Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη
  • [02] Κυπριακό και Προεδρία στις επαφές της ΥΠΕΞ στη Γενεύη
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Χριστόφια με τον Μάρτιν Σουλτς
  • [04] Το φυσικό αέριο σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ

  • [01] Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση που θα έχει εκεί στις 22-24 Ιανουαρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

    Το Εθνικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, είχε αποφασίσει τη Δευτέρα τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη συνάντηση στο Greentree της Νέας Υόρκης.

    Οπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ``τα πλαίσια περιλαμβάνουν τη μη αποδοχή χρονοδιαγραμμάτων, επιδιαιτησίας ή σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης χωρίς να υπάρξει συμφωνία στα ουσιώδη θέματα που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος``.

    [02] Κυπριακό και Προεδρία στις επαφές της ΥΠΕΞ στη Γενεύη

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, συζήτησε μεταξύ άλλων κατά τις επαφές της στην Γενεύη η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή είχε συναντήσεις με την Υπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Navanethem Pillay, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Jakob Kellenberger, το Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης William Lacy Swing και τον Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Antonio Guterres.

    Η ΥΠΕΞ ενημέρωσε τους συνομιλητές της για την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού, καθώς και για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Χριστόφια με τον Μάρτιν Σουλτς

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ενόψει της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς συνομίλησαν για τις σχέσεις συνεργασίας της Προεδρίας της ΕΕ με το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου και το στενό συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους.

    Τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο κ. Σουλτς εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η συνεργασία της Προεδρίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι πολύ στενή και αγαστή.

    [04] Το φυσικό αέριο σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ

    Στην ολοένα και αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου και στις προοπτικές που διανοίγονται για την Κύπρο μετά την πρόσφατη ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου κοιτασμάτων στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη, αναφέρθηκε ο Ρίχαρντ Σενζ, Αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Επιμελητηρίου της Αυστρίας και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του αυστριακού ενεργειακού ομίλου OMV.

    Ο Ρίχαρντ Σενζ ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Αυστρίας στη Λευκωσία, με τίτλο «Οι διεθνείς εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η ιστορία της Κύπρου».

    Παράλληλα, στην εκδήλωση αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αυστρία περί τα τέλη Μαΐου.

    Στην ομιλία του, ο κ. Σενζ συνεχάρη την Κύπρο για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, εκφράζοντας την εκτίμηση, ότι η τελική ποσότητα του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 θα υπερβεί τα 5 - 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια που έχουν ανακοινωθεί από την εταιρεία Noble.

    «Συνήθως το μέγεθος του κοιτάσματος είναι πολύ μεγαλύτερο από την πρώτη ένδειξη», είπε.

    Θέτοντας μια προοπτική για το μέγεθος του κοιτάσματος που έχει ανακαλυφθεί στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Σενζ, αφού εξήγησε ότι ένα τρις κυβ. πόδια φυσικού αερίου ισούται με 27 δις κυβ. μέτρα, πρόσθεσε ότι «αν λάβετε υπόψη ότι η Αυστρία χρησιμοποιεί περίπου 8 δις κυβ. μέτρα αερίου ετησίως τότε τα κοιτάσματα που έχετε θα μπορούν να προμηθεύουν την Αυστρία για 20 με 30 χρόνια».

    Ο κ. Σενζ αναφέρθηκε στην παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια, η οποία θα αυξηθεί κατά 40% μέχρι το 2025 σε σύγκριση με την ενεργειακή ζήτηση το 2003, προσθέτοντας ότι το 80% της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας προέρχεται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 19 January 2012 - 10:29:14 UTC