Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό 8ημερη κράτηση τρία άτομα για το φόνο Βρετανού στην Αγία Νάπα
  • [02] Πρόταση για πενταετή διατήρηση των αξιογράφων με 4,5% επιτόκιο

    εισηγήθηκαν οι κάτοχοι τους

  • [03] Αλλαγές στη φορολόγηση οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας προνοεί

    νομοσχέδιο

  • [04] Γενική απεργία την Τρίτη στην Ελλάδα
  • [05] Η ενίσχυση της έρευνας απάντηση στις προκλήσεις της ΕΕ λέει η

    Επίτροπος Βασιλείου

  • [06] Εκδήλωση στη Λεμεσό για τον Ζακ Κουστό

  • [01] Υπό 8ημερη κράτηση τρία άτομα για το φόνο Βρετανού στην Αγία Νάπα

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εξέδωσε την Δευτέρα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον τριών Πακιστανών με βρετανική υπηκοότητα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή ναρκωτικών τάξεως Β, παράνομη χρήση ναρκωτικών τάξεως Β και μαχαιροφορία.

    Οι τρεις συνελήφθηκαν χθες ως ύποπτοι για το θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι τύπου σουγιά, 19χρονου Βρετανού στρατιώτη που υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, που έγινε στις 03.30 περίπου τα ξημερώματα σε δισκοθήκη στην Αγία Νάπα.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθηκαν χθες για το φόνο του 19χρονου Βρετανού στρατιώτη στην Αγία Νάπα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και εναντίον τους εκδόθηκαν διατάγματα οκταήμερης προφυλάκισης τους».

    [02] Πρόταση για πενταετή διατήρηση των αξιογράφων με 4,5% επιτόκιο εισηγήθηκαν οι κάτοχοι τους

    Κατά την τρίωρη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Λαϊκής Τράπεζας, Τράπεζας Κύπρου ο Σύνδεσμος έθεσε στο τραπέζι την εισήγηση όπως τα αξιόγραφα συνεχίσουν ως τέτοια για 5 χρόνια με επιτόκιο 4,5%, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης αναφέροντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και ερχόμενη Τετάρτη με την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή.

    Διατυπώνοντας ανησυχία επειδή όπως ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών πλασάρει την Τρόικα και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να μην θυματοποιηθούν οι κάτοχοι αξιογράφων.

    Αναλύθηκε η πρόταση του Συνδέσμου για τη δανειοδότηση, που τυγχάνει συζήτησης και ανέφερε πως σήμερα τέθηκε από το Σύνδεσμο η πρόταση τα αξιόγραφα να παραμείνουν με το καθεστώς των αξιογράφων να δίνεται τόκος 4,5% για πέντε χρόνια και μετά να έχουμε το δικαίωμα της επιστροφής των κεφαλαίων μας.

    [03] Αλλαγές στη φορολόγηση οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας προνοεί νομοσχέδιο

    Δραστικές αλλαγές στην φορολόγηση των μηχανοκίνητων οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας, προτείνει νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο εξέτασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

    Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με την ψήφιση αυτού του τροποποιητικού νομοσχεδίου και Κανονισμών, ο φόρος εγγραφής αντικαθίσταται με διοικητικό τέλος (προτείνεται 150 ευρώ για κάθε όχημα) και η έκδοση των τελών κυκλοφορίας υπολογίζεται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

    Σε τέτοια περίπτωση τα ετήσια έσοδα του κράτους από το φόρο εγγραφής θα είναι μειωμένα.

    Συγκεκριμένα, το κράτος αναμένεται μέχρι το τέλος του 2012 να έχει περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από το φόρο εγγραφής, ενώ με την εισαγωγή του τέλους εγγραφής θα είχε έσοδα της τάξης των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή απώλειες της τάξης του 7,2 εκατ. ευρώ ( με βάση τις εγγραφές των εννέα πρώτων μηνών του 2012 που ανέρχονται σε 18.847 γίνεται εκτίμηση ότι οι συνολικές ετήσιες εγγραφές θα ανέλθουν στις 25.130). Με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας το κράτος θα έχει επιπρόσθετα επαναλαμβανόμενα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας.

