Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΣ: Οι εκλογές της Κυριακής θα διεξαχθούν
  • [02] Αμετάκλητη η απόφαση ΠΑΣΥΔΥ για τις εκλογές
  • [03] Αν. Εκπρόσωπος: Ανάγκη για συναίνεση

  • [01] ΥΠΕΣ: Οι εκλογές της Κυριακής θα διεξαχθούν

    Οι εκλογές θα διεξαχθούν, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, μιλώντας μετά το τέλος σύσκεψης στο Υπουργείο με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, το Γενικό Εφορο Εκλογής και τους εφόρους εκλογών, με αφορμή την παρότρυνση της ΠΑΣΥΔΥ προς τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εργαστούν στις εκλογές της Κυριακής.

    Παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να λύσουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιάζονται, δήλωσε ο κ. Συλικιώτης, τονίζοντας ότι η εκλογική διαδικασία είναι η κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας ``και δεν μπορεί να αναστέλλεται``. Ο ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι αύριο στις 10 το πρωί θα γίνει νέα σύσκεψη με τα πολιτικά κόμματα και τους εμπλεκόμενους στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για να συνεκτιμήσουν την κατάσταση και τα δεδομένα μέχρι εκείνη τη στιγμή.

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης απηύθυνε έκκληση προς στην ΠΑΣΥΔΥ να επανεξετάσει τη θέσης της, προσθέτοντας ότι θα αποστείλει επιστολή προς την οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, ζητώντας να απαντήσει γραπτώς μέχρι τη μία το μεσημέρι σήμερα κατά πόσο διαφοροποιείται.

    Ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι οι εκλογές Τοπικών Αρχών, μαζί με τις εκλογές των Σχολικών Εφορειών που γίνονται ταυτόχρονα, είναι οι πιο σύνθετες εκλογές και απαίτησαν μεγάλη προσπάθεια τους προηγούμενες μήνες για να λυθούν προβλήματα, την εκπαίδευση των Προεδρευόντων των εκλογικών τμημάτων και του άλλου προσωπικού, σημειώνοντας ότι βρίσκονται στα τελευταία στάδια αυτής της προετοιμασίας.

    [02] Αμετάκλητη η απόφαση ΠΑΣΥΔΥ για τις εκλογές

    Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ να μην εργαστούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό αναφέρει σε απαντητική επιστολή ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου προς τον Γενικό Εφορο Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών 2011 Ανδρέα Ασσιώτη.

    «Σχετικά επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι η υπό αναφορά απόφαση (να μην εργαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές) λήφθηκε από έκτακτο Συνέδριο των Αντιπροσώπων, που είναι το κυρίαρχο Σώμα της Οργάνωσής μας, και συγκλήθηκε έκτακτα σε χθεσινή συνεδρία του. Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού μας η απόφαση του Συνεδρίου είναι για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μέλη μας, αλλά και πρωτίστως για την ηγεσία της Οργάνωσης, δεσμευτική και αμετάκλητη», αναφέρει η επιστολή.

    Επίσης, σημειώνει ότι «η απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου να καλέσει τα μέλη της Οργάνωσης να μην εργαστούν για τις προγραμματισθείσες για τις 18/12/2011 εκλογές μπορεί να αλλάξει μόνο με σύγκληση νέου Συνεδρίου, πράγμα που δεν είναι εφικτό υπό τις περιστάσεις, γι αυτό και θα πρέπει να θεωρήσετε την απόφαση του Συνεδρίου ως οριστική και αμετάκλητη».

    «Ενόψει των πιο πάνω δεδομένων, λυπούμαστε γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στην έκκλησή σας», καταλήγει η επιστολή του κ. Χατζηπέτρου προς τον κ. Ασσιώτη.

    [03] Αν. Εκπρόσωπος: Ανάγκη για συναίνεση

    Την ανάγκη για μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ομαλότητα, ηρεμία και συνεργασία σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που διέρχεται ο τόπος, επεσήμανε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

    Παράλληλα είπε ότι η Κυβέρνηση δεν υιοθετεί ούτε προσεγγίσεις απαξίωσης των εργαζομένων και προσεγγίσεις, οι οποίες στοχοποιούν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κάνει σήμερα επαφές με την ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Χριστοφίδης είπε «όχι, δεν έχουν γίνει επίσημες επαφές. Αυτό που έγινε είναι οι διεργασίες που έχουν γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών, ούτως ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και για το θέμα αυτό έκανε δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Γενικός Εφορος Εκλογών».

    Ερωτηθείς αν έχει προγραμματιστεί οποιαδήποτε συνάντηση, απάντησε ότι «δεν έχει προγραμματιστεί οποιαδήποτε επαφή».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 December 2011 - 14:29:27 UTC