Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΕ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  • [03] ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΑΛΤΑΣ
  • [04] AMKE - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕΡΒΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Σβέτκοβιτς και της συνοδείας του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Πριν από την κατ` ιδίαν συνάντησή τους, Χριστόφιας και Σβέτκοβιτς αντάλλαξαν δώρα. Στη συνέχεια άρχισαν επίσημες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

    Αργότερα ο Σέρβος Πρωθυπουργός θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών και ακολούθως Χριστόφιας και Σβέτκοβιτς να προβούν σε δηλώσεις.

    Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Σέρβου Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Μετά το γεύμα, ο κ. Σβέτκοβιτς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ενώ το βράδυ θα παρευρεθεί σε δεξίωση που θα δώσει προς τιμή του ο Πρεσβευτής της Σερβίας στην Κύπρο Σάβο Ντούριτσα. Στη δεξίωση θα παρίσταται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΕ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

    Υπουργική Συνάντηση για Θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, την οποία φιλοξενεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στο Υπουργείο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Τρίο Πολωνία Δανία Κύπρος για ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων ως προς τις προτεραιότητες του Τρίο Προεδρίας, καθώς και η επίτευξη καλύτερης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

    Στη συνάντηση θα μετάσχει από πλευράς Πολωνίας η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, Jolanta Fedak και από πλευράς Δανίας η Υπουργός Απασχόλησης, Inger St&#248;jberg και η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Benedikte Ki&#230;r.

    [03] ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΑΛΤΑΣ

    Την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική, τις αερομεταφορές και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα συζητήσει την Τρίτη η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών της Μάλτας Austin Gatt. Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η Υπουργός θα έχει συνομιλίες με τον Μαλτέζο ομόλογό της στο γραφείο της, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

    Προστίθεται ότι οι δύο Υπουργοί «θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική, τις αερομεταφορές και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», ενώ «η κ. Μαρκουλλή θα ενημερώσει επίσης τον κ. Gatt για τις προετοιμασίες εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο».

    Ο κ. Gatt φθάνει στην Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας και θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη.

    [04] AMKE - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Κύπρου στους 14ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, εκτιμά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), Ουράνιος Ιωαννίδης. Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδους, σε δηλώσεις του σε κυπριακή ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ είπε ότι η συγκομιδή των 32 χρυσών μεταλλίων είναι πολύ θετική, ενώ παράλληλα τόνισε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά ενόψει του Λουξεμβούργου του 2013 για να διατηρηθούν τα κεκτημένα.

    «Πριν φύγουμε από την Κύπρο, είπαμε ότι θέλαμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα που είναι η πρωτιά και τα καταφέραμε. Πήραμε και πάλι την πρώτη θέση, τόσο στο σύνολο μεταλλίων, όσο και στα χρυσά. Επίσης καλύψαμε και τη διαφορά από την Ισλανδία στα συνολικά χρυσά όλων των εποχών. Αρκετοί αθλητές έχουν ξεχωρίσει και δεν θέλω να πω πολλά ονόματα. Θα αναφερθώ μόνο στον Πάνο Ιωάννου, που κέρδισε το 200άρι και τη σκυταλοδρομία αν και είχε πρόβλημα τραυματισμού. Αποτελεί πρότυπο αθλητή».

    Εν τω μεταξύ, ακόμη και μια μέρα μετά το τέλος των ΑΜΚΕ, οι διοργανωτές προχωρούσαν σε αλλαγές στον πίνακα μεταλλίων. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, τελικά αφαίρεσαν το αργυρό στον Παναγιώτη Βόλου, αφού στο τριπλούν συμμετείχαν μόλις δύο αθλητές. Παράλληλα, μετάλλιο δεν πήρε τελικά ούτε ο Ανδρέας Σιλβέστρος στα 400μ. εμπόδια.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 6 June 2011 - 11:29:17 UTC