Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-04-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

  • [01] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

    Το ``εναρκτήριο λάκτισμα`` για την προσπάθεια της Λευκωσίας να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, έδωσε τη Δευτέρα η Δήμαρχος της πόλης Ελένη Μαύρου, έχοντας την στήριξη των Δήμων της ευρύτερης Λευκωσίας, αλλά και του Δήμου Λάρνακας, γεγονός που, όπως εκτίμησε, δίνει μια νέα δυναμική στην υποψηφιότητα της Λευκωσίας.

    Σε συνέντευξη Τύπου, η κ. Μαύρου εξέφρασε την ευχή η υποψηφιότητα της Πρωτεύουσας να στηριζόταν και από τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου, ενώ όλοι οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Λευκωσίας, είπαν ότι η πρωτεύουσα θα έπρεπε να ήταν η πρώτη πόλη της Κύπρου που θα υποβάλει υποψηφιότητα για τον τίτλο αυτό. Στις δηλώσεις της, η κ. Μαύρου ανέφερε ότι η δημοσιογραφική διάσκεψη ``είναι μάλλον διαφορετική από τις άλλες γιατί αφ` ενός αποτελεί το επίσημο λάκτισμα στην προσπάθεια της Λευκωσίας να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017 και αφ` ετέρου επειδή η διάσκεψη αυτή είναι το επιστέγασμα μιας συνεργασίας βαρύνουσας σημασίας, καθώς όλοι οι Δήμοι της επαρχίας Λευκωσίας, Στρόβολος, Λακατάμεια, Αγιος Δομέτιος, Εγκωμη, Αγλαντζιά, Λατσιά, Δάλι και ο Δήμος Λάρνακας τάσσονται επίσημα συνοδοιπόροι του Δήμου Λευκωσίας στην προσπάθεια αυτή``.

    ``Με τη συμμετοχή και των άλλων Δήμων ως εταίρων στο πλευρό της πρωτεύουσας``, πρόσθεσε, ``δίδεται μια νέα δυναμική στη συμμετοχή της Λευκωσίας, εφόσον η ένταξη μιας ευρύτερης περιφέρειας αποτελεί όχι μόνο ενδεδειγμένη καλή πρακτική άλλων παλαιότερων Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, όπως του Λουξεμβούργου, της Εσσης, του Ρουρ, της Μασσαλίας, αλλά και ένα ισχυρό μέσο προς την επιτυχία``, είπε. Εξέφρασε την ευχή όπως ``σε αυτή την προσπάθεια βαδίσουμε μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου γιατί διεύρυνση των γεωγραφικών ορίων της πόλης και συνεργασία με μια ευρύτερη περιφέρεια συνεπάγεται με διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και των άλλων ορίων της, πράγμα που την καθιστά πιο ανταγωνιστική, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τα μεγέθη της Κύπρου``. Σε ερώτηση γιατί η Λάρνακα αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα της Λευκωσίας και όχι τις αντίστοιχες της Λεμεσού ή της Πάφου, η κ. Μαύρου είπε πως βλέποντας το παράδειγμα του Λουξεμβούργου και άλλων περιοχών και βλέποντας τα μεγέθη της Κύπρου, ίσως το ερώτημα δεν είναι η απόφασης της Λάρνακας, που προσθέτει με πολλούς τρόπους, να στηρίξει την υποψηφιότητα της Λευκωσίας. ``Το ερώτημα`` είπε, ``θα έπρεπε να είναι εάν μπορούν όλες οι πόλεις της Κύπρου να στηρίξουν μια πρόταση από πλευράς της Κύπρου``.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η κ. Μαύρου ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος για την προετοιμασία της υποψηφιότητα και οι επενδύσεις που γίνονται κυμαίνονται από 7 μέχρι και 80 εκατομμύρια, αναλόγως των μεγεθών. Επεσήμανε όμως ότι τα οφέλη από την διεκδίκηση του τίτλου αφορούν στη δημιουργία υποδομών στην ευρύτερη περιοχή, νέες θέσεις εργασίας, ενίσχυση τουριστικού ρεύματος, δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων. Τέλος, η κ. Μαύρου ανέφερε ότι ο Δήμος θα παρουσιάσει το βασικό περιεχόμενο τη φακέλου της υποψηφιότητάς του στις αρχές Μαΐου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 April 2011 - 15:29:13 UTC