Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγει το Αρχείο Τασούλας Χατζητοφή για κυπριακές αρχαιότητες
  • [02] Για το ρόλο της δημοσιογραφίας μίλησε ο Κ. Βαξεβάνης στο Πανεπιστήμιο

    Κύπρου

  • [03] Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις, δηλώνει η Υπ. Υγείας
  • [04] Θετικό παράδειγμα η Κύπρος για εναρμόνηση με ΕΕ, λέει ο Ουκρανός

    Πρόεδρος

  • [05] Ματαιώνεται η συνάντηση Μικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής

    ΕΕ-Τουρκίας

  • [06] Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο νέο ΠΔΠ

  • [01] Ανοίγει το Αρχείο Τασούλας Χατζητοφή για κυπριακές αρχαιότητες

    Ανοίγει το Αρχείο Τασούλας Χατζητοφή και βγαίνουν στο φως πολύτιμα ντοκουμέντα και η ιστορική συνέχεια της διεκδίκησης των κλεμμένων από τους Τούρκους πολιτιστικών θησαυρών μας.

    Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σημαντικότατα ντοκουμέντα, στοιχεία και πληροφορίες βγαίνουν στο φως, τα οποία αφορούν την παράνομη διακίνηση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κατεχόμενη Κύπρο, καθώς και τις ενέργειες που έγιναν για επαναπατρισμό πολλών από αυτά», τα οποία αποτελούν το αρχείο της Τασούλας Χατζητοφή που έχει παραχωρηθεί στο Ίδρυμα Walk of Truth με έδρα τη Χάγη.

    Η Τασούλα Χατζητοφή ήταν πρώην πρόξενος της Κύπρου στη Χάγη (1987-1999) και τέως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου για την Πολιτιστική Κληρονομιά (1995- 2006 ).

    [02] Για το ρόλο της δημοσιογραφίας μίλησε ο Κ. Βαξεβάνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αποτέλεσε είδηση με την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκαρντ στην Ελλάδα, φιλοξένησε χθες το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μία κατάμεστη αίθουσα.

    Ο δημοσιογράφος μίλησε για το ρόλο της δημοσιογραφίας και συζήτησε με το κοινό το οποίο είχε την ευκαιρία να του υποβάλει ερωτήσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Βαξεβάνης έδωσε έμφαση στην εγκυρότητα της είδησης και όπως είπε η αντικειμενικότητα είναι ο αριθμός της ευπρέπειας του υποκειμενισμού του καθενός μας.

    [03] Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν και λύσεις, δηλώνει η Υπ. Υγείας

    Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, «πατούμε όμως γερά στη γη και γνωρίζουμε ότι σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις που συνεπάγονται μεγάλο κόστος για το κράτος», δήλωσε η Υπουργός Υγείας Ανδρούλλα Αγρότου, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις μέσα στα οικονομικά περιθώρια που έχουμε.

    Σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είπε πως «η διαπίστωσή μας για άλλη μια φορά είναι ότι στα νοσοκομεία μας υπάρχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό, είναι εξοπλισμένα με τον πιο προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό».

    Σημείωσε ότι «και το προσωπικό μας, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό κάνει εξαίρετη εργασία και προσφέρει σε αυτό τον τόπο τις ιατρικές υπηρεσίες εκείνες τις οποίες θεωρούμε υψηλού βαθμού».

    [04] Θετικό παράδειγμα η Κύπρος για εναρμόνηση με ΕΕ, λέει ο Ουκρανός Πρόεδρος

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς τόνισε την Πέμπτη ότι η Κύπρος αποτελεί «θετικό παράδειγμα» για την Ουκρανία στην προσπάθειά της για εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης.

    Επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή, μετά από συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με τον Ουκρανό Πρόεδρο, αναφέρει ότι οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη και για τους τρόπους αντιμετώπισής της από την ΕΕ, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων πέραν της πολιτικής λιτότητας, που θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να διαφυλαχθεί το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική συνοχή εντός των κρατών - μελών, αλλά και εντός της ΕΕ ως συνόλου.

    [05] Ματαιώνεται η συνάντηση Μικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας

    Η 70ή συνάντηση της Μικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας πριν το τέλος του τρέχοντος εξαμήνου, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της άρνησης της Αγκυρας να συμμετάσχει στην εν λόγω συνάντηση η Κυπριακή Προεδρία.

    Η θέση της ευρωπαϊκής πλευράς είχε καταστεί σαφής από τον περασμένο Ιούλιο, με επιστολή προς τον Τούρκο Συμπρόεδρο Afif Demirkiran: η συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής πρέπει να πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου, αναγνωρισμένου από τις Συνθήκες θεσμού της ΕΕ.

    Η τουρκική πλευρά επέλεξε να εφαρμόσει τακτική κωλυσιεργίας τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες, επικαλούμενη πρακτικά θέματα χωρίς όμως να απαντά στο κεντρικό αυτό ζήτημα.

    [06] Οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις στο νέο ΠΔΠ

    Τα μέλη των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών και Προϋπολογισμού έτυχαν σήμερα ενημέρωσης αναφορικά με τις εξελίξεις στο Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο(ΠΔΠ) της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίας των δύο επιτροπών στη Βουλή.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις προτάσεις για το Νέο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ σε σχέση με το ΠΔΠ της ΕΕ».

    Το νέο αναθεωρημένο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο για το ΠΔΠ, που παρουσίασε η Κυπριακή Προεδρία στις 29 Οκτωβρίου 2012, περιλαμβάνει εξοικονομήσεις σε όλους τους τομείς του ΠΔΠ ύψους πέραν των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το σύνολο του 1 τρισεκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός που είχε καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 9 November 2012 - 17:39:07 UTC