Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠIΤΡΟΠΟΣ ΧΑΝ - ΜΑΡΙ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • [02] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ

  • [01] ΕΠIΤΡΟΠΟΣ ΧΑΝ - ΜΑΡΙ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενεργοποιήσει το κοινοτικό ταμείο Αλληλεγγύης για στήριξη της Κύπρου μετά την έκρηξη στο Μαρί, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, σε επιστολή προς τον Κύπριο Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του Ευρωβουλευτή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ``ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών ανοικοδόμησης της ενεργειακής υποδομής που έχει καταστραφεί και επαναδιατύπωσε την ετοιμότητα της Επιτροπής να ενεργοποιήσει το ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ προς όφελος της Κύπρου``.

    Ο κ. Χαν υπενθύμισε ότι η Κύπρος θα πρέπει να υποβάλει αίτημα για οικονομική αρωγή προς το Ταμείο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2011.

    Η δήλωση του Επιτρόπου έγινε κατόπιν επιστολής του Τάκη Χατζηγεωργίου στις 13 Ιουλίου 2011, στην οποία είχε επισημάνει προς την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής ότι παρόλο που το Ταμείο Συνοχής καλύπτει μόνο φυσικές κατάστρεφες, εντούτοις κατ εξαίρεση το Ταμείο μπορεί να παρέμβει και σε περίπτωση έκτακτης καταστροφής σε μια περιοχή όταν η καταστροφή αυτή επηρεάζει την πλειονότητα του πληθυσμού της και έχει σοβαρές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομική της σταθερότητα και στις συνθήκες διαβίωσης.

    [02] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ

    Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Κύπρια πρωταθλήτρια στο σκητ Αντρη Ελευθερίου στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής στο Βελιγράδι, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με μια μόνο απώλεια (74/75), που αποτελεί ισοφάριση του παγκόσμιου ρεκόρ, καθώς και νέο παγκύπριο ρεκόρ στο σκητ γυναικών, σπάζοντας το ρεκόρ 73 στους 75 δίσκους, που κατείχε η ίδια.

    Με μια μόνο απώλεια πέρασε στον τελικό επικεφαλής μαζί με την Ελευθερίου και η Γερμανίδα Κριστίν Βένζελ, ενώ ακολούθησε με 73/75 η Κινέζα Νιγκ Βέι και τρεις αθλήτριες με 72/75 να συμπληρώνουν την εξάδα του τελικού, ύστερα από αγώνα «ξαφνικού θανάτου».

    Στη δοκιμασία του τελικού, η Αντρη Ελευθερίου ξεκίνησε με άστοχη βολή στον πρώτο δίσκο, ενώ είχε άλλες δυο απώλειες (στον τέταρτο και πέμπτο βατήρα) για να κλείσει τον τελικό με 22/25 και τον αγώνα με 96/100, ένα αποτέλεσμα που την έριξε στην τέταρτη θέση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 10 September 2011 - 11:29:16 UTC