Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Επιτροπή Οικονομικών συζητά τα μέτρα
  • [02] Η Μπάτενχαϊμ ενημερώνει σήμερα το Σ.Α.
  • [03] Να προσκληθεί ο Χριστόφιας στο Λονδίνο, ζητά Βρετανός Βουλευτής

  • [01] Η Επιτροπή Οικονομικών συζητά τα μέτρα

    Συνέρχεται στις 9.00 το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να συζητήσει 10 τροποποιητικά νομοσχέδια προς υλοποίηση των οικονομικών μέτρων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτως ώστε την Τρίτη το πρωί να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

    Τα νομοσχέδια κατατέθηκαν χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής και αμέσως μετά την κατάθεσή τους, κρίθηκαν κατεπείγοντα προκειμένου να τηρηθούν οι συνταγματικές προθεσμίες.

    Οπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της 15ης Δεκεμβρίου

    Για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη αφέθηκαν και τα νομοσχέδια που αφορούν τη στοχευμένη παραχώρηση του επιδόματος τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας.

    Στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών περιλαμβάνονται και δύο προτάσεις νόμου που αφορούν τροποποιήσεις των νόμων περί συντάξεων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    [02] Η Μπάτενχαϊμ ενημερώνει σήμερα το Σ.Α.

    Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, θα ενημερώσει σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, στη διάρκεια άτυπων διαβουλεύσεων, για την έκθεση Μπαν Γκι -μουν με θέμα την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μονίμων μελών του ΣΑ για το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος θα συνεχιστούν και σήμερα, καθώς βασικά κομμάτια του παραμένουν ακόμη ανοιχτά. Το ψήφισμα αναμένεται να υιοθετηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

    [03] Να προσκληθεί ο Χριστόφιας στο Λονδίνο, ζητά Βρετανός Βουλευτής

    Μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Abdullah Gul στο Λονδίνο , τίθεται θέμα πρόσκλησης προς τον Πρόεδρο της Κύπρου ώστε η βρετανική κυβέρνηση ν ακούσει τις κυπριακές απόψεις σχετικά με τη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού και το πώς αυτή μπορεί να προχωρήσει .

    Αυτό τόνισε ο εργατικός βουλευτής , Andy Love , στον χαιρετισμό του προς τη συγκέντρωση πο έγινε χθες βράδυ σε αίθουσα της βρετανικής Βουλής με ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου αποκαλύπτοντας ότι την περασμένη βδομάδα υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών , William Hague . Eίπε ,επίσης , ότι αρκετοί βουλευτές ,περιλαμβανομένων και συντηρητικών , ζητούν από την κυβέρνηση να επιδείξει ενεργότερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

    « Την περασμένη βδομάδα είχα μια ευκαιρία , είπε , να υποβάλω

    ερωτήσεις στον Υπουργό Εξωτερικών . Ρώτησα προς τα πού κινείται το Φόρειν Όφις ώστε ν αναβαθμισθεί το Κυπριακό στη διεθνή ατζέντα

    λέγοντας ότι μετά την , όπως ακούσαμε, επιτυχή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου , πόσο σημαντικό είναι να ετοιμασθεί μια πρόσκληση προς τον

    Πρόεδρο της Κύπρου ώστε να έλθει στο Λονδίνο για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών για την κυπριακή άποψη σχετικά

    με τη διαπραγματευτική διαδικασία και το πώς θα οδηγήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 9 December 2011 - 10:29:21 UTC