    [04] Γενική απεργία την Τρίτη στην Ελλάδα

    Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται η Ελλάδα αρχής γενομένης από την 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων ενώ από την Τρίτη η χώρα θα παραλύσει εξαιτίας της γενικής απεργίας από την οποία επηρεάζονται και πτήσεις στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «οι Αρχές των Διεθνών Αεροδρομίων της Κύπρου έλαβαν ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα κατέρχονται αύριο Τρίτη 6 Νοεμβρίου, σε απεργία. Οι κινητοποιήσεις των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα θα είναι διάρκειας τριών ωρών, αρχίζουν στις δέκα το πρωί και ολοκληρώνονται στη μία μετά το μεσημέρι.

    Πρόσθεσε ότι «με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, αναμένεται ότι και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου θα επηρεαστούν συνολικά 10 πτήσεις. Πρόκειται για 5 αναχωρήσεις και 5 αφίξεις και όλες οι περιπτώσεις αφορούν πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς τα Αεροδρόμια Αθηνών, Πάτρας και Θεσσαλονίκης. Συνολικά, λόγω της αυριανής απεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 1.200 επιβάτες».

    [05] Η ενίσχυση της έρευνας απάντηση στις προκλήσεις της ΕΕ λέει η Επίτροπος Βασιλείου

    Η ενίσχυση και αναβάθμιση του τομέα της έρευνας αποτελεί βασικό ζητούμενο προκειμένου η Ευρώπη να εξέλθει από την οικονομική κρίση, τονίστηκε σήμερα κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου «¶νθρωποι 2012: Δράσεις Marie SkΕ‚odowska-Curie στον Ορίζοντα 2020-Συνεισφέροντας στους στόχους της Ευρώπης 2020».

    Η Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου απηύθυνε έκκληση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο να στηρίξουν την πρόταση της Κομισιόν για αύξηση του προϋπολογισμού των μελλοντικών δράσεων Marie SkΕ‚odowska-Curie, όπως αυτός υποβλήθηκε μέσα από την πρόταση της Επιτρόπου για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» που αφορά στην έρευνα και στην καινοτομία για την περίοδο 2014-2020.

    Σε χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, που πραγματοποιείται στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την αιγίδα της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ανδρούλλα Βασιλείου σημείωσε ότι σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει αναμφίβολα μια από τις σοβαρότερες οικονομικές κρίσεις.

    [06] Εκδήλωση στη Λεμεσό για τον Ζακ Κουστό

    Η σημερινή και οι προηγούμενες γενιές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον και οι νέοι μας σήμερα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε μέσο και εργαλείο εάν θέλουν να έχουν οποιαδήποτε ευκαιρία επίλυσης αυτών των προβλημάτων, ανέφερε ο Πιέρ Ιβ Κουστό, γιός του διάσημου εξερευνητή των βυθών Ζακ Κουστό, σε εκδήλωση προς τιμή του πατέρα του στη Λεμεσό.

    Ο 30χρονος Πιέρ Ιβ Κουστό, ο οποίος είναι ένας από τους πιο δραστήριους δύτες, εξερευνητές και ακτιβιστές για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου εξερευνητή, ο οποίος "για εμένα ήταν απλά ο πατέρας μου, αλλά υπήρξε πνευματικός πατέρας για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, τους οποίους ενέπνευσε με το έργο του".

    Ο Ζακ Ιβ Κουστό, συνέχισε, ήταν αυτός που τελειοποίησε τη συσκευή αυτόνομης κατάδυσης και έκανε το γύρο του κόσμου με το θρυλικό σκάφος "Καλυψώ", κινηματογραφώντας και γράφοντας βιβλία για τις ομορφιές του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στην πορεία, ωστόσο, διαπίστωσε πως η θαλάσσια ζωή που παρουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια άρχισε να εξαφανίζεται "και έτσι άρχισε να αναπτύσσει μια φιλοσοφία για την προστασία του περιβάλλοντος, μια φιλοσοφία του πως να ζήσουμε αρμονικά με το περιβάλλον".


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 5 November 2012 - 19:39:06 UTC