Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-09-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνίες χρηματοδότησης 43 εκ. ευρώ υπέγραψαν ΕΕ-Αρμενία
  • [02] Η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ στο επίκεντρο συναντήσεων στη Λευκωσία
  • [03] Νέα στρατηγική της ΕΕ ανοίγει θέσεις εργασίας μέσω αποθήκευσης

    δεδομένων

  • [04] Αυξήθηκαν κατά 0,5% οι καταθέσεις τον Αύγουστο σε ετήσια βάση
  • [05] Αναγκαιότητα η εκμάθηση ξένων γλωσσών, διαμηνύει η Βασιλείου
  • [06] Το διάστημα έρχεται πιο κοντά με τη Νύχτα των Ερευνητών και στη

    Λευκωσία


  • [01] Συμφωνίες χρηματοδότησης 43 εκ. ευρώ υπέγραψαν ΕΕ-Αρμενία

    Δύο νέες συμφωνίες χρηματοδότησης ύψους 43 εκατ. ευρώ υπέγραψε την Πέμπτη η ΕΕ με την Αρμενία.

    Οι συμφωνίες αυτές έχουν ως στόχο την καλύτερη οργάνωση των θεσμών στην Αρμενία και την προετοιμασία του εδάφους προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μελλοντικών διμερών συμφωνιών μεταξύ της ΕΕ και της Αρμενίας, όπως η Συμφωνία Σύνδεσης, η Συμφωνία Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών και η Συμφωνία Διευκόλυνσης Θεωρήσεων και Επανεισδοχής.

    Τις συμφωνίες υπέγραψαν στην Αρμενία ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φούλε και ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Tigran Sargsyan.

    [02] Η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ στο επίκεντρο συναντήσεων στη Λευκωσία

    Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, με κύρια θέματα στην ατζέντα τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την Πολιτική Συνοχής της Ενωσης μετά το 2013, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Κύπρο καθώς και τις προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας.

    Η Επιτροπή συναντήθηκε το πρωί με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ανδρέα Μαυρογιάννη και αντιπροσώπους του Γραφείου Προγραμματισμού και συγκεκριμένα της Αρχής Διαχείρισης για τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τα Ταμεία Συνοχής. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής των Ευρωκοινοβουλίου συναντήθηκαν με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και αμέσως μετά με την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

    Σε διάσκεψη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των πρωινών συναντήσεων της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σταυρακάκης σημείωσε ότι η Κύπρος ανήκει στις λίγες χώρες που όλη η έκτασή της ανήκει στις Περιφέρειες του στόχου ανταγωνιστικότητα και απασχόληση.

    [03] Νέα στρατηγική της ΕΕ ανοίγει θέσεις εργασίας μέσω αποθήκευσης δεδομένων

    Μια νέα στρατηγική της ΕΕ στοχεύει στην αποθήκευση δεδομένων μέσω του λεγόμενου «υπολογιστικού νέφους», δημιουργώντας έτσι γύρω στα 2,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.

    Η νέα στρατηγική της Κομισιόν για «Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστικού νέφους στην Ευρώπη» περιγράφει δράσεις που, έως το 2020, πρόκειται να αποφέρουν καθαρό κέρδος 2,5 εκατ. νέες θέσεις απασχόλησης στην Ευρώπη, καθώς και ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της ΕΕ ύψους 160 εκατ. ευρώ (περίπου το 1% του ΑΕΠ).

    Η στρατηγική αποβλέπει στην επιτάχυνση και στην αύξηση της χρήσης του υπολογιστικού νέφους σε ολόκληρη την οικονομία.

    [04] Αυξήθηκαν κατά 0,5% οι καταθέσεις τον Αύγουστο σε ετήσια βάση

    Μικρή ετήσια αύξηση σημείωσε τον Αύγουστο, η εισροή καταθέσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ενώ σημειώθηκε αύξηση και σε μηνιαία βάση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), οι καταθέσεις στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση, από 69,82 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2011, σε 70,66 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 0,5%. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιο του 2012), οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 99,4 εκ. ευρώ.

    Η αύξηση των καταθέσεων τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οφείλεται σε μικρή αύξηση της εισροής καταθέσεων από κατοίκους τρίτων χωρών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 335,7 εκ. ευρώ.

    [05] Αναγκαιότητα η εκμάθηση ξένων γλωσσών, διαμηνύει η Βασιλείου

    Η εκμάθηση ξένων γλωσσών, αποτελεί πλέον μια αναγκαιότητα στη σημερινή κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, δήλωσε το μεσημέρι η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου, προσθέτοντας ότι παραμένει στόχος της Ευρώπης η εκμάθηση δύο ξένων γλωσσών από κάθε παιδί.

    Σε δηλώσεις της στο περιθώριο του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου "Πολυγλωσσία στην Ευρώπη", που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, η Ευρωπαία Επίτροπος είπε πως πρόκειται για ένα σημαντικό και επιτυχημένο συνέδριο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 400 σύνεδροι από όλες τις χώρες της Ευρώπης και οι οποίοι έχουν διαπιστώσει "ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν συνεχίζει να είναι απλά σημαντικό, αλλά είναι σημαντικότερο σήμερα".

    "Η γλωσσική πολυμορφία είναι πλούτος για την ΕΕ και όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε ούτως ώστε, οι νέες γενιές να μαθαίνουν ακόμη περισσότερες γλώσσες", ανέφερε η κ. Βασιλείου και σημείωσε πως, παρά το ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ο στόχος που τέθηκε πριν από δέκα χρόνια, ώστε κάθε παιδί να γνωρίζει δυο επιπλέον γλώσσες, πέραν της μητρικής του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

    [06] Το διάστημα έρχεται πιο κοντά με τη Νύχτα των Ερευνητών και στη Λευκωσία

    Σε περίπου 350 πόλεις, μεταξύ των οποίων και στην Λευκωσία, θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής διάφορες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Νύχτας των Ερευνητών που αποτελεί πρωτοβουλία της Κομισιόν.

    Μεταξύ των εκδηλώσεων, θα είναι μαθήματα παρασκευής κομητών με διαστημικούς επιστήμονες στο Λονδίνο, δημιουργία σύννεφου με μετεωρολόγους στο Μπολτσάνο της Ιταλίας και εξερεύνηση του ηφαιστείου του Σαν Αντόνιο με γεωλόγους στα Κανάρια Νησιά.

    Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ανακαλύψουν την επιστήμη με διασκεδαστικό τρόπο και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον για μια επαγγελματική καριέρα στην επιστημονική έρευνα. Το κοινό θα μπορέσει να πάρει μέσος σε πειράματα, να συμμετάσχει σε διαδραστικές επιστημονικές εκδηλώσεις, να επισκεφτεί ερευνητικά εργαστήρια που συνήθως δεν είναι ανοιχτά για το κοινό και να χειριστεί περίπλοκο εξοπλισμό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 6:02:00 UTC