Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-01-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΓΕΝΕΥΗ ΑΦΙΞΗ
  • [02] ΚΙΝΑ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΚΑΡΟΓΙΑΝ
  • [03] ΒΟΥΛΗ ΕΠ. ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΓΕΝΕΥΗ ΑΦΙΞΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έφτασε την Τρίτη στη Γενεύη, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνοδεύεται από τον Προεδρικό Επίτροπο Γιώργο Ιακώβου, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου και τα μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας. Προτού αναχωρήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε δηλώσεις.

    Οπως ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη συνάντηση της Γενεύης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέρχεται με καλή θέληση και εποικοδομητικό πνεύμα, με συνέπεια σε αρχές και επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού, για να υπηρετηθεί ο πάγιος στόχος που είναι η επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ακόμη ότι αναμένουμε και από την άλλη πλευρά να επιδείξει την ίδια στάση και την ίδια συνέπεια στη βάση λύσης, έτσι ώστε να γίνει κατορθωτή η επίτευξη προόδου και να ανοίξει ο δρόμος προς τη λύση.

    [02] ΚΙΝΑ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΚΑΡΟΓΙΑΝ

    Τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Αρχών της Σαγκάης στον ναυτιλιακό τομέα, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν στον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Επαρχίας της Σαγκάης, Liu Yungen.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία των Κυπρίων Βουλευτών που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, συναντήθηκε σήμερα στη Σαγκάη με τον κ. Yungen και αξιωματούχους του Λαϊκού Κογκρέσου της Επαρχίας της Σαγκάης.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καρογιάν σημείωσε ότι η Κύπρος είναι πρωτοπόρος στον τομέα της Ναυτιλίας. Την ίδια ώρα, η Σαγκάη αποτελεί, όπως επεσήμανε, ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου, και ως εκ τούτου, θα μπορούσε να υπάρξει μια ιδιαίτερη σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας και Σαγκάης. Μια συνεργασία, τόνισε, που θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού.

    [03] ΒΟΥΛΗ ΕΠ. ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

    Η πρόταση νόμου που προβλέπει επέκταση των αρμοδιοτήτων ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στη διαχείριση των ταμείων συντάξεων όλων των ημικρατικών οργανισμών και σύντομα θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, αναμένεται να συντείνει στη καλύτερη διαχείριση των ταμείων συντάξεως των οργανισμών αυτών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Γιώργος Γεωργίου.

    Ο κ. Γεωργίου μιλούσε μετά τη συζήτηση που διεξήχθη στη συνεδρία της Τρίτης για τη διαχείριση του ταμείου συντάξεων των εργαζομένων στη Cyta, τις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας επενδύσεις του ταμείου και την ανάγκη θεσμοθέτησης ασφαλιστικών δικλείδων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 25 January 2011 - 18:29:22 UTC