Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΟΣΧΑ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΟΣΧΑ ΒΡΑΒΕΙΟ

    Με το βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος Ενότητας των Ορθοδόξων Λαών τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε πανηγυρική τελετή στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, όπου συνέρευσαν εκατοντάδες ορθοδόξων και πολλές διεθνείς αντιπροσωπείες.

    Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ο οποίος τον συνεχάρη για την απονομή του σημαντικού αυτού βραβείου, σημειώνοντας ότι «οι δύο χώρες μας και οι λαοί μας συνδέονταν πάντοτε από τη σταθερή βάση της ενιαίας πίστης μας».

    Η συνάντηση έγινε στο προεδρικό παρεκκλήσι του Μεγάλου Ανακτόρου του Κρεμλίνου και ξεπέρασε κατά πολύ τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο 20 λεπτά και διήρκεσε τελικά περίπου 50 λεπτά. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος είχε με τη σειρά του και αυτός νωρίτερα συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας και ολόκληρο το λαό της χώρας για την υποστήριξη, που παρέχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και επιβεβαίωσε «την αποφασιστική διάθεση να συνεχιστούν οι άψογες σχέσεις με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».

    Ο κκ Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να κάνει μια πλήρη ενημέρωση του Προέδρου Μεντβιέντεφ για το Κυπριακό, καθώς και για τις θερμές σχέσεις, που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΙΝΑ

    Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Jua Jianmin, περιλάμβανε η, τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν και της κυπριακής αντιπροσωπείας της Βουλής, στην Κίνα.

    Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στον κρατικό ξενώνα Ντιαγιουτάι του Πεκίνου. Μετά τη συνάντηση, ο Κινέζος αξιωματούχος, παρέθεσε γεύμα στην κυπριακή αντιπροσωπεία.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής και η κυπριακή αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν στο Ναό του Ουρανού (Temple of Heaven), ο οποίος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πεκίνου. Χτίστηκε το 1420 κατά την βασιλεία του αυτοκράτορα Γιονγκλέ της Δυναστείας Μινγκ. Ο ναός του Ουρανού χτίστηκε στις Δυναστείες Μινγκ και Τσινγκ και ήταν ο τόπος όπου οι αυτοκράτορες τελούσαν θυσίες στον Ουρανό και προσεύχονταν για μια καλή σοδειά.

    Μετά από τη συνάντηση με τον κ. Jianmin, η αντιπροσωπεία αναχώρησε με τρένο για την πόλη Τιαντζίν, 120 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου.

    Με την άφιξη της στην πόλη Τιαντζίν, η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στην εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη Εκθεση Αστικού Προγραμματισμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 22 January 2011 - 14:29:12 UTC