Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΡΕΥΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Τ/Κ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • [04] ISSF ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΣ

  • [01] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Πραγματοποιείται σήμερα στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, νέα συνάντηση στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζας Μπάτενχαϊμ.

    Πρώτος έφθασε στην οικία ο Τ/κ ηγέτης με τη συνοδεία του και λίγα λεπτά μετά ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους συνεργάτες του.

    Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν την Παρασκευή για περίπου τρεις ώρες και συζήτησαν το περιουσιακό και το εδαφικό, παρουσίασαν έγγραφα και αποφάσισαν τη λεπτομερή συζήτηση αυτών των εγγράφων.

    Ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος χθες ήταν στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη δήλωσε ότι μία συμφωνία στο θέμα της Κύπρου είναι δυνατή, αλλά θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από τις δύο πλευρές προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές τους οι οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ τους.

    Χαρακτήρισε επίσης σημαντική τη συνέχεια της διαδικασίας των απευθείας συνομιλιών, για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

    [02] ΡΕΥΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Τ/Κ

    Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τα κατεχόμενα θα συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες ύστερα από σχετική συμφωνία που υπεγράφη και προνοεί παροχή ρεύματος μέχρι και 120 MW ημερησίως, ανάλογα με τις ανάγκες της ΑΗΚ αλλά και την ευχέρεια παροχής.

    Η συμφωνία, που υπεγράφη τη Δευτέρα από τον ιδιώτη, οικονομολόγο και συνεργάτη του ΚΕΒΕ Κώστα Αποστολίδη, βασίζεται στον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αποστολίδης, την Παρασκευή υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του ιδίου, ως ιδιώτη και παροχέα, και της ΑΗΚ, ενώ τη Δευτέρα έγινε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και της λεγόμενης αρχής ηλεκτρισμού των Τ/κ. Υπογράμμισε παράλληλα ότι η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί αναγνώριση του ψευδοκράτους καθώς βασίζεται στον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή.

    Ο κ. Αποστολίδης πρόσθεσε ότι η συμφωνία προνοεί την παροχή ηλεκτρισμού για έξι μήνες, μέχρι το Φεβρουάριο του 2012. Η ισχύς καθημερινά θα μπορεί να φθάνει μέχρι και τα 120 MW ανάλογα με τις ανάγκες της ΑΗΚ αλλά και από την ευχέρεια των Τ/κ να παραχωρούν την ισχύ που ζητά η ΑΗΚ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συμφωνία υπεγράφη μετά από έγκριση της Κυβέρνησης και ύστερα από σχετική εκτίμηση της ΑΗΚ ότι η παροχή ρεύματος από τα κατεχόμενα είναι απαραίτητη στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη λειτουργία των μονάδων 4 και 5 στο σταθμό του Βασιλικού.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

    Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Αυγούστου 2011, έφτασε τα 26.657 πρόσωπα, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας.

    Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ``με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο 2011 αυξήθηκε στα 28.328 πρόσωπα σε σύγκριση με 27.804 τον προηγούμενο μήνα``.

    Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010 σημειώθηκε αύξηση 4.292 προσώπων ή 19,2% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 1.191 ανέργων), των κατασκευών (αύξηση 781), της δημόσιας διοίκησης (αύξηση 425), της μεταποίησης (αύξηση 393), των μεταφορών και αποθήκευσης (αύξηση 267), των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (αύξηση 165), καθώς και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας όπου σημειώθηκε αύξηση 851 ανέργων.

    [04] ISSF ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΣ

    Για άλλο ένα μήνα, ο Κύπριος πρωταθλητής του σκητ Γιώργος Αχιλλέως φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πολύ ψηλά βρίσκονται και οι Κύπριοι διεθνείς σκοπευτές Αντώνης Ανδρέου (τέταρτος) και Παναγιώτα Ανδρέου (έκτη).

    Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF), για το μήνα Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Αχιλλέως συνεχίζει για δεύτερο μήνα να φιγουράρει στο ``νούμερο 1`` της παγκόσμιας κατάταξης του σκητ, μπροστά από τον Δανό Αντερς Γκόλτιγκ και τον Νορβηγό Τόρε Μπρόβλολντ, ενώ ο Αντώνης Ανδρέου ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Ο νεαρός Κύπριος διεθνής σκητέρ Ανδρέας Χάσικος βρίσκεται στην 33η θέση.

    Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΚΟΚ, αυτή είναι η τέταρτη φορά στην καριέρα του, που ο Γιώργος Αχιλλέως ``κατακτά`` την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του σκητ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 6 September 2011 - 11:29:13 UTC