Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρυσαφικά αξίας €153.500 κλάπηκαν από κατοικία στη Λεμεσό
  • [02] Στα 80 χιλιάδες ευρώ ανέρχονται οι ατασθαλίες 70 υπαλλήλων του

    Δήμου Λάρνακας

  • [03] Η έγκαιρη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αυξάνει στο μισό την

    πιθανότητα επιβίωσης

  • [04] Τελεσίγραφο Συνδέσμου κατόχων αξιογράφων προς ΥΠΟΙΚ, ΚΤ και Τράπεζες
  • [05] Εγκαίνια του κεντρικού οδικού άξονα της βιομηχανικής ζώνης Πέρα

    Χωρίου - Νήσου


  • [01] Χρυσαφικά αξίας €153.500 κλάπηκαν από κατοικία στη Λεμεσό

    Ένα μικρό θησαυρό απέσπασαν διαρρήκτες από διαμέρισμα στη Λεμεσό, οι εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ιδιοκτήτριας, άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 153,500 ευρώ.

    Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, 56χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι έκλεψαν τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα της από το διαμέρισμα της, που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Γερμασόγεια, ενώ αυτή απουσίαζε μεταξύ των ημερομηνιών 19 και 28 Οκτωβρίου.

    "Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης κλήθηκε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών για ενδελεχή έρευνα της σκηνής, από την οποία παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται", συμπλήρωσε.

    [02] Στα 80 χιλιάδες ευρώ ανέρχονται οι ατασθαλίες 70 υπαλλήλων του Δήμου Λάρνακας

    Εβδομήντα εργατοϋπάλληλοι του Δήμου Λάρνακας ενώ ήταν με άδεια ασθενείας δεν κατέβαλλαν ως όφειλαν στο Δήμο τα ποσά που εισέπρατταν από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος να απολέσει ποσό της τάξης των 80 περίπου χιλιάδων ευρώ.

    Το μικρότερο ποσό που δεν κατεβλήθη ανέρχεται στα 70 ευρώ ενώ το μεγαλύτερο στα 3μιση χιλιάδες. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε σήμερα ότι «ο Δήμος διαπίστωσε ατασθαλίες από ορισμένους εργατοϋπαλλήλους οι οποίοι ενώ ήταν με άδεια ασθενείας δεν κατέβαλλαν τα ποσά που εισέπρατταν ως δικαιούχοι, στο Δήμο Λάρνακας.

    Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με υπευθυνότητα προς τους συνδημότες μας και με διαφάνεια προς όλους έχουμε αμέσως ανακοινώσει το θέμα και έχω δώσει οδηγίες και θα εισπραχθεί μέχρι και το τελευταίο σεντ από τα οφειλόμενα» είπε και πρόσθεσε πως «με το πέρας της έρευνας ο κατάλογος θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων το Δημοτικό Συμβούλιο κρίνει αναγκαία».

    [03] Η έγκαιρη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αυξάνει στο μισό την πιθανότητα επιβίωσης

    Η άμεση καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η έγκαιρη χρήση απινιδωτή μέσα στα πρώτα 3-4 λεπτά από το περιστατικό ανακοπής καρδιάς μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσης του θύματος πέραν του 50%.

    Ετησίως η εμφάνιση καρδιακών ανακοπών εκτός νοσοκομείου είναι γύρω στα 600-700 περιστατικά , από τα οποία τα 200 συμβαίνουν σε δημόσιους χώρους γεγονός που καθιστά αναγκαία την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στην χρήση εξωτερικού απινιδωτή και στην εφαρμογή ΚΑΡΠΑ.

    Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη 400,000 άτομα ετησίως παθαίνουν αιφνίδια καρδιακή ανακοπή, με ποσοστό επιβίωσης λιγότερο από 10%. Στο γενικό πληθυσμό υπολογίζεται ότι ο κίνδυνος αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι περίπου ένας στους 1,000 ετησίως.

    Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σε διάσκεψη Τύπου στο «Σπίτι της Ευρώπης» στη Λευκωσία, με την οποία εγκαινιάστηκε η εβδομάδα ευαισθητοποίησης του κοινού από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, τον Σύνδεσμο «Παλμός Ζωής» και την Καρδιολογική Εταιρία Κύπρου.

    [04] Τελεσίγραφο Συνδέσμου κατόχων αξιογράφων προς ΥΠΟΙΚ, ΚΤ και Τράπεζες

    Παράδοση των προτάσεών τους για λύση του προβλήματος αξιογράφων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ζητά από Υπουργείο Οικονομικών, Κεντρική Τράπεζα και τις Διοικήσεις των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

    Σε διαφορετική περίπτωση ο Σύνδεσμος προειδοποιεί με ιδιωτικές ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, την αποστολή του πορίσματος της Κεντρικής Τράπεζας στα αρμόδια σώματα της ΕΕ, με τερματισμό της συνεργασίας των μελών με τις τράπεζες, απόσυρση καταθέσεων και με δυναμικές κινητοποιήσεις.

    Ο Σύνδεσμος διατυπώνει τις θέσεις αυτές ε επιστολή του ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου, με αποδέκτες τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, την Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τους Προέδρους και τα μέλη των ΣΔ των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής και με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις Επιτροπές Θεσμών και Οικονομικών της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα.

    Στην επιστολή του, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι επιμένει στην πρότασή του για παραχώρηση δανείων στους κατόχους αξιογράφων στο 100% της ονομαστικής αξίας των αξιογράφων και ταυτόχρονη κατάθεση του προϊόντος των δανείων σε 5ετείς καταθέσεις με το τρέχον επιτόκιο και με δικαίωμα απόσυρσης του 20% του κεφαλαίου κάθε χρόνο επιπλέον τους τόκους, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή αποτελεί "κόκκινη γραμμή". .

    [05] Εγκαίνια του κεντρικού οδικού άξονα της βιομηχανικής ζώνης Πέρα Χωρίου - Νήσου

    Συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική εφαρμόζει το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για την ανάπτυξη των βιομηχανικών ζωνών και, κατ' επέκταση, των βιομηχανιών που βρίσκονται σε αυτές, επιλύοντας διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χρηματοδοτώντας αναπτυξιακά έργα, όπως ανέφερε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης.

    Σε ομιλία του ο Υπουργός, κατά την τέλεση των εγκαινίων του κεντρικού οδικού άξονα της βιομηχανικής ζώνης Πέρα Χωρίου - Νήσου, δήλωσε ότι "η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, αναλαμβάνει τις δαπάνες κατασκευής δρόμου προσπέλασης, κεντρικού οδικού άξονα και χάραξης εσωτερικού οδικού δικτύου, όπως αυτό σχεδιάζεται από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως".

    "Επιπρόσθετα", είπε ο κ. Συλικιώτης, η Κυβέρνηση "αναλαμβάνει τις δαπάνες μεταφοράς υπηρεσιών κοινής ωφελείας μέχρι τα σύνορα των βιομηχανικών ζωνών, δηλαδή, ρεύμα, νερό και τηλεφωνικές γραμμές, καθώς και την απαλλοτρίωση των λωρίδων γης που καταλαμβάνει το οδικό δίκτυο".

    "Κόντρα στο ρεύμα και σε όσους θέλουν, σώνει και καλά, να μας πείσουν πως, λόγω οικονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση έχει δήθεν βάλει φρένο στα έργα ανάπτυξης, εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια πως τέτοιοι ισχυρισμοί πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα", είπε ο κ. Συλικιώτης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 14:39:08 UTC