Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΛΟΠΗ ΣΟΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Τον Ιούνιο θα επιθυμούσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, «νοουμένου πως δεν υπήρξε η όποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όπως συζητήθηκε στη Γενεύη, ελπίζοντας μέχρι τότε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες».

    Αυτό ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε τηλεφωνική συνομιλία στις 22:00 της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν μιαν «εγκάρδια και φιλική συνομιλία», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Μπαν ότι οι εξελίξεις ``δικαίωσαν την πρόβλεψη`` που είχε κάνει στη συνάντηση της Γενεύης ότι τα πράγματα με τις διαπραγματεύσεις ``δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα και ότι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας δεν ήταν καθόλου βοηθητική, αλλά, αντίθετα, προβληματική».

    Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ``με καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει πρόοδος, αλλά για να επιτευχθεί αυτή χρειάζεται να υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές».

    [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Την ετοιμότητα της Κύπρου να στηρίξει και να βοηθήσει έμπρακτα τις προσπάθειες της αιγυπτιακής Κυβέρνησης για αλλαγές στη χώρα εξέφρασε στον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

    Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, έγινε την Κυριακή δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Essam Sharaf, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο και τον αραβικό χώρο γενικότερα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ετοιμότητα της Κύπρου να στηρίξει και να βοηθήσει έμπρακτα τις προσπάθειες της αιγυπτιακής Κυβέρνησης για αλλαγές στη χώρα. Στη συνάντηση μελετήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Κύπρος θα μπορούσε να συμβάλει στη διαδικασία μετασχηματισμού της Αιγύπτου, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη συνέχεια, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Συναντήθηκε, ακόμη, με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amr Moussa και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Nabil Abdalla El-Araby.

    [03] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΛΟΠΗ ΣΟΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ

    Ενοχους σε τρεις κατηγορίες βρήκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τους Μάμα Προκοπίου, Αντώνη Προκοπίου Κίτα και τον Ινδό Σαρμπτζίτ Σίνγκ, για την υπόθεση της σύλησης του τάφου και κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά στις 11 Δεκεμβρίου 2009.

    Διαβάζοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολωμονίδης ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από τις περισσότερες των κατηγοριών και εξήγησε με λεπτομέρεια τους λόγους. Εκρινε ωστόσο και τους τρείς ένοχους για συνομωσία στην διάπραξη του αδικήματος, παράνομη είσοδο σε χώρο ταφής και για εκταφή πτώματος χωρίς άδεια δικαστηρίου.

    Το Κακουργιοδικείο όρισε ως ημερομηνία για τις αγορεύσεις και για την εκδίκαση των ποινών την 18η Απριλίου στις 8.30 το πρωί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 4 April 2011 - 9:29:13 UTC