Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    «Εχω μπουχτίσει από τις επιθέσεις των κομμάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως ο καθένας πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

    Αναφορικά με τη συνάντηση της Παρασκευής, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της ΕΕ, της Αστυνομίας και στα της οικονομίας.

    ``Εγώ ασκώ τα καθήκοντα που απορρέουν από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την εντολή που μου έδωσε ο λαός και δεν έχει κανένας δικαίωμα να αμφισβητεί αυτή την εντολή πριν από τη λήξη της θητείας του οποιουδήποτε Προέδρου``, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Σε παρατήρηση πως ο κ. Ερογλου είχε προαναγγείλει ένα πάρε-δώσε και πως μετά το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ ζήτησε σήμερα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητήσει αναβολή της συνάντησης της Νέας Υόρκης μεταξύ του ιδίου, του ΓΓ του ΟΗΕ και του κ. Ερογλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: ``Τα κόμματα αφού ζητούν την παραίτησή μου. Από εκεί και πέρα τί άλλα ζητούν κλπ και αναβολή και διάφορα. Κανένα πάρε - δώσε δεν έγινε εν πάση περιπτώσει. Οταν κάνεις συνομιλίες, συνομιλίες δεν σημαίνει πάω και διατυπώνω τις θέσεις, μου διατυπώνει και ο άλλος τις δικές του της θέσεις και σηκωστήκαμε και φύγαμε, παρόλο που περίπου ως τώρα, αυτό γίνεται``.

    ``Δεν θα σχολιάσω τα κόμματα. Φτάνει πια. Εγώ έχω μπουχτίσει από τις επιθέσεις των κομμάτων. Ο καθένας ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα μου πουν εσύ γιατί δεν αίρεσαι στο ύψος των περιστάσεων; Εγώ ασκώ τα καθήκοντα που απορρέουν από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την εντολή που μου έδωσε ο λαός και δεν έχει κανένας δικαίωμα να αμφισβητεί αυτή την εντολή πριν από τη λήξη της θητείας του οποιουδήποτε Προέδρου``, υπέδειξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Σε σχέση με τη σημερινή συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ``έχουμε συζητήσει θέματα που αφορούν όλα τα σημαντικά ζητήματα. Επικεντρωθήκαμε στα της ΕΕ, στα της Αστυνομίας, εσωτερική δηλαδή ασφάλεια και στα της οικονομίας``.

    ``Είναι τα ζητήματα που είμαστε πιο κοντά θα έλεγα και έχουν αναλάβει οι ειδικοί των δυο πλευρών, πριν τη συνάντηση της Τρίτης, ει δυνατόν να καταλήξουν. Υπάρχουν βέβαια και άλλα ζητήματα τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και στα οποία οι διαφορές απόψεων παραμένουν. Το κλίμα είναι κυπριακό κλίμα πρέπει να πω και με τον κ. Ερογλου``, κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 October 2011 - 17:29:12 UTC