Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-12-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  • [02] ΛΟΥΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΓΩΝΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
  • [04] ΥΠΟΙΚ ΦΠΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

    Θα προσπαθήσουμε να ξεριζώσουμε το φασισμό από τις ψυχές των ανθρώπων με κάθε νόμιμο μέσο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Υγείας στην Κοφίνου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «ο εκπρόσωπος της τουρκικής καλαθοσφαιρικής ομάδας έχει ενεργήσει ως αθλητικός παράγοντας, γνωρίζοντας ότι συμβαίνουν τέτοια, όμως, αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν ανεγκέφαλο, ο οποίος νομίζει ότι το να κτυπά με αυτό τον τρόπο ή να προσπαθεί να κτυπήσει καλαθοσφαιριστή κτυπά την Τουρκία``.

    ``Πάνω μας κτυπούμε και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο αθλητισμός είναι αθλητισμός``, επεσήμανε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Τουρκία είναι μεν κατοχική δύναμη, ``αλλά για να λύσουμε το Κυπριακό πρέπει να συνομιλήσουμε και να δημιουργήσουμε σχέσεις και με την Τουρκία, όσον και αν αυτό φαίνεται για ορισμένους σούπερ-πατριώτες παράδοξο και παράξενο``.

    ``Βέβαια δεν είναι τυχαία που φωνάζουν Χριστόφια, προδότη-καταδότη. Τούτα τα κατάπτυστα δείχνουν ένα πολύ χαμηλό επίπεδο πολιτισμού, αλλά και ότι ακόμα ο φασισμός είναι ριζωμένος στις ψυχές ορισμένων``, πρόσθεσε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατέληξε λέγοντας ότι ``αν δεν ξεριζωθεί - και εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο να το ξεριζώσουμε από τις ψυχές των ανθρώπων - δεν πρόκειται να δούμε χαϊρι εδώ μέσα» .

    [02] ΛΟΥΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΓΩΝΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Πρώτο μέλημα της Αστυνομίας ήταν να μην συμβεί οτιδήποτε σε οποιοδήποτε μέλος της τουρκικής ομάδας καλαθοσφαίρισης και αυτό επετεύχθη, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ανακρίσεις συνεχίζονται και ότι το υλικό στη διάθεση της Αστυνομίας αξιολογείται με την προοπτική να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

    Ο κ. Λουκά απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ ΑΠΟΕΛ και «Pinar Karsiyaka», αφού είχε ακούσει τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

    Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα θέμα που «πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μας ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης», προσθέτοντας ότι «πρέπει να είναι το τελευταίο επεισόδιο και η τελευταία αφορμή που δίδουμε στη Τουρκία για να μας κατηγορεί και να κάνει ζημιά στην υπόθεσή μας».

    Κληθείς να πει κατά πόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ευχαριστημένος από τη σύλληψη μόνο τριών δεκαπεντάχρονων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι ανακρίσεις και αξιολογείται το υλικό που έχουμε για να προχωρήσουμε και σε άλλες συλλήψεις».

    [03] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

    Την ευχή ο νέος χρόνος να φέρει προσωπική ευτυχία στον καθένα και την απελευθέρωση στον τόπο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν. Υποδεχόμενος τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ στο προαύλιο της Βουλής, που έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ο κ. Καρογιάν ευχήθηκε όπως τη νέα χρονιά, Ελλάδα και Κύπρος ενωμένες, καταφέρουν να αποδείξουν «ακόμη μια φορά τι πάει να πει ψυχή και λεβεντιά του Έλληνα».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την προσδοκία όπως το 2011 είναι η χρονιά της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας. Ευχήθηκε ακόμη, το νέο έτος να είναι για την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα, μια χρονιά οικονομικής ανάπτυξης, ελαχιστοποίησης των παρενεργειών της οικονομικής κρίσης και δημιουργίας της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής, «ώστε ο Ελληνισμός ευρύτερα να προοδεύσει».

    Απευθυνόμενος στη Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ, ευχήθηκε η νέα χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μας ανοδικής πορείας για την υπερπήδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία, ότι τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα, αλλά και η δυνατότητες του Ελληνισμού, που δοκιμάζονται σε αυτήν την περίοδο, θα αποδείξουν περίτρανα ότι θα κερδηθούν αυτές οι δύσκολες μάχες, τόσο σε σχέση με την Κύπρο, όσο σε σχέση και με την Ελλάδα» είπε.

    [04] ΥΠΟΙΚ ΦΠΑ

    Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για σκοπούς συμμόρφωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Eνωσης από τις 10 Ιανουαρίου 2011 καταργείται ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμοζόταν σε ευρεία κατηγορία τροφίμων, φαρμάκων και εμβολίων.

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, τα τρόφιμα, φάρμακα και εμβόλια που ήδη υπόκειντο στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5% δεν υφίστανται οποιαδήποτε διαφοροποίηση όσον αφορά τη φορολογική μεταχείρισή τους.

    Από τις 10 Ιανουαρίου 2011, θα εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 5% σε όλα τα τρόφιμα, περιλαμβανομένων και των ποτών που χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση, με εξαίρεση τα οινοπνευματώδη ποτά, μπύρα, κρασί και αναψυκτικά που υπόκεινται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 15%.

    Από την ίδια ημερομηνία καταργείται η εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στην παράδοση φαρμάκων όπως και στην παράδοση εμβολίων για την ιατρική και κτηνιατρική, τα οποία και θα υπόκεινται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 23 December 2010 - 14:29:55 UTC