Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η αντεξέταση του Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη
  • [02] Δηλώσεις Έλληνα Πρωθυπουργού για την επίσκεψη Μέρκελ
  • [03] Συνεχής και επίμονη η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, τόνισε

    ο Υπ. Γεωργίας

  • [04] Η συμβολή της εκπαίδευσης στην κρίση και ο αναλφαβητισμός στο Άτυπο

    Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας

  • [05] Ετήσια μείωση σημείωσε τον Ιούνιο ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών

    Λιανικού Εμπορίου


  • [01] Αρχισε η αντεξέταση του Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη

    Αρχισε την Παρασκευή, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα για την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, η αντεξέταση του 7ου μάρτυρα κατηγορίας Συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη, από τον Ευστάθιο Ευσταθίου, συνήγορο υπεράσπισης του τέως Υπουργού Αμυνας Κώστα Παπακώστα και των τέως Διευθυντή και Υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου και Πάμπο Χαραλάμπους.

    Στις υποβολές του ο κ. Ευσταθίου ανέφερε στον κ. Γεωργιάδη ότι ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου όφειλε να επιθεωρήσει το φονικό φορτίο στο Μαρί για να διασφαλίσει την ασφάλεια τόσο των στρατιωτών και των ναυτών όσο και της ίδιας της ναυτικής βάσης. Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι διαφωνεί και ανέφερε πως ουδέποτε το φορτίο επιθεωρήθηκε από τη Διεύθυνση Υλικού Πολέμου επειδή το φορτίο δεν ανήκε στην Εθνική Φρουρά, ούτε στη ναυτική βάση, ούτε στο Υπουργείο Αμυνας.

    Σε τοποθέτηση του κ. Ευσταθίου ότι ο μάρτυρας είχε αναλάβει την ευθύνη του φορτίου που είχε τοποθετηθεί στο Μαρί, ο μάρτυρας είπε «όχι», πρόσθεσε πως υπήρχε σχέδιο ασφάλειας και φρούρησης του φορτίου για αποφυγή δολιοφθοράς από τις 13/2/2009 και επανέλαβε ότι το φορτίο δεν ανήκε στην Εθνική Φρουρά.

    [02] Δηλώσεις Έλληνα Πρωθυπουργού για την επίσκεψη Μέρκελ

    «Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του μετά την επιστροφή του από το Παρίσι στην Αθήνα την Παρασκευή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι «αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μια μάχη σε όλα τα μέτωπα, για την αξιοπιστία της χώρας και για τη σωτηρία της Πατρίδας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού».

    Σε έμμεση αναφορά του στα επεισόδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά», προσθέτοντας: «ας γνωρίζουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου».

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη, η οποία ανακοινώθηκε από το Βερολίνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για μία «θετική, πολύ θετική εξέλιξη», λέγοντας ότι «θα την υποδεχθούμε, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία».

    [03] Συνεχής και επίμονη η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, τόνισε ο Υπ. Γεωργίας

    Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης δήλωσε την Παρασκευή πως «είναι γεγονός ότι ο τομέας της γεωργίας στον τόπο μας αντιμετωπίζει αρκετά διαρθρωτικά προβλήματα αλλά η προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι συνεχής και επίμονη».

    Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΕΚΑ «Παράδοση - Περιβάλλον - Άνθρωπος», στην Τεμβριά ο κ. Αλετράρης είπε ότι «αναγνωρίζοντας τη σημασία της υπαίθρου και τον πολύπλευρο ρόλο του αγρότη κατοίκου της, το Υπουργείο Γεωργίας έχει θέσει ως ένα από τους κεντρικούς στόχους της αγροτικής ανάπτυξης, τη διατήρηση και αναζωογόνηση της υπαίθρου».

    Στους κεντρικούς στόχους, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, περιλαμβάνεται και «η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της αγροτικής οικογένειας καθώς και η διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας μέσω της οποίας θα ενισχυθεί το εισόδημα του αγροτικού κόσμου».

    [04] Η συμβολή της εκπαίδευσης στην κρίση και ο αναλφαβητισμός στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας

    Η επένδυση στην εκπαίδευση, ειδικά σε περιόδους κρίσης, αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμα θετική επίδραση, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας καλύτερης Ευρώπης, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους την Παρασκευή, μιλώντας μετά το πέρας του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εκπαίδευσης της ΕΕ, στη Λευκωσία.

    Από την πλευρά της η Κύπρια Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, ανέφερε ότι η εκπαίδευση βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο των πολιτικών της ΕΕ για απασχόληση και ανάπτυξη. Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του διήμερου Άτυπου Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Λευκωσία, ήταν ο ρόλος της εκπαίδευσης στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και την ευημερία των πολιτών, καθώς και η αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.

    Στις εργασίες του Άτυπου Συνεδρίου, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, πήραν μέρος Υπουργοί Παιδείας των κρατών μελών και των υπό ένταξη χωρών, ενώ στη συζήτηση παρενέβησαν ο Κύπριος νομπελίστας, καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθώς και ο καθηγητής Γεώργιος Τσιάκαλος, μέλος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τον Αλφαβητισμό.

    [05] Ετήσια μείωση σημείωσε τον Ιούνιο ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου

    Μείωση 2,9% σημείωσε τον Ιούνιο του 2012 ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2011.

    Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον Ιούνιο του 2012 ανήλθε στις 134,0 μονάδες παρουσιάζοντας αύξηση 5,4 μονάδες ή 4,2% σε σύγκριση με 128,6 μονάδες το Μάιο 2012.

    Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 ο Δείκτης σημείωσε μείωση 1,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 15:39:07 UTC