Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχόλιο Προέδρου για τις Κυπρο-αυστριακές σχέσεις
  • [02] Το Κυπριακό στο γεύμα Χριστόφια - Φέιμαν
  • [03] Νέα συνεδρία της Ε. Οικονομικών για τη Λαϊκή

  • [01] Σχόλιο Προέδρου για τις Κυπρο-αυστριακές σχέσεις

    Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρονται για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας είναι πάρα πολλές ένεκα και των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας τις εξαίρετες πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που μπορούν να αποτελέσουν το υπόβαθρο για περαιτέρω οικονομική συνεργασία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Βιέννη, όπου σήμερα ο ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``η Κύπρος, είναι καλά γνωστό πως, είναι ένα μεγάλο χρηματο-οικονομικό κέντρο, οι επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι υψηλές, εκατέρωθεν, και εκείνο που χρειάζεται είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω το εμπόριο``.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ``το επιχειρηματικό φόρουμ μεταξύ των εμπορικών επιμελητηρίων της Κύπρου και της Βιέννης αποτελεί μια καλή ευκαιρία και ένα καλό υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε``.

    Εχουν γίνει σημαντικές εισηγήσεις, συνεχίζεται το φόρουμ μεταξύ των δύο επιμελητηρίων και είμαι πεπεισμένος ότι με θεμέλια που υπάρχουν στη βάση των πολιτικών σχέσεων μπορεί να κτιστεί ένα ακόμα πιο στέρεο οικοδόμημα πολύπλευρων οικονομικών σχέσεων, πρόσθεσε.

    Είπε, εξάλλου, πως ``είμαστε ευγνώμονες στην Αυστρία για τη διαχρονική στήριξη στον αγώνα του κυπριακού λαού και πάνω σε αυτό το υπόβαθρο θέλουμε να αναπτύξουμε και τις οικονομικές μας σχέσεις. Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι πάρα πολλές ένεκα και της ανάγκης για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά ένεκα και των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο``.

    Ανέφερε πως «κάθε επίσημη επίσκεψη έχει τη σημασία της. Η επίσκεψη αυτή είναι γεμάτη περιεχόμενο. Με τον Πρόεδρο της Αυστρίας κ. Heinz Fischer συζητήσαμε πρώτα από όλα τις πολιτικές σχέσεις μεταξύ μας, οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαίρετες, στέρεες και στηρίζονται σε αρχές. Οι προσωπικές μου σχέσεις με τον Πρόεδρο Fischer είναι επίσης εξαίρετες``, σημείωσε.

    [02] Το Κυπριακό στο γεύμα Χριστόφια - Φέιμαν

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες τις Κύπρου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης την 1η Ιουλίου ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το γεύμα εργασίας που είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φέιμαν, στη Βιέννη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο γεύμα, το οποίο διήρκησε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες για περαιτέρω οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι ήδη άριστες πολιτικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αυστρίας.

    Στο γεύμα παρέστησαν, επίσης, τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον Πρόεδρο Χριστόφια κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Αυστρία.

    [03] Νέα συνεδρία της Ε. Οικονομικών για τη Λαϊκή

    Νέα συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών ορίστηκε για αύριο Τετάρτη στις 09:00 το πρωί καθώς το ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας δεν προχώρησε στην κένωση των απαιτούμενων θέσεων, ώστε το κράτος να διορίσει πέντε μέλη στο ΔΣ της Τράπεζας.

    Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δήλωσε ότι έχουν ληφθεί υποσχέσεις ότι τα προβλήματα, τα οποία χαρακτήρισε ως διαδικαστικά, θα επιλυθούν μέχρι αύριο στις 09:00. Είπε ακόμη ότι δεν συζητήθηκαν ονόματα.

    Ολα τα μέλη της Επιτροπής παρουσιάστηκαν ενοχλημένα από το γεγονός ότι ενώ η Λαϊκή Τράπεζα ζήτησε κρατική στήριξη, εντούτοις το ΔΣ της Τράπεζας δεν προχώρησε στην κένωση των απαιτούμενων θέσεων, προκειμένου το κράτος να προχωρήσει σήμερα στο διορισμό των πέντε μελών στο ΔΣ, όπως προνοούσε το Υπουργικό Διάταγμα για αναδοχή της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης ύψους 1,8 δισ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 22 May 2012 - 13:29:12 UTC