Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παροχή κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες
  • [02] Ο ΥΠΑΜ για το έργο της ΕΦ

  • [01] Παροχή κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες

    Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της υιοθέτησης μέτρων που να προωθούν τον τουρισμό στην Κύπρο έτσι ώστε ο τουρισμός να μπορεί να αντιμετωπίζει επαρκώς τον διεθνή ανταγωνισμό - ο οποίος είναι πολύ έντονος - έχει αποφασίσει να υιοθετήσει σχέδιο για παροχή κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κύπρο, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Σε δηλώσεις του μετά την λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι την Τετάρτη θα υπογραφεί και η σχετική συμφωνία από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζο με την εταιρεία Hermes.

    Ο κ. Στεφάνου είπε πως τα σχέδια αυτά είναι Σχέδιο κινήτρων νέων προορισμών, Σχέδιο κινήτρων χειμερινής περιόδου και Σχέδιο κινήτρων ανάπτυξης επιβατικής κίνησης μεγάλης διάρκειας. Τα σχέδια αυτά, σημείωσε, απευθύνονται προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και που ασφαλώς ικανοποιούν τα απαιτούμενα κριτήρια. Τα κίνητρα αυτά, συνέχισε, θα τεθούν σε ισχύ από την ημερομηνία που θα υπογραφτεί η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hermes. Είπε πως αύριο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις ``αναφορικά με το περιεχόμενο των κινήτρων αυτών και σε σχέση με τους στόχους που οριοθετούνται από μέρους της Κυβέρνησης σε σχέση με τα κίνητρα αυτά``.

    Ερωτηθείς αν η φιλοσοφία των σχεδίων αυτών είναι να υπάρξει κλιμακωτή μείωση τελών ανάλογα με την αύξηση της επιβατικής κίνησης, ο κ. Στεφάνου απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι ``υπάρχει ένας πίνακας που ουσιαστικά έχει κάποιες σταθερές συνισταμένες με βασική κατηγορία των αριθμών επιβατών ανά χρόνο``. ``Ανάλογα με τον αριθμό αυτό υπάρχει και η ανάλογη μείωση των τελών που αφορά στα τέλη αεροδρομίων που είναι της Hermes και σε σχέση με τη μείωση υπάρχει και ένας καταμερισμός μεταξύ της εταιρείας και του κράτους ως συνεισφορά. Και αυτό είναι κλιμακωτό στη βάση του συγκεκριμένου πίνακα που ξεκινά περίπου από 14 χιλιάδες επιβάτες και φτάνει μέχρι το μισό εκατομμύριο``, συμπλήρωσε.

    [02] Ο ΥΠΑΜ για το έργο της ΕΦ

    Η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς καταβάλλει μια υπεύθυνη και σοβαρή προσπάθεια για ανασύνταξη των δυνάμεων και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της, προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον της προς την πατρίδα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούμε, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης. Ο κ. Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, επισκέφτηκε το Τακτικό Συγκρότημα 2ου Συντάγματος Πεζικού στην περιοχή «Πλατάνια» και αντάλλαξε ευχές και δώρα με τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες του Σχηματισμού με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Επαινώντας Αξιωματικούς και Οπλίτες και εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά καθώς και για την προσήλωση του προσωπικού στη εκτέλεση της αποστολής του, ο ΥΠΑΜ τόνισε επίσης ότι η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς καταβάλλει μια υπεύθυνη και σοβαρή προσπάθεια για ανασύνταξη των δυνάμεων μας και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον της προς την πατρίδα σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούμε. Στόχος μας είναι μια Κύπρος επανενωμένη και ελεύθερη, μια Κύπρος της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου, για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, τόνισε.

    Στην συνέχεια ο κ. Ηλιάδης επισκέφτηκε προκεχωρημένα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λεύκας και Κάμπου όπου επίσης αντάλλαξε ευχές με Αξιωματικούς και Οπλίτες των Φυλακίων, τους ευχαρίστησε για την ευσυνείδητη προσφορά τους και τους συγχάρηκε για την υπηρεσία τους τονίζοντας παράλληλα ότι αγωνιζόμαστε για το μέλλον της πατρίδας μας μέσα σε συνθήκες ελευθερίας χωρίς ξένα στρατεύματα και εποίκους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 27 December 2011 - 20:29:12 UTC