Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραηλινός ΥΠΕΞ : Οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ διάγουν την καλύτερη

    περίοδό τους

  • [02] ΔΝΤ: Υφεση 1,2% για την Κύπρο το 2012
  • [03] Πέραν των 180 αθλητών στα 3 διεθνή πρωταθλήματα γκολφ

  • [01] Ισραηλινός ΥΠΕΞ : Οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ διάγουν την καλύτερη περίοδό τους

    Οι σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ διάγουν σήμερα την καλύτερη περίοδό τους, δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη, στη Λευκωσία.

    Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Λίμπερμαν συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των επενδύσεων.

    Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι ενημέρωσε τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με την απλοποίηση των διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο και σημείωσε ότι ήδη εταιρείες από το Ισραήλ δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

    Ανέφερε, επίσης, ότι για τα θέματα του τουρισμού υπάρχει συντονισμός με τα συναρμόδια Υπουργεία και με τον ΚΟΤ «ώστε να ληφθούν μέτρα για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από και προς τις δύο χώρες».

    Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις για αυτά τα θέματα κατά την επικείμενη επίσκεψη του στο Ισραήλ όπου θα έχει συνάντηση με τους Ισραηλινούς ομολόγους του.

    Σημείωσε ότι τόσο η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ όσο και οι προηγούμενες επισκέψεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Κύπρο συμβάλλουν στη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

    Αναφερόμενος στη συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ, ο κ. Λίμπερμαν είπε ότι πολλά έργα βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη στους τομείς του τουρισμού, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της ενέργειας, ενώ έκαμε λόγο για επενδύσεις από πλευράς του Ισραήλ στους τομείς της βιομηχανίας και των ακινήτων στην Κύπρο.

    Επεσήμανε ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων συνεχίζεται με καλό ρυθμό και ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Κύπρο τον επόμενο μήνα.

    Ο Ισραηλινός Υπουργός εξέφρασε, τέλος, την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ διάγουν σήμερα την καλύτερη περίοδό τους καθώς επίσης την ελπίδα όπως αυτές οι καλές σχέσεις αποφέρουν απτά αποτελέσματα.

    [02] ΔΝΤ: Υφεση 1,2% για την Κύπρο το 2012

    Αισιόδοξη και ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εαρινή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2012 και το 2013. Για την Κύπρο, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 1,2% για φέτος και ρυθμό ανάπτυξης 0,8% για την επόμενη χρονιά.

    Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης για την Κύπρο πληθωρισμό 2,8% για το 2012 και 2,2% για το 2013. Επιπλέον, για τη χώρα μας προβλέπει ανεργία της τάξης του 9,5% για το 2012 και 9,6% για το 2013. Παράλληλα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών ως ποσοστό προς το ΑΕΠ θα κυμανθεί στο 6,2% το 2012 και 6,3% το 2013.

    Για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση σε ποσοστό 4,7% για το 2012 και μηδενική ανάπτυξη για το 2013. Επίσης, προβλέπει η ανεργία να ανέλθει στο 19,4% τόσο το 2012 όσο και το 2013.

    Η έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει ότι η ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία θα ανέλθει στο 3,5% το 2012 και στο 4,1% το 2013. Οι προβλέψεις αυτές είναι βελτιωμένες κατά 0,2% για το 2012 και κατά 0,1% για το 2012, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση τον Ιανουάριο του 2012, η οποία έδειχνε αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3,3% το 2012 και 4% το 2012.

    [03] Πέραν των 180 αθλητών στα 3 διεθνή πρωταθλήματα γκολφ

    Η Κύπρος διοργανώνει και φέτος τα τρία διεθνή ανοικτά πρωταθλήματα γκολφ, που αναμένεται να προσελκύσουν πέραν των 180 αθλητών από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Κύπρο.

    Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ (ΚΟΓκ) Δημήτρης Παπαπέτρου, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, οι Διεθνείς Αγώνες Ερασιτεχνών του 2012, που διοργανώνονται από την ΚΟΓκ με κύριους χορηγούς τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, θα διεξαχθούν, το μεν ανοικτό πρωτάθλημα ανδρών Cyprus Amateur Men's Open στο γήπεδο Μίνθις Χίλλς από τις 20 μέχρι τις 22 Απριλίου και τα δε τα ανοικτά πρωταθλήματα Ανδρών και γυναικών πέραν των 50 χρονών Cyprus Amateur Senior Ladies Open και Cyprus Amateur Senior Men's Open στο γήπεδο Eλέα στις 26 και 27 Μαΐου.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε επίσης ότι η συμμετοχή στο τουρνουά ανδρών είναι και φέτος ικανοποιητική παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 17:29:11 UTC