Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυαγεί η αγορά του LEFCO
  • [02] Στην Αρμενία η Υπουργός Εξωτερικών
  • [03] ΥΠΑΜ: Ασπίδα η ΕΦ
  • [04] Αποσύρεται ο φάκελος χαλουμιού

  • [01] Ναυαγεί η αγορά του LEFCO

    Ναυάγησε σήμερα τελεσίδικα η προσπάθεια για τη λειτουργία του σύστημα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (LEFCO) και η σύμβαση του κράτους με την ανάδοχο εταιρεία, με τη CYTA να καλείται να ρευστοποιήσει τις εγγυητικές, ανακοίνωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών προέβη στη δήλωση αυτή ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

    [02] Στην Αρμενία η Υπουργός Εξωτερικών

    Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αρμενία, στις 3 και 4 Απριλίου, πραγματοποιεί η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της Edward Nalbandian. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Αρμενία, η κ. Μαρκουλλή θα έχει κατ' ιδίαν και διευρυμένες συνομιλίες με τον ομόλογό της κ. Nalbandian, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Ερεβάν.

    Οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αρμενίας και οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης τους, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η ειρηνευτική διαδικασία στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην Νότια Γειτονία, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των δύο Υπουργών. Θα προηγηθεί συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών με τον Ανώτατο Πατριάρχη, Karekin II. Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αρμενία, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αρμενίας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την ίδια ημέρα, η κ. Μαρκουλλή θα δώσει διάλεξη με θέμα το Κυπριακό, στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

    Ο Αρμένιος Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν της ομολόγου του στην παρουσία αξιωματούχων της Αρμενικής Κυβέρνησης. Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της, η κ. Μαρκουλλή θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Αρμενίας Serz Sargsyan, καθώς και από τον Πρωθυπουργό της χώρας Tigran Sargsyan.

    [03] ΥΠΑΜ: Ασπίδα η ΕΦ

    Ως την ασπίδα για την ελευθερία της Κύπρου και την αξιοπρέπεια του λαού μας χαρακτήρισε την Εθνική Φρουρά ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση και αναγνώριση για το έργο που επιτελείται στην ΕΦ.

    Σε δηλώσεις του μετά από την τελετή απονομής των πτυχίων, διακριτικών σημάτων στους αξιωματικούς και οπλίτες απόφοιτους του 72ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφέων, ο Υπουργός Αμυνας υπογράμμισε πως ιδιαίτερα οι ειδικές δυνάμεις και τα επίλεκτα τμήματα τυγχάνουν μιας εξαιρετικής εκπαίδευσης που τα καθιστούν ικανά να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

    «Η Εθνική μας Φρουρά αποτελεί την ασπίδα για την ελευθερία της Κύπρου, για την αξιοπρέπεια του λαού μας. Μπορούμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον όντας βέβαιοι ότι η Εθνική Φρουρά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού μας» πρόσθεσε.

    [04] Αποσύρεται ο φάκελος χαλουμιού

    Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων έλαβε απόφαση για απόσυρση του φακέλου που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης είπε ότι η εξέλιξη για το θέμα δεν τους ευχαριστεί.

    ``Ενημερωθήκαμε από το Σύνδεσμο Τυροκόμων ότι κατά την ψεσινή του Γενική Συνέλευση λήφθηκε απόφαση για απόσυρση του φακέλου που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση αυτή και αναμένουμε σήμερα και τη γραπτή τους ενημέρωση. Θα ενημερώσουμε στη συνέχεια και εμείς με τη σειρά μας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόσυρση του Φακέλου``, πρόσθεσε. Ο κ. Αλετράρης είπε ότι είναι πραγματικά κρίμα, μια προσπάθεια τόσων χρόνων και ενώ είμαστε στο παρά πέντε της έγκρισης του φακέλου, να έχει αυτή την άδοξη κατάληξη.

    ``Το Υπουργείο Γεωργίας είναι ανοικτό σε οποιεσδήποτε προτάσεις, από άλλες ομάδες παραγωγών ή άλλες ομάδες τυροκόμων που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, να τις εξετάσει και να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία, δίδοντας μια τρίμηνη περίοδο ενστάσεων στην Κύπρο και να υποβάλει στη συνέχεια το νέο φάκελο της αίτησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπότε τώρα είμαστε σε αναμονή``, κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 3 April 2012 - 11:29:27 UTC