Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΥΓΕΙΑ ΕΡΟΓΛΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [03] ΕΤΕΚ 20ΧΡΟΝΑ
  • [04] ΚΟΑ - ΟΠΑΠ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΥΓΕΙΑ ΕΡΟΓΛΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Την ετοιμότητά του να συνεχίσει το διάλογο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου όταν του το επιτρέψει η υγεία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    «Είμαστε στο ακουστικό. Αναμένουμε να πουν οι γιατροί στον κ. Ερογλου πότε θα είναι ξανά απόλυτα μάχιμος και πότε επιστρέφει στις συνομιλίες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το διάλογο με τον Τ/κ ηγέτη», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους στο Προεδρικό.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε στον κ. Ερογλου άμεση και γρήγορη ανάρρωση, λέγοντας ότι αυτό είναι το πιο βασικό τούτη την ώρα. Ευχήθηκε επίσης καλές γιορτές για το νέο έτος τόσο στον κ. Ερογλου και την οικογένειά του όσο και σε ολόκληρη την τ/κ κοινότητα.

    Ο κ. Ερογλου είχε υποβληθεί την Κυριακή σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η πράσινη οικονομία απαιτεί αλλαγές στις επιχειρήσεις, αλλαγές στην απασχόληση, αλλαγές στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε ομιλία της κατά την παρουσίαση της μελέτης με τίτλο ``Εντοπισμός Αναγκών σε Πράσινες Δεξιότητες στην Κυπριακή Οικονομία 2010-2013`` από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), η κ. Χαραλάμπους είπε ότι η Κυβέρνηση, έχοντας συνείδηση των υποχρεώσεών της απέναντι στην κοινωνία και τον τόπο, και αντιλαμβανόμενη απόλυτα το ρόλο που η οικονομία διαδραματίζει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφορία έχει θέσει ως στόχο τον προσανατολισμό της οικονομικής ανάπτυξης προς μια πιο «πράσινη», όπως επικράτησε να λέγεται, προοπτική.

    Ο προσανατολισμός αυτός, σημείωσε, συγχρονίζεται απόλυτα και με τις υποχρεώσεις μας ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στο έγγραφο στρατηγικής «Ευρώπη 2020», έχει καθορίσει ως έναν από τους τρεις κύριους τομείς προτεραιότητας τη διατηρήσιμη ανάπτυξη μέσα από την οικοδόμηση μιας πιο αποδοτικής στη χρήση πόρων, πιο πράσινης και πιο ανταγωνιστικής οικονομίας.

    Η Υπουργός εξήγησε ότι αρκετά από τα υφιστάμενα επαγγέλματα θα διαφοροποιηθούν μέσα στο χρόνο ποσοτικά και ποιοτικά ενώ ορισμένες θέσεις εργασίας θα αντικατασταθούν ή θα εκλείψουν, αλλά παράλληλα θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας σε τομείς της πράσινης οικονομίας.

    [03] ΕΤΕΚ 20ΧΡΟΝΑ

    Το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρός του, Χρίστος Ευθυβούλου, αναγνωρίζει πλήρως το ρόλο και τη συνεισφορά του ως ανεξάρτητου τεχνικού συμβούλου της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, συνεισφέροντας στην κυπριακή κοινωνία.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τα 20χρονα του ΕΤΕΚ, στα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου στη Λευκωσία, τόσο ο κ. Ευθυβούλου όσο και ο Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, ανέλυσαν την πρότασή τους για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας και ασφάλειας των οικοδομικών και τεχνικών έργων και διατύπωσαν τον προβληματισμό τους και παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο το κράτος μεταχειρίζεται τους Κυπρίους μηχανικούς και αρχιτέκτονες σε σχέση με ξένους συναδέλφους τους, οι οποίοι επιλέγονται με βάση κυρίως οικονομικά κριτήρια για την ανάθεση σε αυτούς δημόσιων έργων.

    Ο κ. Ευθυβούλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου, το οποίο να καθορίζει τις ελάχιστες υπηρεσίες μελέτης και επίβλεψης, που ο κάθε μελετητής θα πρέπει να προσφέρει στον πολίτη, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών.

    Το Επιμελητήριο, δήλωσε ο κ. Ευθυβούλου, είχε μελετήσει επισταμένα το θέμα και προχώρησε από το 2003 στην υποβολή ολοκληρωμένης εισήγησης στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, για τη θεσμοθέτηση των ελαχίστων υποχρεωτικών υπηρεσιών σε συγκεκριμένους κλάδους, η εισήγηση όμως αυτή δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

    [04] ΚΟΑ - ΟΠΑΠ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

    Στο χθες και στο σήμερα του κυπριακού αθλητισμού, ήταν αφιερωμένη η τελετή βράβευσης που διοργάνωσαν τη Δευτέρα ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ)και η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ.

    Κατά την τελετή βράβευσης απονεμήθηκαν 14 βραβεία και ένα ειδικό βραβείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ.

    Βραβεύτηκαν δεκαπέντε αθλητικοί Φορείς (αθλητές, σωματεία, παράγοντες), που προέρχονται από τις οκτώ Ομοσπονδίες, που εμπίπτουν στο σχέδιο βράβευσης: ΣΤΟΚ: Πανσόλειος, Κώμα Γιαλού, ΚΟΓ: Λόλα Ζαχαρίου, Δημήτρης Κρασιάς, ΣΚΟΚ: Κώστας Τσαγγαράς, Ανδρέας Χάσικος, ΚΟΠΕ: Αναγέννηση Δερύνειας, Ντράκισα Μιλάνοβιτς, ΚΟΚ: Πάρης Παπαέλληνας, ΚΟΧ: Απόστολος Μιχαήλ, Ανδρέας Αβραάμ, ΚΟΕΑΣ: Χάρης Αϊβαλιώτης, Στέλλα Χριστοφόρου, ΚΟΠΟ: Ευάγγελος Διαμαντίδης.

    Το ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Τυφλών.

    Στους βραβευθέντες δόθηκε χρηματικό βραβείο 5.000,00 ευρώ και 10.000,00 ευρώ.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε και η εγκαθίδρυση των Πρεσβευτών FAIR PLAY της Κύπρου για το 2011 - 2012, Κάλλη Χατζηιωσήφ και Πάρη Παπαέλληνα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 21 December 2010 - 14:29:30 UTC