Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΔΠ βασικό θέμα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων
  • [02] Προσχέδιο της Κομισιόν για τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων της

    Ευρώπης

  • [03] Σε ποιοτική αναβάθμιση του ΚΥΠΕ τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε η ΥΠΕΣ
  • [04] Η Κύπρος παραμένει πρώτη χώρα-επενδυτής στην Ουκρανία
  • [05] Υπ. Εργασίας: Ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων η κοινωνία της Κύπρου
  • [06] Για τη διαδικασία έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας συζήτησε Τρόικα

    και ΥΠΟΙΚ


  • [01] Το ΠΔΠ βασικό θέμα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων

    Την Τρίτη υπό την προεδρία του Υφυπουργών Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ανδρέα Μαυρογιάννη θα γίνει και η τελευταία συζήτηση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020, στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

    Τη Δευτέρα το βράδυ η Κυπριακή Προεδρία διοργανώνει δείπνο των Υπουργών στο οποίο θα παρακαθήσει και ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει, ο οποίος θα προεδρεύσει και των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

    [02] Προσχέδιο της Κομισιόν για τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων της Ευρώπης

    Η ποιότητα των υδάτων στην ΕΕ δεν είναι καλή, ενώ η ποσότητα προκαλεί ανησυχία, επισημαίνει η Ευρωπαική Επιτροπή, η οποία παρουσίασε σήμερα ένα προσχέδιο για τη διαφύλαξη των υδατικών πόρων της Ευρώπης, δηλαδή μια στρατηγική με στόχο να εξασφαλιστεί η διάθεση επαρκούς ποσότητας νερού καλής ποιότητας για να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

    Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις προσπάθειες μας για να αντιμετωπίσουμε παλαιά και αναδυόμενα προβλήματα, που περιλαμβάνουν τη ρύπανση των υδάτων, την υδροληψία για την γεωργία και την παραγωγή ενέργειας, τις χρήσεις γης και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει η Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται ενισχυμένα μέτρα για να βοηθήσουν την ΕΕ να προστατεύσει τους υδατικούς της πόρους και να καταστεί αποδοτικότερη όσον αφορά τη χρήση των πόρων (συμπεριλαμβανομένου του νερού).

    [03] Σε ποιοτική αναβάθμιση του ΚΥΠΕ τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε η ΥΠΕΣ

    Την ποιοτική αναβάθμιση του ΚΥΠΕ τα τελευταία χρόνια, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην εγκυρότητά του εξήρε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε επίσκεψή της στο ΚΥΠΕ.

    Πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι το ΚΥΠΕ διαδραματίζει διεθνή ρόλο, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για αναβάθμιση των υπηρεσιών του αλλά και γενικά η δράση και η παρέμβαση του ΚΥΠΕ, μπορούν να αφήνουν την Κύπρο υπερήφανη.

    Είπε επίσης ότι στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο του ΚΥΠΕ στις σημερινές συνθήκες, για το πώς επιλύονται προβλήματα που προκύπτουν από τη δύσκολη φάση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά, την αποστολή του ΚΥΠΕ, το τι έχει πετύχει και τι μπορεί να πετύχει στο μέλλον.

    [04] Η Κύπρος παραμένει πρώτη χώρα-επενδυτής στην Ουκρανία

    Οι απευθείας επενδύσεις στην ουκρανική οικονομία για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012 αυξήθηκαν κατά 4,3 δισ. δολάρια και μεταξύ 129 χωρών, στις οποίες αντιστοιχεί αυτό το ποσό, πρώτη παραμένει η Κύπρος με 15,75 δισ. δολάρια συνολικό ύψος επενδύσεων, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

    Οι απευθείας ξένες επενδύσεις επομένως είναι στο εννεάμηνο μειωμένες κατά 8,9% έναντι της περσινής χρονιάς, επισημαίνει το ουκρανικό παράρτημα της RosBusinessConsulting, ενώ η Κύπρος ακολουθείται από την Γερμανία με 7,4 δισ. δολάρια, την Ολλανδία με 5,04 δισ., τη Ρωσία με 3,7 δισ., την Αυστρία με 3,3 δισ. και με μικρότερα ποσά τη Μ. Βρετανία, τις Νήσους Βίρτζιν, τη Γαλλία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

    [05] Υπ. Εργασίας: Ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων η κοινωνία της Κύπρου

    Ενώπιον πρωτοφανών προκλήσεων βρίσκεται η κοινωνία της Κύπρου, ανέφερε η Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε χαιρετισμό της στο 16ο Ετήσιο Συνέδριο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

    Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του ποσοστού φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού. Όπως είπε, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το ποσοστό της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Κύπρο παρουσιάζει οριακή αύξηση της τάξης του 0,7% (από 22,9% το 2009 ανήλθε στο 23,6% το 2010).

    [06] Για τη διαδικασία έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας συζήτησε Τρόικα και ΥΠΟΙΚ

    Τεχνικής φύσεως διαβουλεύσεις για την ακίνητη ιδιοκτησία και για τη διαδικασία έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας είχαν το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών κλιμάκιο τεχνοκρατών της Τρόικας με τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

    Ειδικότερα, συζητήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 18:39:05 UTC