Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη ΠΑΟ επί της ΡΕΑΛ
  • [02] Νέες επιδρομές Ισραήλ στη Γάζα
  • [03] Συμφωνία για την Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα, υποστηρίζει η ΓΔ

    του ΔΝΤ

  • [04] Το Κυπριακό μεγάλο αγκάθι για την Τουρκία

  • [01] Νίκη ΠΑΟ επί της ΡΕΑΛ

    Με το καλύτερο παιχνίδι του στο σύνολό του, ο Παναθηναϊκός νίκησε στην έδρα του με 79-68 τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε αγώνα της 6ης αγωνιστικής της Euroleague.

    Δεκάλεπτα: 12-16, 42-35, 65-52, 79-68

    Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Πάνκο 14, Ματσιούλις 12, Άρμστρονγκ, Ούκιτς 11, Λάσμε 15, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 2. Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 3, Φερνάντεθ 3, Πότσιους 5, Σουάρεθ 16, Ρέγες 4, Μίροτιτς 6, Ροντρίγκεθ 3, Ερνανγκόμεθ, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 9, Γιουλ 8, Σλότερ 5

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ομάδας, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αργύρης Πεδουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είπε ότι ήταν ένα παιχνίδι το οποίο χαρακτηρίστηκε από πάρα πολύ μεγάλη ενέργεια στο παρκέ, η οποία προήρθε σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο της ομάδας ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στις δύσκολες στιγμές, γιατί η ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

    [02] Νέες επιδρομές Ισραήλ στη Γάζα

    Η ισραηλινή αεροπορία προχώρησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε νέα σφοδρά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, πολλά από τα οποία σημειώθηκαν στην ίδια την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.

    "Έγιναν 130 επιδρομές στη διάρκεια της νύκτας", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισλάμ Σαχουάν, ο οποίος έκανε λόγο για "δεκάδες πλήγματα" κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη της Γάζας.

    [03] Συμφωνία για την Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα, υποστηρίζει η ΓΔ του ΔΝΤ

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν. Η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Μανίλα στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ασία, συντόμευσε το ταξίδι της στην περιοχή για να παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών της Ευρωζώνης στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

    "Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, όπως λένε", δήλωσε, όταν ερωτήθηκε, αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα. "Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν", πρόσθεσε.

    Η Λαγκάρντ δήλωσε ακόμη πως η ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο "δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη" για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013. "Πιστεύουμε βεβαίως πως αυτό θα συμβεί το 2013 εφόσον αυτοί που αποφασίζουν την πολιτική ενεργήσουν και κάνουν ό,τι πιστεύουμε όλοι πως είναι απαραίτητο και κατάλληλο για να υπάρξει ανάκαμψη από την κρίση", δήλωσε η Λαγκάρντ.

    [04] Το Κυπριακό μεγάλο αγκάθι για την Τουρκία

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, δήλωσε ότι «το Κυπριακό αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι στο δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό εμείς πρέπει να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε». Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο κ. Γαλανός είπε ότι οι Δήμαρχοι των Κατεχόμενων Δήμων είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του δράματος του κυπριακού λαού στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό».

    Ο κ. Γαλανός είπε ότι οι Κατεχόμενοι Δήμοι, «μακριά από τα δημοτικά τους όρια, στην προσφυγιά, αγωνίζονται καθημερινά για την επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη μας, παλεύουν να διατηρήσουν τον κοινωνικό ιστό των Δήμων τους, να κρατήσουν την επαφή με τους δημότες τους και άσβεστη τη δίψα για επιστροφή».

    «Σίγουρα δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την τραγική οικονομική κατάσταση που περνά σήμερα ο τόπος, ούτε να μην κάνουμε την σκέψη ότι φθάσαμε σ' αυτό το σημείο γιατί κάπου χάσαμε το δρόμο μέσα σ' ένα άκρατο ευδαιμονισμό και μια οικονομική συμπεριφορά στην ελεύθερη Κύπρο δύο ταχυτήτων», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 November 2012 - 10:39:33 UTC