Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΡΗΞΗ - ΘΥΜΑΤΑ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  • [02] ΔΣΜ - ΖΗΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  • [01] ΕΚΡΗΞΗ - ΘΥΜΑΤΑ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Ο Χρίστος Πατσαλίδης είπε ότι οι σοροί των νεκρών μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για την υποδοχή των συγγενών.

    Στο μεταξύ , η ναυτική βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης`` εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Η Ναυτική Βάση έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. Τα κτίρια έχουν καταρρεύσει και έχουν εκσφενδονισθεί θραύσματα από υλικά που κατέστρεψε η έκρηξη σε μεγάλη ακτίνα από τη σκηνή του ατυχήματος σε τμήματα του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας.

    Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια. Της έκρηξης προηγήθηκε φωτιά και κάποιες αναφλέξεις.

    Στη ναυτική βάση έχουν προσέλθει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, δυνάμεις της Πολιτικής Αμυνας, των ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, της Στρατονομίας, του Ερυθρού Σταυρού και του ΤΑΕ.

    Στην περιοχή μετέβη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ο οποίος συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης.

    Στη σκηνή προσήλθαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, μέλη της Επιτροπής Αμυνας και άλλοι Βουλευτές, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ανώτατοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς.

    [02] ΔΣΜ - ΖΗΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

    Τη σοβαρότητα της βλάβης στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό αναμένει να διαπιστώσει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ).

    ``Φαίνεται η καταστροφή στο Βασιλικό είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι μία κρίση, μία κατάσταση που προσπαθούμε να την διαχειριστούμε``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του ΔΣΜ Χρίστος Χριστοδουλίδης.

    Ανέφερε επίσης ότι ο ΔΣΜ συνεχίζει να προβαίνει σε ``εκ περιτροπής διακοπές`` ηλεκτροδότησης ανά περιοχές παγκύπρια, χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς της Δεκέλειας και της Μονής (περίπου 500 MW ΚΑΙ 250MW αντίστοιχα), μετά την καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό.

    Εξάλλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΣΜ, στις 11.45, η πραγματική παραγωγή ισχύος ανέρχετο στα 568MW, ενώ η προβλεπόμενη παραγωγή ισχύος, υπό κανονικές συνθήκες, είναι 992MW. Την ίδια ώρα, χθες Κυριακή, η πραγματική παραγωγή ισχύος ανέρχετο στα 678MW, ενώ την περασμένη Παρασκευή - εργάσιμη ημέρα - η πραγματική παραγωγή ισχύος ήταν, την ίδια ώρα, στα 832MW.

    Εξάλλου, σε ανακοίνωση του ο ΔΣΜ ότι η συνολική ικανότητα παραγωγής της Κύπρου έχει μειωθεί σημαντικά λόγω πολύ σοβαρής βλάβης στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού και παρακαλεί το κοινό όπως περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας όσο το δυνατό περισσότερο. ``Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με την ΑΗΚ, για περιορισμό της διακοπής παροχής σε καταναλωτές στον ελάχιστο δυνατό βαθμό``, σημειώνει στην ανακοίνωση του ο ΔΣΜ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 11 July 2011 - 11:46:44 UTC