Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • [01] ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αδέλφια και η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο και στον κυπριακό λαό με πράξεις, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Δρούτσας, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και ``απαιτούν να είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και ετοιμότητα``.

    Σε δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξη του στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας, ο κ. Δρούτσας είπε ότι «η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα μου και είναι χαρά, είναι συγκίνηση για μένα κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο και, με όποια ιδιότητα, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω το εξής, ότι Ελλάδα και Κύπρος είμαστε αδέλφια και η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στον κυπριακό λαό με πράξεις».

    Πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πνεύμα διαρκούς και στενής συνεργασίας μας θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο κ. Χριστόφια, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κυπριανού, καθώς και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για να προετοιμάσουμε, όπως πάντα, από κοινού τις επόμενες κινήσεις μας και ενόψει των δικών μου επαφών στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τις επόμενες ημέρες».

    Ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι «οι εξελίξεις τρέχουν, τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και απαιτούν να είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και ετοιμότητα και αυτό κάνουμε μέσα από αυτή τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

    [02] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Η Κυβέρνηση καταδίκασε έντονα τα επεισόδια πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ και Απόλλων στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει την προσπάθεια για πάταξη αυτού του απαράδεκτου και καταδικαστέου, όπως το χαρακτηρίζει, φαινομένου της βίας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

    «Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τα επεισόδια, τα οποία δυστυχώς τείνουν να γίνουν και παράδοση μετά από τα παιγνίδια ΑΕΛ-Απόλλων, και αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Επεσήμανε πως «δυστυχώς βλέπουμε το φαινόμενο ξανά η βία να μεταφέρεται από τους αγωνιστικούς χώρους έξω από τους αγωνιστικούς χώρους με αφορμή ποδοσφαιρικά παιγνίδια, να καταστρέφεται περιουσία στη γύρω περιοχή, ανθρώπων αθώων που δεν συμμετέχουν καν σε αυτήν την ποδοσφαιρική διαδικασία, να κινδυνεύουν ζωές, να υπάρχουν τραυματισμοί, να γίνεται μια κατάσταση που δεν τιμά κανένα, και αυτό η Κυβέρνηση το καταδικάζει ξανά με πολλή δύναμη και ευθαρσώς».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο σε συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Χρύσανθος Γεωργίου, ο Πρόεδρος ζήτησε από το Συμβούλιο όπως εργαστεί σκληρά για να υπάρξουν αποτελέσματα στο έργο του Συμβουλίου.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μιαν έμπρακτη ένδειξη της αναβάθμισης του ρόλου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου, αλλά υποστήριξης προς το Συμβούλιο, «ζήτησε να μας δει για να ενημερωθεί για τις δράσεις του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου και τον προγραμματισμό μας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 14 February 2011 - 18:29:15 UTC