Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε μερικό ανασχηματισμό προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Πρόεδρος: Η Υπ. Εμπορίου παραιτήθηκε
  • [03] Δεν υπέβαλα παραίτηση, λέει η Πρ. Αντωνιάδου
  • [04] Δηλώσεις Συλικιώτη για νέα υπουργικά καθήκοντα

  • [01] Σε μερικό ανασχηματισμό προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Οπως ανακοίνωσε ο κ. Στεφάνου, τη θέση του Υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει ο Βάσος Σιαρλής, τη θέση του Υπουργού Εμπορίου ο Νεοκλής Συλικιώτης και την θέση της Υπουργού Εσωτερικών η Ελένη Μαύρου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η απερχόμενη Υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, είχε υποβάλει την παραίτησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς αρκετών ημερών προφορικά. Ερωτηθείς για τους λόγους της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου, ο κ. Στεφάνου δεν θέλησε να επεκταθεί.

    Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εμπορίου θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης και στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή.

    [02] Πρόεδρος: Η Υπ. Εμπορίου παραιτήθηκε

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου υπέβαλε την παραίτησή της πριν από δεκαπέντε μέρες.

    Ερωτηθείς ποιοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην αντικατάσταση της Υπουργού Εμπορίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι η κ. Αντωνιάδου ``έχει υποβάλει την παραίτησή της και την έχω αποδεχθεί. Απλά``.

    Σε ερώτηση εάν υπέβαλε την παραίτησή της πριν από μερικές εβδομάδες, ο Πρόεδρος διερωτήθηκε: ``Παίζει ρόλο η ημερομηνία και η ώρα; Πριν από δεκαπέντε μέρες``.

    Ερωτηθείς εάν την είχε υποβάλει γραπτώς, ο Πρόεδρος απάντησε ``Οχι. Εχει σημασία αν είναι γραπτώς ή προφορικώς;``. Οι δηλώσεις του Προέδρου έγιναν στο περιθώριο της τελετής απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2010.

    [03] Δεν υπέβαλα παραίτηση, λέει η Πρ. Αντωνιάδου

    Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει υποβάλει την παραίτησή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Η κ. Αντωνιάδου ανέγνωσε επιστολή ημερομηνίας 18 Μαρτίου που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου ημερομηνίας 14 Μαρτίου.

    Στην επιστολή της, η κ. Αντωνιάδου αναφέρει ότι «οφείλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου προς εσάς``.

    ``Λυπούμαι δε να προσθέσω ότι η μεταφορά μηνυμάτων από τους συνεργάτες σας προς εσάς αναφορικά με τις δικές μου προσθέσεις ήταν όπως διαφαίνεται παραπλανητική``, συνεχίζει στην επιστολή της.

    [04] Δηλώσεις Συλικιώτη για νέα υπουργικά καθήκοντα

    Οταν συμμετέχεις στην πολιτική πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλαμβάνεις τα καθήκοντα που σου αναθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ο απερχόμενος ΥΠΕΣ, Νεοκλής Συλικιώτης κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του μερικού ανασχηματισμού.

    Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Monten Kjaerum ο κ. Συλικιώτης είπε ότι θεωρεί πως στο ΥΠΕΣ έγινε μια καλή δουλειά ``και θα υπάρξει και συνέχεια και σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα του Υπουργείου αλλά και στα θέματα της Προεδρίας της ΕΕ``.

    Στο Υπουργείο Εμπορίου, συνέχισε, υπάρχουν αρκετά θέματα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και ανάπτυξης και λόγω της συμμετοχής του στις Υπουργικές Επιτροπές έχει γνώση. Ωστόσο, πρόσθεσε, χρειάζεται σκληρή δουλειά ``και αυτό που θα ήθελα να διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά είναι ότι μπροστά σε νέα καθήκοντα και προκλήσεις αυτό που μπορεί να πει κάποιος: δουλειά, δουλειά, δουλειά``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 March 2012 - 13:29:09 UTC