Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-03-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελετή διαβεβαίωσης Υπ. Εσωτερικών και Εμπορίου
  • [02] Πρόταση Υπ. Γεωργίας προς αιγο- προβατοτρόφους για συνάντηση
  • [03] Πρόταση Ελλάδας-Κύπρου για ακεραιότητα του αθλητισμού

  • [01] Τελετή διαβεβαίωσης Υπ. Εσωτερικών και Εμπορίου

    Τη νενομισμένη διαβεβαίωση για πίστη και σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της και ακεραία την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έδωσαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια οι νέοι Υπουργοί Εσωτερικών Ελένη Μαύρου και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

    Ασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχει το Σύνταγμα, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, διορίζω τον Νεοκλή Συλικιώτη στη θέση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και την Ελένη Μαύρου στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών.

    ``Οι νέοι Υπουργοί αναλαμβάνουν από σήμερα τα καθήκοντα τους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ανανέωση της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου και δίνεται η ώθηση που απαιτείται στον απομείναντα χρόνο μέχρι τη λήξη της θητείας της Κυβέρνησης να συνεχίσει απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το έργο της``, σημείωσε.

    Πρόσθεσε ότι η ``διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή με τη διαβεβαίωση που θα δώσει ο νέος Υπουργός Οικονομικών ενώπιον μας``.

    [02] Πρόταση Υπ. Γεωργίας προς αιγο- προβατοτρόφους για συνάντηση

    Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα των αιγοπροβατοτρόφων, οι οποίοι από τη Δευτέρα διαδηλώνουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχυσαν τόνους γάλακτος.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών Εμπορίου και Εσωτερικών, ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης τους κάλεσε σε συνάντηση την Παρασκευή στην παρουσία του νέου Υπουργού Εμπορίου και δήλωσε ότι προσωπικά στηρίζει τα αιτήματα τους

    «Την Παρασκευή πρέπει να δοθεί οριστική λύση» στο πρόβλημα, τους είπε ο κ. Αλετράρης και τους κάλεσε να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό και να μεταβούν στα σπίτια τους ενόψει της συνάντησης.

    Οι παραγωγοί απάντησαν ότι θα συσκεφθούν και θα απαντήσουν στον Υπουργό Γεωργίας σε διάστημα μίας ώρας.

    Οι παραγωγοί αιγοπρόβειου γάλακτος διαμαρτύρονται γιατί δεν τους δόθηκε καμία δέσμευση ότι στο χαλούμι θα συμπεριλαμβάνεται και ποσοστό αιγοπρόβειου γάλακτος της τάξης του 30% και δήλωναν χθες ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες τόνοι αιγοπρόβειου γάλακτος το οποίο καμιά από τις τρεις γαλακτοβιομηχανίες της Κύπρου δεν έχει αποδεχθεί να αγοράσει μέρος αυτής της ποσότητας.

    [03] Πρόταση Ελλάδας-Κύπρου για ακεραιότητα του αθλητισμού

    Θετικά αντιμετωπίστηκε από την 12η επίσημη Διάσκεψη των Υπουργών Αθλητισμού των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης η εισήγηση Κύπρου και Ελλάδας για την ψήφιση νέας σύμβασης που να διασφαλίζει την ακεραιότητα του αθλητισμού κατά των αρνητικών φαινομένων που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), η υπουργική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το διήμερο 13 και 14 Μαρτίου 2012, με θέμα συζήτησης: «Η προώθηση της ακεραιότητας του Αθλητισμού ενάντια στη χειραγώγηση αποτελεσμάτων» και την Κύπρο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού και Κώστας Παπακώστας.

    Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι και η Κύπρος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα όπως και οι άλλες χώρες στο θέμα της ακεραιότητας του αθλητισμού.

    ``Το φαινόμενο των στημένων αγώνων είναι συνδεδεμένο με το παράνομο στοίχημα και οξύνεται συνεχώς… Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά και την αθλητική οικογένεια. Δημιουργεί ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο η διαφθορά στο χώρο του αθλητισμού ευδοκιμεί και αυξάνεται δραματικά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μόνη μας αντίσταση, πρέπει να είναι μια καινούργια σύμβαση που θα δημιουργήσει την πλατφόρμα για αντιμετώπιση της απειλής της αθλητικής μας κληρονομιάς», ήταν η εισήγηση του Προέδρου του ΚΟΑ, που βρήκε απήχηση και στους άλλους συνέδρους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 20 March 2012 - 11:29:09 UTC