Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΙΝΤΟΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΡΕΥΜΑ - ΔΣΜ

  • [01] ΚΛΙΝΤΟΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το στάτους κβο στην Κύπρο ``δεν ωφελεί κανέναν``, δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον.

    ``Θέλουμε μιαν ομοσπονδία με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, και θα το θέλαμε το συντομότερο δυνατό``, δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη με τον ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί παράδειγμα για όλη την περιοχή, σημειώνοντας πως ``σε όλη την περιοχή, οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής προσπαθούν να πάρουν μαθήματα από τις εμπειρίες της Τουρκίας``.

    Η κ. Κλίντον κάλεσε τον τουρκικό λαό να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που έρχεται για ``να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που δημιουργούνται για περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας``, και ζήτησε επίσης να ενισχυθεί η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

    Νωρίτερα η κ. Κλίντον αντιμετώπισε τις ερωτήσεις του τουρκικού Τύπου για τις υποθέσεις συλλήψεως δημοσιογράφων και τις επέκρινε ανοιχτά.

    ``Δεν νομίζω ότι είναι προς όφελος της Τουρκίας οι κινήσεις αυτές, μοιάζουν αντιφατικές με όλες τις άλλες εξελίξεις που έχουν γίνει στην Τουρκία``, απάντησε η Αμερικανίδα Υπουργός στις επίμονες ερωτήσεις. Οι θεσμοί στην Τουρκία πρέπει να μπορούν να αντέχουν σε κάθε έρευνα, είπε.

    [02] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΡΕΥΜΑ - ΔΣΜ

    Η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα ξεκίνησε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Κύπρου (ΔΣΜ) Χρίστος Χριστοδουλίδης.

    ``Η σύνδεση έγινε μετά από αρκετές προσπάθειες, τα πράγματα κινούνται ομαλά, τροφοδοτούμαστε με φορτίο γύρω στα 20 μεγαβάτ``. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, και θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσουν παραπέρα.

    Ο Διαχειριστής Συστήματος σημείωσε ότι βρίσκεται επί καθημερινής βάσης και ανά πάσα στιγμή σε επικοινωνία με την ΑΗΚ για οτιδήποτε χρειαστεί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 17 July 2011 - 9:29:11 UTC