Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι συνομιλίες τη Δευτέρα ενόψει συνάντησης Greentree
  • [02] Υπ. Εμπορίου: Ουσιαστική η συνάντηση Ευρωπαίων Φιλελευθέρων
  • [03] Επίσημη επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Ισραήλ

  • [01] Συνεχίζονται οι συνομιλίες τη Δευτέρα ενόψει συνάντησης Greentree

    Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

    Η συνάντηση έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί.

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είχαν την προηγούμενη συνάντησή τους στις 4 Ιανουαρίου.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά το δείπνο που παρέθεσαν ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Ερογλου στην ομάδα του ΟΗΕ, που παρευρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Εξάλλου την Παρασκευή, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχίσουν με τον τρόπο που διεξάγονται σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη και ότι η Κύπρος θα αναλάβει από 1ης Ιουλίου την προεδρία της Ε.Ε.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι οι ηγέτες έδωσαν έμφαση στη συζήτηση για την επικείμενη συνάντηση στο Green Tree, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Ιανουαρίου, την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την πρώτη συνάντηση στο Green Tree μέχρι τώρα, τις προσδοκίες των Ηνωμένων Εθνών για τη δεύτερη συνάντηση εκεί και τη δουλειά που πρέπει να γίνει από τώρα μέχρι τη συνάντηση αυτή καθώς και στο τέλος της.

    [02] Υπ. Εμπορίου: Ουσιαστική η συνάντηση Ευρωπαίων Φιλελευθέρων

    Ουσιαστική και σημαντική χαρακτηρίζει η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Πραξούλα Αντωνιάδου τη συνάντηση τη Δευτέρα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για συζήτηση για το μέλλον της οικονομίας της ΕΕ.

    Η κ. Αντωνιάδου μεταβαίνει στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Νικ Κλεγκ και του Προέδρου του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών Γκράχαμ Γουάτσον.

    Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα και στην οποία συμμετέχουν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και Επίτροποι της ΕΕ, οι οποίοι ανήκουν στην πολιτική οικογένεια των Φιλελευθέρων, εκτιμάται ότι θα γίνει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την ΕΕ, μετά το βέτο που άσκησε το Λονδίνο στην νέα ευρωπαϊκή συνθήκη το Δεκέμβριο.

    ``Πρόκειται για μια ουσιαστική και σημαντική συζήτηση, με θέμα το μέλλον της οικονομίας της Ευρώπης``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Αντωνιάδου, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι στο περιθώριο των συναντήσεων θα έχει την ευκαιρία να προβεί σε ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές στον τομέα της ενέργειας στην Κύπρο.

    Στην ατζέντα βρίσκονται τρία θέματα. Η Ευρωζώνη και η αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, η ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

    [03] Επίσημη επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Ισραήλ

    Η αναβάθμιση και ανάπτυξη των σχέσεων αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ αποβλέπει στη διασφάλιση της ειρήνης, της ομαλότητας και της σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση πάντοτε του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

    Οπως δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, την Κυριακή μεταβαίνει ως επικεφαλής του Υπουργείου Αμυνας στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας της χώρας Εχούντ Μπαρακ.

    Συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει με τον Ισραηλινό ομόλογό του συνομιλίες επί θεμάτων κοινής αρμοδιότητας, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπογραφούν και δύο συμφωνίες συνεργασίας. Οπως είπε ο κ. Ηλιάδης, πρόκειται για μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, καθώς και για μια συμφωνία για την προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

    Ο Υπουργός ανέφερε εξάλλου ότι κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν καθώς και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 8 January 2012 - 14:29:10 UTC