Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγιναν προληπτικές κινήσεις ενόψει Greentree, λέει η Κυβέρνηση
  • [02] Η ΚΟΠ ανέβαλε τον αγώνα Παραλίμνι - Ερμής λόγω στοιχήματος

  • [01] Εγιναν προληπτικές κινήσεις ενόψει Greentree, λέει η Κυβέρνηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία της ε/κ πλευράς βρίσκονται στη Νέα Υόρκη άριστα προετοιμασμένοι και έχοντας προηγουμένως προβεί σε σειρά προληπτικών κινήσεων, δήλωσε το Σάββατο ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης. Απηύθυνε επίσης έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ενότητα από όλους.

    Την ίδια ώρα και απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης διέψευσε κατηγορηματικά τα περί καταγγελιών του Νίκου Αναστασιάδη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

    Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα η δική μας πλευρά έχει προβεί σε σειρά προληπτικών ενεργειών και κινήσεων «για να διασφαλίσουμε ότι τόσο η διαδικασία όσο οι συζητήσεις επί της ουσίας, θα συνάδουν με συμφωνηθέντα και τις ανησυχίες της δικής μας πλευράς».

    «Οι γραμμές που έχει θέσει η δική μας πλευρά μετά και την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι θέσεις είτε συμφωνημένες μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, είτε θέσεις της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Υπενθύμισε ότι η θέση για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης μετά από συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές και μόνο με τη σύμφωνο γνώμη των δύο πλευρών, περιλαμβάνεται στο τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Ο κ. Χριστοφίδης είπε επίσης ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για την κυπριακή ιδιοκτησία της διαδικασίας, η οποία αποκλείει οποιασδήποτε μορφής διαμεσολάβηση, επιδιαιτησία και τεχνητά χρονοδιαγράμματα.

    «Όταν επισημαίνουν κάποιοι διάφορους κινδύνους επί της διαδικασίας , οφείλουμε να σημειώνουμε ταυτόχρονα την σημαντικότητα της κατοχύρωσης της υπάρχουσας διαδικασίας, χωρίς επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα, αλλά και τη θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας``, συνέχισε.

    Κληθείς να τοποθετηθεί στις επικρίσεις του ΔΗΣΥ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολιάζει τον Νίκο Αναστασιάδη σε ευρωπαϊκούς κύκλους, ο κ. Χριστοφίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

    «Από δικής μας πλευράς εύκολα θα μπορούσαμε να μπούμε σε μία συζήτηση επικαλούμενοι πραγματικότητες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το ποιος καταγγέλλει ποιόν στο εξωτερικό», είπε ο κ. Χριστοφίδης.

    Τόνισε ότι και στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, λέχθηκε ότι, λόγω και της κρισιμότητας των εξελίξεων, θα πρέπει αυτό το χρονικό διάστημα να επιδείξουμε όλοι την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και να δώσουμε τη μάχη της Κύπρου για τα δίκαια του λαού μας στη Νέα Υόρκη και μετά θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση.

    «Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να εγείρονται τέτοια ζητήματα και να τα συζητούμε, και με αυτή την ευκαιρία στέλλω μήνυμα αυτοσυγκράτησης , ενότητας προσπαθειών ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει να δώσει η δική μας πλευρά στην Νέα Υόρκη», συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς κατά πόσο θεωρεί εκ του περισσού τη θέση του ΑΚΕΛ που καλεί τον ΔΗΣΥ να δώσει στοιχεία, προκειμένου να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του, ο κ. Χριστοφίδης απάντησε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη.

    «Οσο συνεχίζεται η συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα πρέπει όχι μόνο γι&#146; αυτό το ζήτημα, αλλά για διάφορα ζητήματα, να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να ολοκληρωθεί η μάχη που θα δώσουμε στη Νέα Υόρκη, που είναι μάχη της Κύπρου, και μετά και οι πολιτικές δυνάμεις και η Κυβέρνηση θα έχουμε χρόνο να πούμε τις απόψεις μας γύρω από διάφορα ζητήματα», συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης.

    Καταλήγοντας υπενθύμισε εκ νέου ότι αυτή ήταν και η κοινή συνισταμένη των απόψεων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού, ότι δηλαδή ενόψει Νέας Υόρκης, όλοι θα πρέπει να κρατήσουμε όσο το δυνατό πιο χαμηλούς τόνους.

    [02] Η ΚΟΠ ανέβαλε τον αγώνα Παραλίμνι - Ερμής λόγω στοιχήματος

    Η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι για την προστασία του αθλήματος και των ομάδων της έχει αναβάλει επ αόριστο το σημερινό παιγνίδι μεταξύ των ομάδων Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και Ερμή Αραδίππου, λόγω του ότι ``κρίθηκε `παράλογα` υπερβολικό το στοίχημα που παίχτηκε επί του συγκεκριμένου παιγνιδιού``.

    Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση η ΚΟΠ, η συγκεκριμένη έκτακτη απόφαση λήφθηκε ``αφού η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εξέτασε όλα τα στοιχεία που είχε ενώπιον της σε σχέση με το στοίχημα που παίχτηκε επί του συγκεκριμένου παιγνιδιού.

    Προσθέτει ότι ``η πρακτική της αναβολής αγώνα είναι αντιληπτό ότι μόνο έκτακτη μπορεί να θεωρηθεί και ότι μελλοντικά θα πρέπει η πολιτεία να διασφαλίσει το αδιάβλητο του πρωταθλήματος παρέχοντας στην ΚΟΠ τις απαραίτητες εξουσίες για την διασφάλιση των αγώνων της``.

    Η ΚΟΠ αναφέρει ότι προτίθεται να ζητήσει έκτακτη συνάντηση τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών όσο και τον Πρόεδρο της επιτροπής νομικών της βουλής για συζήτηση, ενώ καλεί, όλες τις εταιρείες στοιχημάτων όπως συμβληθούν μαζί της (όπως με την Betfair) για την παροχή και ανταλλαγή πληροφόρησης αναφορικά με το στοίχημα επί κυπριακών ομάδων μέσα από ένα μνημόνιο το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί με εκάστη εταιρεία ξεχωριστά.

    Η Ομοσπονδία καλεί επίσης ``τις εταιρείες στοιχημάτων που έχουν λάβει στοίχημα επί του συγκεκριμένου αγώνα να το ακυρώσουν και να μην ισχύσει κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα μελλοντικά``, ενώ επαναλαμβάνει την θέληση της να πατάξει ``το πρόβλημα των πιθανών προσυνεννοημένων αγώνων στα Πρωταθλήματα μας``.

    Ταυτόχρονα, η ΚΟΠ απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία για βοήθεια και προσθέτει ότι ``από μόνη της η ΚΟΠ δεν μπορεί να πατάξει ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μάστιγα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 21 January 2012 - 14:29:10 UTC