Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] MOODYS ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  • [02] ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ
  • [03] ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΕΔ ΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ
  • [04] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΠ ΕΕ

  • [01] MOODYS ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

    Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των μακροπρόθεσμων καταθέσεων και του χρέους των τριών κυπριακών τραπεζών, Τράπεζας Κύπρου, Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας και Ελληνικής Τράπεζας, προχώρησε την Τρίτη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s Investors Service, επικαλούμενος την περιορισμένη ικανότητα του κράτους να στηρίξει το μεγάλο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, το οποίο ισοδυναμεί με έξι φορές το ΑΕΠ της χώρας.

    Ο οίκος υποβάθμισε την Τράπεζα Κύπρου κατά μια βαθμίδα στο Ba2 από Ba1, τη Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα κατά τρεις βαθμίδες στο Β2 από Ba2 και την Ελληνική Τράπεζα κατά μια βαθμίδα, στο Ba2 από Ba1

    Επιπλέον, οι Moody`s έθεσαν τις νέες αξιολογήσεις των τριών κυπριακών τραπεζών σε αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

    [02] ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ

    Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικοί οι νόμοι που ψήφισε το 2010 η Βουλή και που προέβλεπαν ότι άτομα που κατέχουν θέσεις στη Δημόσια ή Εκπαιδευτική Υπηρεσία μπορούν ταυτόχρονα να εκτελούν και καθήκοντα μελών Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων με σχετική αμοιβή, δεν επηρεάζει τη σε εξέλιξη διαδικασία των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου.

    Ο κ. Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η απόφαση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και ``είναι το τελευταίο στάδιο``, όπως είπε, της όλης διαδικασίας που ξεκίνησε με την τροπολογία της ισχύουσας νομοθεσίας που επεχείρησε η Βουλή και της οποίας αμφισβητήθηκε η συνταγματικότητα, με τελική κατάληξη την κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Ετσι, είπε ο κ. Δημητρίου, για τις προσεχείς εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2011 θα ισχύσει ό,τι και τα προηγούμενα έτη και οι υπάλληλοι της Δημόσιας ή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας που θα διεκδικήσουν θέση στα Συμβούλια και θα εκλεγούν, θα πρέπει μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2011 να καταθέσουν δήλωση με την οποία θα αποποιούνται της θέσης που κατείχαν, προκειμένου να ασκήσουν το αξίωμα που θα αναλάβουν με την εκλογή τους. ``Η υποβολή υποψηφιοτήτων, για μεν τους δήμους θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, για δε τις κοινότητες στις 21 Νοεμβρίου 2011``, όπως δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

    [03] ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΕΔ ΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

    Πολύ κοντά στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΠΟΕΔ αναφορικά με την αποχή των δασκάλων από εξωδιδακτικές δραστηριότητες, βρίσκονται οι δύο πλευρές σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού, η οποία είχε το πρωί της Τρίτης συνάντηση με την ηγεσία της οργάνωσης στο Υπ. Παιδείας.

    «Είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση με την ΠΟΕΔ σε πολύ καλό κλίμα και πιστεύω ότι φθάσαμε πολύ κοντά στο να επιλυθεί το πρόβλημα. Θα ενημερώσουμε εμείς τον Υπουργό και η ΠΟΕΔ τα δικά της σώματα και νομίζω εντός των ημερών θα έχουμε θετικές εξελίξεις», ανέφερε η κ. Στυλιανού η οποία με επιστολή της είχε προειδοποιήσει με πειθαρχικές διώξεις και αποκοπή μισθού, αν οι δάσκαλοι δεν άρουν το μέτρο της αποχής από τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες.

    Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού περιορίστηκε να δηλώσει ότι έγινε μια συζήτηση στην οποία αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις και η οργάνωση θα προσφύγει στα συλλογικά της όργανα για να δουν πως θα προχωρήσουν στη συνέχεια.

    [04] ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΠ ΕΕ

    Οι νέες νομοθετικές προτάσεις για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής συζητήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωβουλής, χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

    Στόχος της κοινής συνεδρίασης των δύο θεσμικών κοινοτικών οργάνων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, ήταν η ανταλλαγή απόψεων, καθώς είναι η πρώτη φορά που τα δυο όργανα θα είναι συννομοθέτες αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την παροχή άμεσης στήριξης στους γεωργούς, τη ρύθμιση των αγορών, την αγροτική ανάπτυξη, αλλά και γύρω από θέματα χρηματοδότησης, διαχείρισης και παρακολούθησης.

    Σε παρέμβασή του, ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει θετικά τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίζονται οι προτάσεις της Επιτροπής, ωστόσο, για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, ιδιαίτερη σημασία έχει η συζήτηση και αποτελεσματική διεκπεραίωση των θεμάτων που σχετίζονται με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

    Η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε ο Υπουργός, ωστόσο, συνέχισε, διακρίνω μια υποβάθμιση της τεράστιας προσπάθειας που απαιτείται για την προσαρμογή της γεωργίας και την προστασία των φυσικών πόρων από τις συνέπειες των επερχόμενων αλλαγών. Ο Υπουργός υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την κλιματική αλλαγή έγκειται στην εγκατάλειψη της γεωργικής δραστηριότητας σε περιοχές οριακής απόδοσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 November 2011 - 10:29:12 UTC