Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β ΓΥΡΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
  • [02] ΚΕΠΕΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
  • [03] ΥΠΕΣ ΠΑΛΙΟ ΓΣΠ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β ΓΥΡΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

    Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη Διυπουργική Επιτροπή να συνεχίσει τη συζήτηση για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνα και εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθρών στην κυπριακή ΑΟΖ, να ολοκληρώσει την εισήγηση για όλα τα θέματα που αφορούν το δεύτερο γύρο και σε επόμενη συνεδρίαση να επανέλθει για λήψη οριστικών αποφάσεων.

    Αυτό ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    ``Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέτασε το θέμα του δεύτερου γύρου πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για χορήγηση αδειών έρευνας και αδειών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ``, είπε ο Εκπρόσωπος.

    Πρόσθεσε ότι ``έγινε μια καταρχήν ανταλλαγή απόψεων στο Υπουργικό στη βάση εισήγησης που έχει φέρει η Υπουργός και το Υπουργικό εξουσιοδότησε την Διυπουργική Επιτροπή να συνεχίσει την συζήτηση, να ολοκληρώσει την εισήγηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον δεύτερο γύρο, και σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα να επανέλθει για λήψη οριστικών αποφάσεων``.

    [02] ΚΕΠΕΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

    Συνεχίζεται το αυξημένο ενδιαφέρον εγγραφής στην Κύπρο ΚΕΠΕΥ ξένων συμφερόντων, αλλά και κατάθεσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικών Δελτίων (prospectus) εκδοτών για έγκριση, παρά την οικονομική κρίση, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) Δήμητρα Καλογήρου.

    Η κ. Καλογήρου είπε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχουν στη σειρά για εγγραφή ως ΚΕΠΕΥ γύρω στις 20 κυπριακές εταιρείες, ξένων συμφερόντων, οι οποίες προέρχονται κυρίως από Ρωσία, Ισραήλ και τρίτες χώρες. Πρόσθεσε ότι ο συνολικός αριθμός των ΚΕΠΕΥ που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο ανέρχεται στις 108.

    Ανέφερε ακόμη ότι στην ΕΚ έχουν κατατεθεί Ενημερωτικά Δελτία εκδοτών οι οποίοι θέλουν να αντλήσουν κεφάλαια μέσω της εισαγωγής των εταιρειών τους στο χρηματιστήριο Βαρσοβίας, στην Πολωνία, αλλά προτιμούν, όπως είπε, να εγγραφούν στην Κύπρο λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώς που επικρατεί στο νησί.

    [03] ΥΠΕΣ ΠΑΛΙΟ ΓΣΠ

    Η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη σε κλίμακα αστική πλατεία-πάρκο στη Λευκωσία, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της απονομής του Πανευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από 50 εκ. ευρώ.

    Οπως ανέφερε ο κ. Συλικιώτης «το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κατακυρώθηκε στο γραφείο που προτείνει όπως το έργο της ανάπλασης του παλαιού ΓΣΠ να περιλαμβάνει μεγάλη πλατεία-πάρκο, που ουσιαστικά αποτελεί τον πυρήνα της νέας ανάπτυξης, με έμφαση στην οργανική σύνδεση των υπαίθριων χώρων με τις υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως τα εστιατόρια/καφετέριες και ο μικρός αριθμός καταστημάτων (βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και περίπτερα), καθώς και οι πολιτιστικές χρήσεις (γκαλερί και άλλοι εκθεσιακοί χώροι)».

    Εμφαση, είπε, «δόθηκε επίσης στον ισορροπημένο συνδυασμό μαλακών και σκληρών επιφανειών, στην εκτενή δενδροφύτευση, και στις διευκολύνσεις για συναναστροφή και ξεκούραση όπως είναι τα παγκάκια, στέγαστρα, διαδρομές περίπατο και τρέξιμο, παιδότοπο, χώροι υγιεινής, υδάτινες επιφάνειες, κ.ά., καθώς και για ψυχαγωγία με τη δημιουργία ενός λειτουργικού και ευχάριστου χώρου που λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου».

    Παράλληλα, πρόσθεσε, «δημιουργούνται ανοικτοί χώροι για τη διεξαγωγή διαφόρων υπαίθριων εκδηλώσεων, τόσο οργανωμένων, όσο και αυθόρμητων, όπως, για παράδειγμα, μουσικά κονσέρτα και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και ημιυπόγειοι χώροι με φυσικό φωτισμό, για στέγαση διαφόρων χρήσεων αναψυχής».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 17 November 2011 - 10:29:12 UTC