Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
  • [03] ΗΠΑ - ΕΚΘΕΣΗ ``ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ``

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ

    Μετά την κοινή συνάντηση που θα έχει τον Ιούνιο με τους δύο ηγέτες προσανατολίζεται να υποβάλει την έκθεση των καλών του υπηρεσιών στο Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

    Παρότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις επί του θέματος, ο Γενικός Γραμματέας επιθυμεί η έκθεση που θα υποβάλει να είναι ουσιαστική, να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις συνομιλίες και το κυριότερο να συμπεριλαμβάνονται σ αυτήν οι αποφάσεις που θα ήθελε να λάβουν οι ηγέτες στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει μαζί τους κι οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, είτε στις 20 ή στις 23 Ιουνίου.

    Αν τελικά η απόφαση οριστικοποιηθεί, θα υποβληθούν από τον κ. Μπαν δύο εκθέσεις. Η πρώτη μέχρι τις 31 Μαΐου και θα αφορά στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και δεύτερη στα τέλη Ιουνίου για τις καλές υπηρεσίες.

    Σε σχέση με την έκθεση για την ειρηνευτική δύναμη, οι πληροφορίες την θέλουν «τεχνική», χωρίς να αναμένονται «εκπλήξεις». Θεωρείται ωστόσο βέβαιο πως θα υπάρχουν επιγραμματικά κάποιες αναφορές γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων και την απόφαση του Γενικού Γραμματέα να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες μετά τις τουρκικές εκλογές.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

    Γιορτάζεται και στην Κύπρο η εργατική Πρωτομαγιά.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα παραστεί στις 10.00 το πρωί στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού η ΠΕΟ και η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική οργάνωση ΝΤΕΒΙΣ.

    Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, θα παρευρεθούν επίσης μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

    Στις 11.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Αφανών Ηρώων της εργατικής τάξης.

    [03] ΗΠΑ - ΕΚΘΕΣΗ ``ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ``

    Τρία εκατομμύρια Αμερικανοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους θησαυρούς της Κύπρου, στην έκθεση «Κύπρος: Σταυροδρόμι των Πολιτισμών», στο Ινστιτούτο Smithsonian της Ουάσιγκτον, που λειτούργησε από τις 29 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και την 1η Μαΐου 2011.

    Τα εγκαίνια είχαν γίνει στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και μελών της κυπριακής κυβέρνησης.

    Παράλληλα με την έκθεση, αρκετοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τύχουν ευρύτερης ενημέρωσης για την Κύπρο και την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τις φυσικές της ομορφιές και έμμεσα για το πρόβλημά της, συμμετέχοντας στις διάφορες διαλέξεις και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.

    Η τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στο πλαίσιο της έκθεσης έγινε στις 20 Απριλίου, με τίτλο «Αφροδίτη: Θεά της Κύπρου». Ηταν μία διάλεξη της Δρα Jennifer Webb, αρχαιολόγου του Πανεπιστημίου La Trobe της Αυστραλίας, η οποία ασχολήθηκε εκτενώς με τη διεξαγωγή αρχαιολογικών ανασκαφών και ερευνών στην Κύπρο και ηγήθηκε του αρχαιολογικού προγράμματος Australian Cyprus Expedition, στο πλαίσιο των μελετών της για την εποχή του χαλκού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 1 May 2011 - 9:29:12 UTC