Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΣ: Η Κύπρος θα ανταλλάσσει δεδομένα DNA για καταπολέμηση

    εγκλήματος και τρομοκρατίας

  • [02] Στα 100 περίπου εκ. τα προβληματικά δάνεια που παραχωρεί το Ταμείο

    Δημόσιων Δανείων

  • [03] ¶συλο, Συρία, Σένγκεν συζητήθηκαν στο Συμβούλιο ΔΕΥ
  • [04] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
  • [05] Λιτά θα διεξαχθούν οι προεδρικές - 24.000 νέοι ψηφοφόροι στους

    εκλογικούς καταλόγους


  • [01] ΥΠΕΣ: Η Κύπρος θα ανταλλάσσει δεδομένα DNA για καταπολέμηση εγκλήματος και τρομοκρατίας

    Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην οικογένεια των επιχειρησιακών κρατών μελών σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό.

    Αυτό ανέφερε την Πέμπτη η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λουξεμβούργο, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος μπορεί πλέον να ανταλλάσει με άλλα κράτη μέλη δεδομένα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τη διασυνοριακή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος.

    [02] Στα 100 περίπου εκ. τα προβληματικά δάνεια που παραχωρεί το Ταμείο Δημόσιων Δανείων

    Χρηματικό ποσό 100 περίπου εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί το σύνολο των προβληματικών δανείων που παραχωρεί το Ταμείο Δημόσιων Δανείων στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και συνοχή.

    Από αυτά, όπως αναφέρθηκε στη Βουλή από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας (εκπρόσωπος Συμβουλίου Δανειστικών Επιτρόπων) περίπου 51 εκατομμύρια ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμα δάνεια σε επισφαλείς χρεώστες και δεν αναμένεται να εισπραχθούν, ενώ για δάνεια 48 εκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν καθυστερημένες δόσεις.

    Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν με αφορμή την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού του Ταμείου Δημόσιων Δανείων για το 2013, για τον οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία σχετικός νόμος, ο οποίος προβλέπει συνολικές δαπάνες 340.810 ευρώ και έσοδα 5.518.601 ευρώ, τα οποία προέρχονται κυρίως από αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων των δανείων (4.421.897 € και 1.094.920 €, αντιστοίχως), με πλεόνασμα 5.518.601 ευρώ.

    [03] ¶συλο, Συρία, Σένγκεν συζητήθηκαν στο Συμβούλιο ΔΕΥ

    Θέματα ασύλου, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία, η πρόταση για δημιουργία Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Χώρο Schengen αλλά και τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πρώτο επίσημο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επί Κυπριακής Προεδρίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου, η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, που προήδρευσε του Συμβουλίου, είπε ότι η συζήτηση που διεξήχθη ήταν εποικοδομητική και ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα.

    Σε ό,τι αφορά το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, η κ. Μαύρου ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις νομοθετικές προτάσεις για τη δημιουργία του ΚΕΣΑ.

    [04] Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με φάρο και πυξίδα μας τα ιδανικά της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της προόδου, που ενέπνευσαν τους μαχητές του Σαράντα και της Εθνικής Αντίστασης, συνεχίζουμε το δικό μας αγώνα για ειρήνη και επανένωση της πατρίδας μας, για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από ξένες εξαρτήσεις και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

    Σε μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Υπουργός ανέφερε ότι η «σημερινή μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις».

    Ο Υπουργός είπε ότι τώρα είναι η ώρα της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας και κυρίως της ανάγκης προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών που καθορίζουν μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία.

    [05] Λιτά θα διεξαχθούν οι προεδρικές - 24.000 νέοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους

    Πέραν των 24.000 νέων ψηφοφόρων θα προστεθούν στον εκλογικό κατάλογο των προεδρικών εκλογών του 2013 ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλογέων στους 545.000 περίπου σε σύγκριση με 520.000 που ήταν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2008, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου.

    Οσον αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2013 αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν πολύ λιτά λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί με κονδύλι 8 εκ. ευρώ αντί του ποσού των 10 εκ. ευρώ που είχε αρχικά ζητηθεί.

    Τώρα οι προετοιμασίες μας, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητρίου, είναι σε ό,τι αφορά την εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο και τις δηλώσεις για ψηφοφορία στα κέντρα του εξωτερικού.

    εκλογική κάλπη


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 October 2012 - 7:39:07 UTC