Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστόφια - Παπαδήμου
  • [02] Πρόεδρος: Η αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, μέρος ευρύτερης

    αναβάθμισης

  • [03] Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι Ελεγκτές

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστόφια - Παπαδήμου

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, καθώς και για την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ελληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές που είχε και που αφορούσαν στο Κυπριακό.

    [02] Πρόεδρος: Η αναβάθμιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου, μέρος ευρύτερης αναβάθμισης

    Η αναβάθμιση του Παγκύπριου Γυμνασίου εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της γενικότερης αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε ομιλία του στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών λειτουργίας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «ως Κυβέρνηση κατατάσσουμε τους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας αφού, κατά την εκτίμησή μας, αποτελούν την καλύτερη επένδυση για την κοινωνική, οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της Κύπρου».

    Η φετινή χρονιά, σημείωσε, «αποτελεί την αφετηρία για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για την εκπαίδευση και τη χώρα μας αφού το νέο, δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο, με τη σταδιακή εισαγωγή των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων σε σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, από το Σεπτέμβριο μετατρέπεται από όραμα σε πραγματικότητα».

    Οραμά μας, συνέχισε, «για την παιδεία είναι η δημιουργία του ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου για όλους, από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Μέσα σε συνθήκες αποδοχής της διαφορετικότητας, σεβασμού των ιδιαιτεροτήτων, των προτιμήσεων και με την ενίσχυση των κλίσεων και των ταλέντων, θα οδηγούνται όλοι να βρουν το δρόμο που θέλουν να ακολουθήσουν και να τον διατρέξουν μέχρι το τέλος».

    Αναφερόμενος στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως είναι ένας σημαντικός θεσμός για την Κύπρο, με ιδιαίτερη ιστορική σημασία. «Ιδρύθηκε το 1812 από τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και είναι το αρχαιότερο σχολείο Μέσης Παιδείας της Κύπρου και το παλαιότερο απ όλα τα εκπαιδευτήριά της», είπε και σημείωσε πως, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτήρια της Κύπρου καθώς παρείχε και παρέχει πάντοτε υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης.

    [03] Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι Ελεγκτές

    Πάνω από πέντε χιλιάδες επιβάτες και συνολικά 38 πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, επηρεάζονται από τη σημερινή τετράωρη στάση εργασίας στην οποία θα κατέλθουν από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ o εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι αμέσως μετά την παραλαβή της επίσημης ειδοποίησης από τις Αρχές των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, οι αερογραμμές προσπάθησαν να επαναπρογραμματίσουν κάποιες από τις πτήσεις τους.

    «Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στα στοιχεία που είχαμε ανακοινώσει χθες. Με βάση την καινούργια ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, επηρεάζονται συνολικά και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, 38 πτήσεις εκ των οποίων οι 20 είναι αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες 18 είναι αφίξεις» είπε.

    Εξήγησε ότι πρόκειται για πτήσεις από και προς διάφορους προορισμούς, όπως την Αθήνα, τη Μόσχα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη, το Τελ Αβίβ, το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, τη Βηρυτό, το Αμμάν το Αμπου Ντάμπι, το Ηράκλειο και τη Ρόδο.

    «Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας επηρεάζονται 26 πτήσεις, δηλαδή 14 αναχωρήσεις και 12 αφίξεις ενώ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πάφου επηρεάζονται 12 πτήσεις, 6 αναχωρήσεις και 6 αφίξεις», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 January 2012 - 10:31:44 UTC