Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναξιολογεί τη συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Αυστραλία
  • [02] Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Συνέχιση της στήριξης της ΔΕΑ υποσχέθηκε ο Υπ. Δικαιοσύνης

  • [01] Επαναξιολογεί τη συμμετοχή της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Αυστραλία

    Η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) επιβεβαίωσε δημοσίευμα του "Νέου Κόσμου", σύμφωνα με το οποίο η αυστραλιανή Κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει διερευνητική ομάδα στην Κύπρο προκειμένου να εξετάσει και αξιολογήσει το έργο που επιτελούν οι 15 άνδρες της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που βρίσκονται εκεί ως μέρος της μόνιμης δύναμης των Ηνωμένων Εθνών - ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Σύμφωνα με την AFP, η αξιολόγηση γίνεται μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Στη συνέχεια και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 και στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας θα αποφασιστεί "το μέγεθος και η φύση της αυστραλιανής αστυνομικής παρουσίας στην Κύπρο".

    Ομογενείς, εκφράζουν ανησυχίες ότι η συγκεκριμένη κίνηση αν τελικά στοχεύει στη μείωση της αυστραλιανής δύναμης στην Κύπρο, θα σηματοδοτήσει στην παγκόσμια κοινότητα και τον υποβιβασμό της σπουδαιότητας του κυπριακού ζητήματος.

    [02] Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύκτας του Σαββάτου έξι αεροπορικές επιδρομές σε δύο περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν χθες τη ζωή τους πέντε Παλαιστίνιοι και να τραυματισθούν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

    Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, από τις ολονύκτιες επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας τραυματίσθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.

    "Σε απάντηση των προσφάτων γεγονότων, μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση στη διάρκεια της νύκτας κατά ενός εργαστηρίου κατασκευής όπλων, δύο απλαποθηκών, και δύο θέσεων εκτόξευσης ρουκετών στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και κατά άλλης μίας οπλαποθήκης κι ενός σημείου τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στα νότια", δηλώνεται στο ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού.

    [03] Συνέχιση της στήριξης της ΔΕΑ υποσχέθηκε ο Υπ. Δικαιοσύνης

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά, τιμώντας την Κυριακή τους 40 ηρωικούς απόντες του 286 ΜΤΠ, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις, μέχρις ότου η πατρίδα απαλλαγεί από την τουρκική κατοχή και ανατείλει πάνω από το νησί ο ήλιος της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

    Σε ομιλία του, στην εκδήλωση μνήμης των 40 ηρωικώς απόντων του 286 ΜΤΠ, στο δημοτικό πάρκο της λεωφόρου Στασίνου, στη Λευκωσία, ο κ. Λουκά είπε πως ανανεώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης προς τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων της Κύπρου ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση της τύχης τους.

    «Θα συνεχίσουμε», είπε, «να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία και να τερματισθεί το πολύχρονο δράμα που ζουν».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 11 November 2012 - 11:39:05 UTC