Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αρχίζει σήμερα ο Ελληνας Πρωθυπουργός
  • [02] Ελληνας ΥΠΕΞ: Δυσαρέσκεια για στασιμότητα στο Κυπριακό
  • [03] Υπέρ της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, τάσσεται ο Πισσαρίδης
  • [04] Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2

  • [01] Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο αρχίζει σήμερα ο Ελληνας Πρωθυπουργός

    Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει Πέμπτη και Παρασκευή ο Ελληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παντελή Καψή, και τους πρέσβεις Χρίστο Παναγόπουλο, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Δημήτρη Γιαννακάκη. Την Πέμπτη στις 15:15 ο κ. Παπαδήμος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον οποίο θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση με τη συμμετοχή του κ. Δήμα.

    Το απόγευμα ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς τεσσάρων κοινοβουλευτικών κομμάτων, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, ενώ το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο. Την Παρασκευή ο Ελληνας Πρωθυπουργός, ο κ. Δήμας και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας θα επισκεφθούν το Στρατιωτικό Κοιμητήριο «Τύμβος Μακεδονίτισσας», όπου θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου.

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδήμος και η ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν τα Φυλακισμένα Μνήματα, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά. Στις 11:35 ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Δήμας και ο κ. Καψής θα έχουν συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και θα ακολουθήσει προσφώνηση Ειδικής Συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Παπαδήμος και η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχουν συνάντηση με τους αρχηγούς των άλλων δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων, του ΕΥΡΩΚΟ και του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Θα ακολουθήσουν διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπαδήμου και του κ. Δήμα με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και Αδήλωτων Αιχμαλώτων, την Παγκύπρια Ενωση Προσφύγων και την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus. Τέλος, ο κ. Παπαδήμος θα έχει στις 18:25 συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` στην Αρχιεπισκοπή .

    [02] Ελληνας ΥΠΕΞ: Δυσαρέσκεια για στασιμότητα στο Κυπριακό

    Τη δυσαρέσκεια της Αθήνας όσον αφορά τη στασιμότητα στο Κυπριακό, επισημαίνοντας τις συνεχείς υπαναχωρήσεις του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, σημειώνει σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, που συνόδευσε τον Ελληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

    Σημειώνοντας τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας με αφορμή την Προεδρία της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ, ο κ. Δήμας αναφέρει ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει ζήτημα εισβολής και παράνομης κατοχής, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση του Κυπριακού και τη δικαίωση του κυπριακού λαού.

    Αναφερόμενος στην έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Ελλάδας, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι υπάρχει πολιτική βούληση για συνεργασίες, με στόχο να μην αποκλειστεί κανείς, προσθέτοντας ότι οι αδελφικές σχέσεις της Αθήνας με την Κυπριακή Δημοκρατία και το ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας και εμπιστοσύνης με το Ισραήλ, αποτελούν ιδανικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη της συνεργασίας.

    Οσον αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα, ο κ. Δήμας αναφέρει ότι μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της επόμενης κυβέρνησης, και εκφράζει την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα βάλει φρένο στην ύφεση και θα μπει στον δρόμο της ανάκαμψης.

    [03] Υπέρ της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, τάσσεται ο Πισσαρίδης

    Υπέρ της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο έτος ηλικίας και την ψήφιση σχετικού νόμου σήμερα, τάσσεται ο Κύπριος οικονομολόγος, βραβευμένος με το νόμπελ οικονομίας το 2010, Χριστόφορος Πισσαρίδης, προτείνοντας, όμως, αναβολή στην εφαρμογή του νόμου το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2014, λόγω της περιόδου κρίσης που διέρχεται η οικονομία.

    Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο Κύπριος νομπελίστας τάσσεται επίσης υπέρ της διασύνδεσης του προσδόκιμου ζωής με το όριο συνταξιοδότησης, παραδέχεται ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης θα ``επηρεάσει αρνητικά`` την ανεργία, ενώ θεωρεί απαραίτητο όπως η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης συνδυαστεί με την παραχώρηση κινήτρων στους εργαζομένους, όπως αύξηση του ποσού σύνταξης. Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι θα πρέπει ιδιωτικός και δημόσιος τομέας να έχουν το ίδιο όριο συνταξιοδότησης.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Πισσαρίδης εκφράζει την ανάγκη προσέλκυσης μεγάλων ξένων επενδύσεων αλλά και επενδυτικών ταμείων (investment fund ή Hedge Fund) στα οποία η Κύπρος υστερεί έτσι ώστε να επανέλθει η οικονομική ανάκαμψη, ενώ χαιρετίζει το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για επενδύσεις από ρωσικές και κινέζικες εταιρείες.

    Επίσης, εισηγείται αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για να βοηθηθεί η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και λειτουργίας των καταστημάτων το Σαββατοκύριακο για να βοηθηθεί η οικονομική ανάκαμψη.

    Προτείνει επίσης όπως η Κύπρος γίνει χώρα εξαγωγής υπηρεσιών και όπως υπάρξει εκμετάλλευση κάποιων γεωργικών προϊόντων ώστε να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, ενώ σημειώνει ότι αν χρειαστεί η στήριξη των τραπεζών, το κράτος δεν θα πρέπει να έχει δικαίωμα ψήφου και οι τράπεζες θα πρέπει να λάβουν κεφάλαια από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης με κρατική εγγυητή.

    [04] Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ - ΑΠΟΕΛ 5-2

    Το ευρωπαϊκό ταξίδι του περσινού πρωταθλητή της Κύπρου, ΑΠΟΕΛ, που άρχισε στις 13 Ιουλίου 2011, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στα στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου στη Μαδρίτη, όπου δέχτηκε την ήττα με 5-2 από τη Ρεάλ. Στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ, η Ρεάλ είχε κερδίσει με 3-0.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, ενώ ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στην Κύπρο, ύστερα από μία εκπληκτική πορεία, δίδοντας συνολικά 16 αγώνες και φθάνοντας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

    Παρόλη την υπεροχή της "Βασίλισσας" με ποσοστό κατοχής 66% έναντι 34% του ΑΠΟΕΛ, η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να σκοράρει εις διπλούν με τους Μαντούκα, με πλασέ στο 66`, και τον Σολάρι, με κτύπημα πέναλτι στο 81`.

    Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 2-0 υπέρ της Ρεάλ. Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε από τον Ρολάντο στο 26`. Ο Κακά διπλασίασε τα τέρματα στο 37`. Στην επανάληψη ο Μαντούκα από πλευράς ΑΠΟΕΛ μείωσε στο 66`. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρολάντο σημείωσε το τέταρτο τέρμα της Ρεάλ και δεύτερο προσωπικό. Στο 79` ήταν η σειρά του Καγεχόν να σκοράρει για τη Ρεάλ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σολάρι μείωσε σε 4-2. Ο ντι Μαρία ολοκλήρωσε τη νίκη της "Βασίλισσας", στο 83`, με τον τελικό δείκτη των τερμάτων να φθάνει τα 5-2.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 5 April 2012 - 9:29:09 UTC