Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Γεωργίας: Οι προσπάθειες απενοχοποίησης της Τουρκίας να μην

    γίνονται αποδεκτές από τη διεθνή κοινότητα

  • [02] Αρχίζει προετοιμασία η Εθνική ενόψει του αγώνα με Νορβηγία
  • [03] Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η πιο ζωντανή απεικόνιση της

    εξελικτικής πορείας ενός λαού, δήλωσε η κ. Βασιλείου

  • [04] Πρόεδρος: Για την υπεράσπιση της ΑΤΑ είμαι έτοιμος να βγω στους

    δρόμους με τους εργαζόμενους

  • [05] Να άρει την παράνομη κατοχή της Κύπρου, καλεί την Τουρκία η ΥΠΕΞ

  • [01] Υπ. Γεωργίας: Οι προσπάθειες απενοχοποίησης της Τουρκίας να μην γίνονται αποδεκτές από τη διεθνή κοινότητα

    Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο τομέας των αγροτικών προϊόντων στην κυπριακή γεωργία και γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δραστηριοποιείται πολύπλευρα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τον στηρίξει αλλά και να τον ενδυναμώσει, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Σοφοκλής Αλετράρης.

    Σε χαιρετισμό του, στο Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως «η μηλιά αποτελεί μία σημαντική καλλιέργεια για τον τόπο μας, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να αποτελέσει μια καλή πηγή εισοδήματος για τον παραγωγό, συμβάλλοντας παράλληλα στη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο».

    Όπως είπε «σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις μηλιάς στην Κύπρο ανέρχονται περίπου στα 928 εκτάρια, η δε αξία παραγωγής της ανέρχεται στα 4,8 εκατομμύρια ευρώ», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς στις μέρες μας, λόγω της φιλελευθεροποίησης του διεθνούς εμπορίου, τα κυπριακά αγροτικά προϊόντα δέχονται σημαντικές πιέσεις στη διάθεσή τους από ομοειδή προϊόντα που παράγονται σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτες χώρες».

    [02] Αρχίζει προετοιμασία η Εθνική ενόψει του αγώνα με Νορβηγία

    Με προπόνηση στις 19:00 στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αρχίζει σήμερα την προετοιμασία της η Εθνική μας για τον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με τη Νορβηγία.

    Πέραν των ποδοσφαιριστών που ήταν με την αποστολή στη Σλοβενία, παρών στην προπόνηση θα δώσουν και οι Μάριος Νικολάου, Ντόσσα Τζούνιορ.

    Οι δύο ποδοσφαιριστές θα εξεταστούν από το ιατρικό τιμ της Εθνικής και θα διαφανεί αν μπορούν να τεθούν στη διάθεση του προπονητή για την αναμέτρηση με τους Νορβηγούς.

    [03] Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η πιο ζωντανή απεικόνιση της εξελικτικής πορείας ενός λαού, δήλωσε η κ. Βασιλείου

    Η πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι ούτε νεκρή ούτε παθητική κληρονομιά, δήλωσε η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία είπε πως η πολιτιστική κληρονομιά είναι η πιο ζωντανή απεικόνιση της εξελικτικής πορείας ενός λαού και ενός τόπου.

    Σε ομιλία της, κατά την έναρξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κύπρο, η κ. Βασιλείου είπε πως «πρέπει λοιπόν να την ψάξει κανείς και να τη διεκδικήσει ως δικό του κτήμα, αλλά και ως κοινή περιουσία που παραδίδεται από γενεά σε γενεά με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία και το πρώτο βήμα πάντοτε είναι να τη γνωρίσει καλύτερα».

    Όπως ανέφερε «η συμμετοχή των πολιτών στη διατήρηση και στη μετάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς βρίσκει ερεθίσματα σε εκδηλώσεις όπως αυτή των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και κορυφώνεται με την ενσωμάτωση αυτής της κληρονομιάς στην καθημερινή ζωή».

    [04] Πρόεδρος: Για την υπεράσπιση της ΑΤΑ είμαι έτοιμος να βγω στους δρόμους με τους εργαζόμενους

    Έτοιμος να υπερασπιστεί την ΑΤΑ, μαζί με τους εργαζόμενους, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος απευθύνει, παράλληλα, έκκληση προς τα κόμματα για δημιουργικό διάλογο και συναίνεση, ώστε να προχωρήσει ο τόπος μπροστά.

    Σε εκτός κειμένου αναφορές του, σε χαιρετισμό του στην ετήσια χοροεσπερίδα των λαϊκών οργανώσεων της ΑΕΝ Πισσουρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το τι ανέφερε στη συνάντηση με τις συντεχνίες, λέγοντας πως «δεν ξέρω από πού διέρρευσε, ναι το είπα και το δηλώνω και τώρα, ότι για την υπεράσπιση της ΑΤΑ είμαι έτοιμος να βγω στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους. Ασφαλώς».

    Την ίδια ώρα, απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα για δημιουργικό διάλογο, σημειώνοντας ότι «χωρίς τη συναίνεση των κομμάτων, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε μπροστά». Τα ζητήματα, πρόσθεσε, «περνούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και αν τα κόμματα δεν επιδείξουν κατανόηση στη Βουλή, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και αν δεν προχωρήσουμε είναι κακό του κεφαλιού μας».

    [05] Να άρει την παράνομη κατοχή της Κύπρου, καλεί την Τουρκία η ΥΠΕΞ

    Η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τις νουθεσίες της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ και να άρει την παράνομη κατοχή των εδαφών της Κύπρου, ανέφερε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πύλη Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των αντικατοχικών εκδηλώσεων του Δήμου Μόρφου.

    Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι η απελευθέρωση των κατεχομένων περιοχών θα επιφέρει την άμεση αποκατάσταση συνθηκών ομαλότητας και θα επιτρέψει τον τερματισμό της αναστολής της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου σε αυτές. «Η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτόματα συνεπάγεται την αποκατάσταση και διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθερίων όλων ανεξαιρέτως των Κυπριών» είπε.

    Συμπλήρωσε ότι 38 χρόνια μετά το τραγικό καλοκαίρι του 1974, ο κυπριακός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για δικαίωση, απορρίπτοντας τις συνεχιζόμενες απόπειρες της Τουρκίας για παγίωση των παράνομων τετελεσμένων. Ενωμένος, πρόσθεσε η κ. Μαρκουλλή, ο λαός διακηρύττει την άκαμπτη αποφασιστικότητά του για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, η οποία να οδηγεί στην ειρηνική επανένωση της Κύπρου και στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του αναφαίρετου δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 14 October 2012 - 10:39:10 UTC