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους, αφού «το κεφάλαιο «ένωση» για τους Ελληνοκύπριους έκλεισε οριστικά με τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε. Αυτό της ανεξαρτησίας, η οποία παραχωρήθηκε με δεσμεύσεις και πολλές παραχωρήσεις».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ο νέος στόχος του αγώνα των Κυπρίων θα έπρεπε να ήταν η θεμελίωση και η ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας, «δυστυχώς, όμως, κι εδώ κυριάρχησε ο συναισθηματισμός σε βάρος της ρεαλιστικής σκέψης. Η ανεξαρτησία από κύκλους των Ελληνοκυπρίων θεωρήθηκε μεταβατικό στάδιο για την ένωση».

    Αναφερόμενος στον σκληρό πυρήνα της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, είπε ότι για αυτούς η ανεξαρτησία θεωρήθηκε το προοίμιο της διχοτόμησης και η δράση τους δυσχέραινε τη λειτουργία του κράτους, που έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα, λόγω των διαχωριστικών διατάξεων του Συντάγματος.

    «Μέσα σ αυτήν την κατάσταση ξέσπασαν οι δικοινοτικές συγκρούσεις του 1963 και `64 που οδήγησαν στον πρώτο διαχωρισμό με την αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από τη συνδιαχείριση του κράτους και τον εγκλεισμό μεγάλου αριθμού από αυτούς σε θύλακες», είπε.

    Σημείωσε ακόμη ότι μπροστά σ αυτήν τη δυσμενή εξέλιξη πάλι επικράτησε ο συναισθηματισμός, αφού στις ενέργειες της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της Τουρκίας, αντί η ελληνοκυπριακή ηγεσία να απαντήσει με την προώθηση πολιτικών αποκατάστασης της ενότητας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, προώθησε ακριβώς αντίθετες πολιτικές.

    «Λειτούργησε με την ψευδαίσθηση ότι η αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επαναφορά της πολιτικής της ένωσης», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    «Δεν είναι καθόλου υπερβολικό», είπε, «να υποστηρίξουμε ότι στη δεκαετία του 60, το ευκταίο που κατέστη ανέφικτο με τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου εν πολλοίς καθοδήγησε την πολιτική της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, τουλάχιστον μέχρι το 1968».

    Παράλληλα, σημείωσε, «το εφικτό, δηλαδή η ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας της Κύπρου, δαιμονοποιήθηκε ως μη πατριωτικό και ανθελληνικό. Ακόμα κι όταν ο Πρόεδρος Μακάριος διακήρυξε την πολιτική του εφικτού, στο εσωτερικό δεν τερματίστηκε η ρητορική της ένωσης και συνεχίστηκαν οι παλινωδίες μεταξύ ευκταίου και εφικτού».

    Αναφερόμενος στο πραξικόπημα της Χούντας στην Ελλάδα «και την τρομοκρατική δράση της φασιστικής ΕΟΚΑ Β», είπε ότι καλλιέργησαν το έδαφος και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η Τουρκία να υλοποιήσει τον στόχο της για διχοτόμηση της Κύπρου.

    «Το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, το πραξικόπημα και η εισβολή, αποτέλεσε το αποκορύφωμα των συνωμοσιών και των επεμβάσεων σε βάρος του κυπριακού λαού. Αποτέλεσε, όμως, για την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία, και το τέλος μιας αντιφατικής πολιτικής η οποία χαρακτηριζόταν από παλινωδίες μεταξύ ρεαλισμού από τη μια και υποκειμενισμού και βουλησιαρχίας από την άλλη», συνέχισε.

    Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έπαψαν να ζωντανεύουν και να αναγεννώνται στα μυαλά, στις συνειδήσεις και στις πολιτικές ορισμένων οι αυταπάτες για τις λεγόμενες «καθαρές» λύσεις.

    [02] ΣΑ ΟΗΕ - ΜΠΑΤΕΝΧΑΙΜ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Ικανοποίηση για την υποστήριξη που εκφράστηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τη Γραμματεία, εξέφρασε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπατενχάιμ.

    «Γνωρίζω πως ακόμη συζητούν το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αλλά αυτό που άκουσα από τα μέλη του ΣΑ είναι υποστήριξη προς τη Δύναμη, το οποίο θεωρώ σημαντικό», είπε.

    Σε ερώτηση πως πάνε μέχρι στιγμής τα πράγματα με τις συνομιλίες, η κ. Μπατενχάιμ είπε πως οι ηγέτες βλέπουν την πορεία που θα ακολουθηθεί, προσθέτοντας «όπως ξέρετε συμφώνησαν να συναντώνται μια φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ οι αντιπρόσωποι θα συναντιόνται δύο φορές την εβδομάδα.

    [03] ΥΠΕΞ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Γερμανία δεν επιθυμεί τη στασιμότητα των συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ, αναμένει όμως την εκπλήρωση των ευρωπαϊκών κριτηρίων, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλλε ύστερα από τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Βεστερβέλλε είπε πως η Τουρκία είναι ήδη εταίρος-κλειδί για την ΕΕ και πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της ΕΕ να συνεχίσουμε την εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα. Είπε επίσης πως η Τουρκία δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα του κεφαλαίου του ανταγωνισμού, προσθέτοντας πως ``είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της``.

    Σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε πως ``μια λύση δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Γερμανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που και οι δύο εκπροσωπούμε αυτήν την άποψη. Ωστόσο, μια λύση απαιτεί ευελιξία από όλες τις πλευρές και για αυτόν το λόγο υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ηνωμένα ΄Εθνη εδώ και δεκαετίες``, είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

    Ανέφερε πως τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ξεκάθαρα ενισχύσει τις προσπάθειές τους και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι μουν παρενέβη προσωπικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. ``Για ακόμα μια φορά συζητήσαμε για τις δυνατότητες συζήτησης του θέματος την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Η άποψή μας παραμένει αναλλοίωτη: Η Τουρκία δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα του κεφαλαίου του ανταγωνισμού. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της``, είπε

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΚΑ

    Τη διαβεβαίωση ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) είναι δυνατό και αντεπεξέρχεται την αυξημένη ζήτηση για επιδόματα ανεργίας, εξέφρασε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Κληθείσα μετά τη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, να σχολιάσει το γεγονός ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2010 δόθηκαν γύρω στα 75 εκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα ανεργίας, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι ``από την ώρα που έχουμε αυξημένο ποσοστό ανεργίας, αυτό σημαίνει και αυξημένα ποσά σε ανεργιακό επίδομα``, προσθέτοντας ότι ``το ΤΚΑ αντεπεξέρχεται και όσοι άνεργοι δικαιούται ανεργιακό επίδομα θα το παίρνουν``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 9 December 2010 - 14:29:16 UTC