Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου
  • [02] Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Πρέσβη Χατζημιχαήλ με ΓΓ ΟΗΕ
  • [03] Το Υπουργικό ενέκρινε τη συμφωνία κράτους -Εκκλησίας
  • [04] Πρόεδρος Triple Five: Η Κύπρος από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις

  • [01] Νέα συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου

    Συναντώνται την Πέμπτη εκ νέου οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η συνάντηση αρχίζει στις δέκα το πρωί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Λίζας Μπατενχαϊμ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Η προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Είχε οριστεί νέα συνάντηση για τις 8 Μαρτίου, η οποία και ακυρώθηκε και αντί των δύο ηγετών συναντήθηκαν οι σύμβουλοί τους Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάϊ.

    Σύμφωνα με δήλωση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά τη συνάντηση της 28ης Φεβρουαρίου, στη νέα συνάντηση οι ηγέτες αναμένεται να συνεχίσουν τη συζήτηση επί του περιουσιακού.

    [02] Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Πρέσβη Χατζημιχαήλ με ΓΓ ΟΗΕ

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στην έδρα του ΟΗΕ, Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ έγινε την Τετάρτη δεκτός από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση, καθώς αναχωρεί από τη Νέα Υόρκη για να αναλάβει από την 1η Απριλίου αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο.

    Ο Κύπριος πρέσβης διαβίβασε στο Γενικό Γραμματέα τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για τις διαρκείς προσπάθειες του στο Κυπριακό, αλλά και για την προσωπική του εμπλοκή για λύση του προβλήματος. Στη διάρκεια της ημίωρης συνομιλίας τους έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις, καθώς επίσης οι προοπτικές που υπάρχουν. Συζήτησαν, επίσης, το περιεχόμενο της τελευταίας έκθεσης του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο.

    Ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τον κ. Χατζημιχαήλ να διαβιβάσει εκ μέρους του θερμές ευχές προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του στην αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό. Σημείωσε, επίσης, ότι το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό είναι διαρκές.

    [03] Το Υπουργικό ενέκρινε τη συμφωνία κράτους -Εκκλησίας

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με συμφωνία μεταξύ κράτους και Εκκλησίας, αναφορικά με φορολογικά θέματα.

    Οπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, «το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία έχει κάνει αποδεκτή πρόταση που ετοιμάστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και έχει σχέση με μια συμφωνία που συνομολογήθηκε ανεπίσημα, μέχρι στιγμής, μεταξύ του κράτους και της Εκκλησίας της Κύπρου σε σχέση με φορολογικά θέματα».

    «Στο πλαίσιο εξεύρεσης κοινά αποδεκτής οδού ως προς την επίλυση των διαφορών που προέκυψαν μεταξύ των δύο βασικότερων θεσμών που υπάρχουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και στη βάση μιας καταρχήν συμφωνίας που είχε συνομολογηθεί το 2005 και ποτέ δεν προωθήθηκε, επήλθε τελικά συμφωνία με αλλαγή πάνω σε τέσσερα σημεία στα όσα είχαν προσυμφωνηθεί το 2005», είπε.

    Οπως σημείωσε, «οι διαφορές επικεντρώνονται πρώτον, στο γεγονός ότι πλέον θα καταβάλλονται τόκοι και επιβαρύνσεις επί του φόρου ακίνητης περιουσίας που προκύπτει από τις πράξεις που διενεργεί η Εκκλησία της Κύπρου για μέγιστη χρονική περίοδο 20 ετών και αυτές οι επιβαρύνσεις θα είναι πληρωτέες μόνο κατά την πώληση του τεμαχίου. Στην προηγούμενη συμφωνία υπήρχε πρόνοια για μη καταβολή τόκων και άλλων επιβαρύνσεων, διευκρίνισε.

    [04] Πρόεδρος Triple Five: Η Κύπρος από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις

    Η Κύπρος είναι μια από τις καλύτερες χώρες για επενδύσεις σήμερα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Triple Five (555) Ναντέρ Γκερμεζιάν μετά από συνάντηση που με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία κράτησε μια περίπου ώρα, ο κ. Γκερμεζιάν ανακοίνωσε τα σχέδια του Ομίλου για επενδύσεις στην Κύπρο στους τομείς του τουρισμού, των τραπεζών και της ενέργειας.

    «Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μια σωστή και καλή χώρα για επενδύσεις, έστω και εάν η οικονομία είναι λίγο αβέβαιη προς το παρόν. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να σταματήσει κανέναν από το να έρθει εδώ. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι εδώ για να συνεργαστείς μαζί τους», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 March 2012 - 9:29:09 UTC