Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λεπτή φάση η διαπραγμάτευση για τα ΣΠΙ
  • [02] Ο ΥΠΕΞ Μάλτας νέος Ευρωπαϊος Επίτροπος Υγείας
  • [03] Αγορές ακινήτων και από Κινέζους αλλά το πρόβλημα παραμένει στην Πάφο

  • [01] Σε λεπτή φάση η διαπραγμάτευση για τα ΣΠΙ

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ερωτηθείς το Σάββατο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόταση να ενταχθούν τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα κάτω από την ομπρέλα της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, είπε η διαπραγμάτευση για το θέμα βρίσκεται σε μια πολύ λεπτή φάση.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια φόρμουλα που να διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την αυτονομία του Συνεργατικού Κινήματος και που ταυτόχρονα θα βελτιώνει και την εποπτεία και ουσιαστικά την αξιοπιστία του Συνεργατικού Πιστωτικού Κινήματος.

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο βελτίωσης της δυναμικής στο οικονομικό περιβάλλον σε περίπτωση που επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι απαραίτητη μεν αλλά όχι από μόνη της ικανή για να βελτιώσει την κατάσταση. Πρόσθεσε πως όταν αρχίσει αυτή η διαδικασία τότε «μπαίνουμε στην τελική οδό όπου βλέπουμε φως στο τέλος της σήραγγας».

    «Χρειάζεται επίσης, η εξυγίανση, η οποία θα προέλθει και μέσω της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, θα προέλθει μέσω του ring fencing των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα - πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε τον κίνδυνο που προέρχεται από εκεί - και επίσης πρέπει να εργαστούμε ώστε να βελτιωθεί η εταιρική διακυβέρνηση στις τράπεζες και η εποπτεία όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όχι μόνο των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, αλλά και των τραπεζών», είπε.

    [02] Ο ΥΠΕΞ Μάλτας νέος Ευρωπαϊος Επίτροπος Υγείας

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας Τόνιο Μποργκ θα είναι ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας στη θέση του Τζον Ντάλι που παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά στις αρχές της εβδομάδας.

    Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την επιλογή του Μποργκ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση της χώρας.

    Ο 55χρονος Μποργκ είναι επίσης αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ειδικός στο δημόσιο δίκαιο. Θα αντικαταστήσει τον Ντάλι, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί την Τρίτη, αφού η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν ενήμερος για την απόπειρα ενός Μαλτέζου επιχειρηματία να επωφεληθεί οικονομικά από μια σουηδική εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού μέσω των επαφών που είχε μαζί του. Τόσο ο Ντάλι όσο και ο Μαλτέζος επιχειρηματίας αρνούνται τις κατηγορίες.

    [03] Αγορές ακινήτων και από Κινέζους αλλά το πρόβλημα παραμένει στην Πάφο

    Αριθμός αγορών ακινήτων κυρίως από Κινέζους επενδυτές καταγράφηκαν στην Πάφο αν και μικρός έναντι του αριθμού των αδιάθετων ακινήτων, δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Πάφου Αντώνης Πετρίδης.

    «Έγιναν κάποιες αγορές ακινήτων κυρίως από Κινέζους επενδυτές, αλλά ο αριθμός αυτός είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται αδιάθετα», δήλωσε. Η κινητικότητα που υπήρξε δεν συνέβαλε, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, αποφασιστικά στην αναζωογόνηση του κλάδου, αφού θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να διατεθεί το απόθεμα ακινήτων.

    «Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος τις ανακοινώσεις των Τμημάτων Στατιστικής και Κτηματολογίου θα παρατηρήσει πως σίγουρα υπάρχει κινητικότητα στην αγορά ακινήτων», είπε. Οι πωλήσεις αυτές, συμπλήρωσε, «καλώς έχουν γίνει, κινήθηκε κάπως η αγορά, αλλά μεγάλος αριθμός ακινήτων που έχουν ανεγερθεί έχει μείνει αδιάθετος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 21 October 2012 - 7:39:12 UTC